Madenci Taner Şen, patlamadan 21 gün sonra vefat etti

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada ağır yaralanan 30 yaşındaki madenci Taner Şen, patlamadan 21 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti. 5 yıllık uzman askeri personel olarak görev yaptıktan sonra memleketine dönen ancak çalıştığı maden ocağında şehit düşen Şen, Gömü köyünde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Bu haber 2022-11-07 09:48:58 eklenmiş ve 341 kez görüntülenmiştir.

 

Gömü’deki babaocağından son yolculuğuna uğurlandı

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 42’ye yükseldi. Patlamada yaralanan 30 yaşındaki Taner Şen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

 

 

 

Acı haberi Bakan Koca, verdi

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamada ağır yaralı olarak İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan madencilerden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şehit olan madencinin Taner Şen olduğu öğrenildi.

 

 

Bakan Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bartın’daki maden kazasında kalbi durmuş olarak hastaneye ulaştırılıp, hayata döndürülen hastamız tüm çabalara rağmen vefat etti. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yoğun bakımındaki tedavi 3 haftadır sürüyordu. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

 

 

“3 madenci yoğun bakımda”

 

 

Yaralı diğer madencilerin son durumuyla ilgili de bilgi veren Bakan Koca, “Bilindiği gibi, Bartın’dan getirilip, İstanbul’da tedavi altına alınan hastalarımızdan biri taburcu edilmiş, biri ise önceki gün yoğun bakımdan servise alınmıştı. Halen 3 hastamız yoğun bakımda. Birinin durumu ciddiyetini koruyor” ifadesini kullandı.

 

 

Bartın’daki maden kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybeden 30 yaşındaki maden işçisi Taner Şen’in 30 cenazesi, hastanedeki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

 

 

Taner Şen’in cenazesi, cenaze nakil aracıyla Küçükçekmece’deki gasilhaneye götürüldü. Cenaze, buradaki işlemlerinin ardından defnedilmek üzere memleketi Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Gömü Köyü’ne gönderildi.

 

 

Gömü’deki babaevine Türk bayrağı asıldı

 

 

Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesine ait maden ocağında meydana gelen patlamadan yaralı kurtarılan ve kaldırıldığı hastanede 21 gün sonra vefat eden madenci Taner Şen’in evini hüzün kapladı.

 

 

Kalbi durmuş olarak ulaştırıldığı hastanede hayata döndürülen ve 21 gündür tedavi gördüğü İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde vefat eden 30 yaşındaki Taner Şen’in, Amasra ilçesine bağlı Gömü köyündeki babaevine Türk bayrağı asıldı.

 

 

Şen’in madenci dayısı o günü anlattı

 

 

Madencinin dayısı Tayfun Kayhan, gazetecilere, TTK Amasra işletmesinde gündüz vardiyasında barutçu olarak çalıştığını ve kazanın yaşandığı saatlerde evde olduğunu söylerken o günü anlattı. Kazanın olduğunu duyunca maden ocağına geldiklerini ve teçhizatlarını alarak ocağa indiklerini aktaran Kayhan, “Olay yerine, ocağın içine girdikten sonra yeğenim Taner Şen'i fark ettim. Onu birkaç arkadaşlarımızla dışarı çıkardık. Dışarıya çıkarırken bilinci yerindeydi, kendi de iyiydi. Kendindeydi, acı içerisinde olmasına rağmen olay yeri hakkında birkaç şey sorduk. Onlara çok net cevap veremedi ama bilinci yerindeydi” diye konuştu.

 

 

Kayhan, yeğeninin durumunun iyi olduğunu görmesinin ardından diğer arkadaşlarını kurtarmak için tekrar ocağa indiğini belirterek “Ocağa tekrar girdiğimde arkadaşlarımızın vefat ettiğini gördük. Olaydan sonra 10 gün boyunca Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesindeydim. Birkaç gün önce geri dönmek zorunda kaldım. Bugün böyle bir acı haber aldık. Allah taksiratını affetsin. İnşallah Allah kendisini şehit mertebesine kabul etsin. Şu an acımız büyük, çok üzgünüz. Söylenecek bir şey yok” dedi.

 

 

Son yolculuğuna uğurlandı

 

 

Türkiye Taş Kömür İşletmelerinin Amasra Müessesesi’nde meydana gelen patlamada ağır yaralı olarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Taner Şen, son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

Gömü Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Garnizon komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ve İl Jandarma Komutanı K.kd.alb. Ersin Aslan katıldı.

 

 

Evlatlarının tabutu başına gelen Şen’in ailesi uzun süre ağıt yakarken, kılınan cenaze namazının ardından maden şehidi Gömü’deki aile mezarlığa defnedildi.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Maden ocağı Taner Şen
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›