Deniz dibi temizliği etkinliği düzenlendi

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK (Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma) Özel Timi-3 Komutanlığı personeli tarafından deniz ve çevre temizliği kapsamında halkı bilinçlendirme, birlikteliği sağlama, farkındalığı arttırmak amacıyla Amasra Büyük Liman Mevkiinde deniz dibi temizleme etkinliği düzenlendi.
Bu haber 2022-11-04 10:07:25 eklenmiş ve 416 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK (Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma) Özel Timi-3 Komutanlığı personeli tarafından Amasra Büyük Liman Mevkiinde deniz dibi temizleme etkinliği düzenlendi.

 

 

Gitgide büyüyen bir problem

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından deniz çöpleriyle etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi için genelge yayınlanarak Bartın’da 2020-2024 yıllarını kapsayan Deniz Çöpleri Eylem Planı hazırlanarak yürürlüğe kondu. Genelgeyle, deniz çöplerinin alınan tüm tedbirlere rağmen gitgide büyüyen bir problem olarak dünyayı tehdit ettiği, atıkların kıyılara ve denizlere ulaşmasının önlenmesinde mevzuat uyarınca görevi bulunan kurum-kuruluşların yürüttüğü çalışmalara bütünleşik bir yaklaşım getirilerek, uygulamalarda birliktelik sağlanması, çalışmalar düzenli ve sürekli bir şekilde yapılması amaçlandığından bu tür etkinliklerin arttırılması, halkın bilinçlendirilmesi amaçlandı.

 

 

Deniz dibinden çıkarılan deniz çöpleri sergilendi

 

 

Etkinliğe Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Bnb. Yavuz Daylak, İl Müdürü Mehmet Özdemir ve İl Müdür Yardımcısı Okan Sürül'ün de katılımlarıyla DEGAK (Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma) Özel Timi-3 Komutanlığı personeli tarafından deniz dibi taraması gerçekleştirilerek, dalgıçlar tarafından deniz dibinden çıkarılan deniz çöpleri sergilendi.

ETİKETLER : Bartın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği DEGAK
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›