İl Milli Eğitim Müdürü Acar, Ankara’daki törendeydi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen “2 Bin Köy Yaşam Merkezi”nin açılış törenine katılan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, “İlimiz Dallıca Köyü Köy Yaşam Merkezi ile Aydınlar Köyü Köy Yaşam Merkezimiz; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve köy halkımız ile yaşam buluyor. Ülkemizin kalbi köylerimiz, köylerimizin kalbi köy yaşam merkezlerimizdir” dedi.
Bu haber 2022-11-11 15:59:44 eklenmiş ve 421 kez görüntülenmiştir.

 

“Köylerimizin kalbi köy yaşam merkezlerimiz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Aktif olarak kullanılmayan köy okullarının tekrar açılarak ilkokul, anaokulu, halk eğitimi merkezi gibi hem çocukların hem ebeveynlerin bir arada eğitim alacağı mekânlar olarak tasarlanan köy yaşam merkezlerinin sayısı 2 bin’e ulaştı.

 

 

Tamamlanan 2 bin köy yaşam merkezinin açılış töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

 

 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar başta olmak üzere 81 ilin millî eğitim müdürleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarlar katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan Köy Yaşam Merkezlerini, “Eğitimde gelenekle geleceği buluşturan” stratejik hamlelerden birisi olarak gördüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Köy Yaşam Merkezlerimizle sadece eğitime yeni bir soluk kazandırmıyor, aynı zamanda evlatlarımızı yarının Türkiye'sine de hazırlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Köy Yaşam Merkezlerinde verilecek mesleki ve teknik kurslar ile kültür ve sanat faaliyetlerinin de köylere yeni bir dinamizm katacağına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim camiası için büyük bir kazanç olan projeye öncülük eden Millî Eğitim Bakanlığı'nı, destek veren İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı tebrik etti.

 

 

Köy Yaşam Merkezlerinde eğitim alan çocuklar ile onları vatana, millete ve ailelerine hayırlı birer insan olarak yetiştiren öğretmenlere muvaffakiyet dileyen Erdoğan, sıradan bir memurluktan öte vatan görevi yürüten öğretmenlerin her birine emekleri ve fedakârlıkları için teşekkür etti.

 

 

Kullanılmayan köy okulu binaları aktif eğitim birimleri haline geldi

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullanılmayan köy okulu binalarının, anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüştürerek, aktif eğitim birimleri haline getirdiklerini söyledi. Köy Yaşam Merkezleri'nde genel, mesleki ve teknik kurslardan, tarım, bahçecilik, ormancılık, tarım teknolojileri, gıda ve hayvancılık alanlarına kadar geniş bir yelpazede programlar gerçekleştirdiklerine değinen Erdoğan, bu yıl köylerde ve Köy Yaşam Merkezleri'nde açılan 8 bin 507 kursa, yüzde 72'sini kadınların oluşturduğu 122 bin 664 vatandaşın katıldığını bildirdi.

 

 

“Tüm köylerimizde bu merkezlerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz”

 

 

Kursların yaygınlaşmasıyla, köy ve mahalle okulu uygulama bahçeleri, arazilerinde Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle üretim yapılacağını ifade eden Erdoğan, bu üretimden elde edilen gelirin bu merkezlerin ihtiyaçları için kullanılacağı bilgisini vererek şunları kaydetti: 

 

 

“Köy Yaşam Merkezlerimizde çocuk, genç ve yetişkinin aynı zamanda, aynı mekânda eğitim görmesini sağlayarak, hayat boyu öğrenme felsefesini insanımıza benimsetmek istiyoruz. Açılışını yaptığımız 2 bin yerle birlikte önümüzdeki yıl sonuna kadar tüm köylerimizde bu merkezlerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımız olarak, bu süreçte sizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Sizlerden muhtarı olduğunuz köy ve mahallelerdeki kardeşlerimizi, Köy Yaşam Merkezlerimize yönlendirmenizi bekliyorum. Emekleriniz ve gayretleriniz için, her birinize şimdiden teşekkür ediyorum. Mahallelerinizdeki, köylerinizdeki her bir kardeşime, muhabbetlerimi iletmenizi rica ediyorum.”

 

 

Kapalı durumdaki 6 bin 970 köy okulun tamamı açılacak

 

 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son yirmi yılda eğitimde çok boyutlu devrimlerin yaşandığına işaret etti. Ülkelerin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi, bu sermayenin niteliğini artırmada en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Özer, tüm illerde, ilçelerde eğitim seferberliği yapıldığını belirtti.

 

 

Açılışı yapılan köy yaşam merkezleriyle yeni bir açılımı daha gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Özer, “Köylerde atıl duran köy okullarını çok kısa sürede revizyondan geçirdik ve köydeki çocuklarımızın anaokulu ve ilkokul ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli mevzuat dönüşümlerini de gerçekleştirerek bir köy çocuğu için bir okul açabilme kapasitesine geldik ve geçenlerde Van'da bir çocuk için bir ilkokul açtık. Sadece bununla kalmadık. Köydeki yetişkinlerimiz için de halk eğitimi merkezleriyle kıymetli Bakanımızın da işaret ettiği gibi tarımla, hayvancılıkla ilgili sürekli bilgilerini güncelleyecek yeni gelişmeleri takip edecek ve Türkiye’nin tarım alanında güçlü bir ülke olması yolunda köylerden kalkınmayı başlatacak bir projeyi uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. İnşallah, artık köylerden şehirlere çocuklarımızı taşımayacağız. Çocuklarımız da yetişkinler de köylerde olacak, öğretmenlerimizi ve usta öğreticilerimizi köylere taşıyacağız. Köylümüzün hizmetinde olup istediği her türlü kursu, inşallah, orada düzenleyeceğiz” dedi.

 

 

2023 yılının sonuna kadar atıl duran 6 bin 970 okulun tamamının açılacağını belirten Özer,  açılışı yapılan köy yaşam merkezlerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

 

Konuşmaların ardından Aydın Yenipazar Ali Kuşçu Matematik Evi ve Köy Yaşam Merkezi, Sakarya Serdivan Uzunköy Köy Yaşam Merkezi, Bingöl Merkez Kuruca Köy Yaşam Merkezi, Trabzon Akçaabat Toprak Ana Köy Yaşam Merkezine canlı bağlantılar gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç'in ettiği dua sonrasında köylerin kalbi olacak 2 bin köy yaşam merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

 

 

Acar: “İlimizi ve eğitim camiamızı temsilen katılım sağladık”

 

 

Törene katılan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, programın ardından bir değerlendirmede bulundu. Acar, değerlendirmesinde; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, 81 İl Milli Eğitim Müdürü ve 81 ilden gelen 2000 muhtarın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘Köy Yaşam Merkezlerinin Tanıtımı ve Toplu Açılış Töreni’ne İlimizi ve eğitim camiamızı temsilen katılım sağladık. İlimiz Dallıca Köyü Köy Yaşam Merkezi ile Aydınlar Köyü Köy Yaşam Merkezimiz; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve köy halkımız ile yaşam buluyor. Ülkemizin kalbi köylerimiz, köylerimizin kalbi köy yaşam merkezlerimizdir” dedi.

 

 

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Özer Oğuzhan Acar Süleyman Soylu Vahit Kirişci
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›