İnşaat sektörüne müjde!

İnşaat sektörü için destek paketi hazırlandı. Yarım kalan konut projelerinin tamamlanması amacıyla ‘İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi’ verilecek. Paketin detaylarını konuşmak üzere TSO yönetimi ve banka müdürleri bir araya geldi. Firmaların krediye erişimi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizen TSO Başkanı Halil Balık, “Bu destek paketi firmalarımıza rahat bir nefes aldıracak” dedi.
Bu haber 2022-11-10 16:08:12 eklenmiş ve 547 kez görüntülenmiştir.

 

Yarım kalan konut projelerine özel destek paketi verilecek

 

 

Balık, banka müdürleriyle buluştu

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) girişimiyle Kredi Garanti Fonu tarafından KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının asgari yüzde 30'u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması amacıyla “İnşaat hizmetleri finansman destek paketi” açıklandı. Bunun üzerine Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, ilimizde bulunan banka müdürleri ile bir araya gelerek, bir görüşme gerçekleştirdi. Destek paketinin detayları konuşulduğu görüşmede,  Yönetim Kurulu Üyesi Egemen Kemik ve Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara da yer aldı.

 

 

“Firmalarımız rahat bir nefes alacak”

 

 

Firmaların krediye erişimi konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getiren TSO Başkanı Halil Balık, “Son günlerde inşaat sektöründeki maliyetlerin yükselmesiyle firmalarımız dar boğaza girdi. Bu destek paketi firmalarımıza rahat bir nefes aldıracak” dedi.  Balık, konuşmasının devamında şu ifadelere verdi:

 

 

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve gelen talepler doğrultusunda yapılan girişimle, Kredi Garanti Fonu tarafından KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının asgari %30'u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması amacıyla "İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketi" hazırlayarak inşaat sektörünün hizmetine sundu.

 

 

Bu destek paketiyle 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında, kredi başvuru tarihinden azami 30 iş günü önce; yapı denetim kuruluşlarınca tespit edilen ve İlgili İdare tarafından onaylanan seviyeye göre asgari yüzde 30’u tamamlanmış ve henüz tamamı bitmemiş konut projelerinin tamamlanması hedeflenmektedir.

 

 

KOBİ'ler için kefalet üst limiti 35 Milyon TL, kredi üst limiti 46,6 Milyon TL.  KOBİ dışı işletmeler için kefalet üst limiti 150 milyon TL, kredi üst limitinin ise 200 milyon TL olarak belirlenmiştir.

 

 

Ayrıca kredi vadesinin azami 6 ay ödemesiz dönem olmak üzere en fazla 36 ay olarak gerçekleşeceği, bunun yanı sıra yararlanıcının kredi başvuru tarihi itibarıyla kefalete konu konut projesinin tapu kaydına göre kendisine ait veya noter tarafından düzenlenen taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine göre payına düşen arsa bölümünün veya konutların en az %20'sini satmamış ya da satış vaadinde bulunmamış olması gerektiğine yer verilmiş. Satış yapılmamış konutlar için finansman desteği sağlanacak olan paket inşaat projesine konut başına azami 500.000 TL'lik kredi kullandırılacaktır.

 

 

“İstişare içerisinde olacağız”

 

 

Yukarıda bahsettiğimiz kriterlere uyan firmalarımız Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası, TEB, Türkiye İş Bankası, Denizbank’a başvuru yapmaları gerekiyor.

 

 

İnşaat Hizmetleri Finansman Destek Paketinde son kredi kullanım tarihi 31.12.2022’dir. Firmalarımızın bu tarih den önce muhakkak bankalarımız ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Banka Müdürlerimiz ile toplantılarımızı gerçekleştirdik. Kendileriyle bu konuda istişare içerinde olacağız. Verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.”

ETİKETLER : TOBB TSO Halil Balık
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›