Dr. Kaynak’tan “organ bağışı” konusunda “hassasiyet” çağrısı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’nce 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Kaynak, bir açıklama yaptı. Organ bağışı konusunda hassasiyet çağrısı yapan Dr. Kaynak, “Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Hedefimiz organ bağışı konusunda toplumun konuya ilgisini ve duyarlılığını artırmak ve toplum bilincini oluşturmaktır. Bu amaçla ilimizde çalışmalar süreklilik göstermektedir” dedi.
Bu haber 2022-11-08 13:37:56 eklenmiş ve 367 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası “olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Kaynak, Organ Bağışı Haftası ile ilgili açıklama yaptı.

 

“Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Hedefimiz organ bağışı konusunda toplumun konuya ilgisini ve duyarlılığını artırmak ve toplum bilincini oluşturmaktır. Bu amaçla ilimizde çalışmalar süreklilik göstermektedir” diyen Dr. Kaynak, vatandaşları organ bağışı konusunda hassasiyet göstermeye davet etti.

 

Hafta kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlarca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken organ nakli bekleyen hastaların sesini duyurmak ve organ bağışını artırmak hedeflendi.

 

Düzenlenen etkinlikler kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsünde düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde stant açıldı. Açılan stantta akademik personele, öğrencilere ve katılımcılara organ bağışı ile ilgili bilgilendirme yapılarak, merak edilen soruların cevaplanmasının ardından organ bağışı için başvurular alındı.

 

Bartın Devlet Hastanesi Organ Doku Koordinatörü Hemşire Mualla Alaçam tarafından Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulunda seminer düzenlendi.

 

Yine Bartın Devlet Hastanesi’nde kurulan farkındalık standında, hastaneye ziyarette bulunan vatandaşlara organ bağışının önemiyle ilgili bilgilendirmeler yapılarak el broşürleri dağıtıldı. Ayrıca servislerde yatan hasta ve hasta yakınları ziyaret edilerek konuyla ilgili bilgilendirildi.

 

ETİKETLER : Bartın Organ Bağışı Haftası İl Sağlık Müdürlüğü Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›