Diğer madencilerin durumları stabil

Bartın’daki maden ocağı kazasında yaralanan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde, yoğun bakımda tedavisi başlayıp devamında nöroloji servisine çıkan madencilerden İbrahim Çeliktaş, taburcu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Bartın’daki maden kazasında yaralanan işçilerin sağlık durumuna ilişkin son durumu paylaşırken durumlarının stabil olduğunu söyledi.
Bu haber 2022-11-04 10:17:31 eklenmiş ve 348 kez görüntülenmiştir.

 

Maden kazasında yaralı kurtulan İbrahim Çeliktaş, taburcu oldu

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait kömür ocağında yaşanan maden faciasından yaralı olarak kurtulan işçilerin sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

 

Amasra’daki maden ocağı patlamasında yaralanan ve tedavi için Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne getirilen işçilerden birinin taburcu edildiğini açıklayan Bakan Koca, yaralanan işçilerin sağlık durumuna ilişkin son durumu da paylaştı.

 

Sağlık Bakanı Koca, yaralı madencilerin sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bartın’daki maden ocağı kazasında yaralanıp Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde karbonmonoksit zehirlenmesi sebebiyle tedavi edilen hastamız bugün taburcu oldu. Yanık hastalarımızdan biri ise yoğun bakımdan normal servise çıktı. Diğer hastalarımızın durumu stabil” dedi.

 

Bartın'daki maden patlaması sırasında yaşanan bir fedakârlık ve kahramanlık hikâyesi, günler sonra ortaya çıkmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ziyaret ettiği madenci İbrahim Çeliktaş'ın o gece hiç yara almadan madenden çıktığı, ilk şoku atlattıktan hemen sonra geri dönüp iki meslektaşını omuzlayarak dışarı çıkarttığı öğrenildi.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Sağlık Bakanı madenci patlama maden faciası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›