Tepe: “Esnafımız rahat bir nefes alacak”

Kantin kira artış oranına sınırlandırma getirilmesi taleplerinin olumlu sonuçlanması üzerine açıklamalarda bulunan Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe, “Kira oranın yüzde 25 ile sınırlandırılması talebimizin gerçekleşerek hayata geçirilmesi camiamız açısından sevindirici. Alınan bu kararla birlikte 20 bin kantinci esnafımız rahat bir nefes alacak ve daha iyi hizmet sunacak” dedi.
Bu haber 2022-11-03 14:50:34 eklenmiş ve 369 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Genel Kurulu’nda, kantin kira artış oranına sınırlandırma getirilmesi taleplerinin olumlu sonuçlanması üzerine açıklamalarda bulundu. Kantinci esnafının rahat bir nefes alacağını vurgulayan Tepe,  “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Genel Kurulu’nda kira artışının yüksekliği nedeniyle sıkıntı çeken kantinci esnafının sorununun çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilen kira oranın yüzde 25 ile sınırlandırılması talebimizin gerçekleşerek hayata geçirilmesi camiamız açısından sevindirici. Alınan bu kararla birlikte 20 bin kantinci esnafımız rahat bir nefes alacak ve daha iyi hizmet sunacak” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bakanlıklarda yoğun bir çalışma yürütüldü”

 

 

Tepe, konuşmasının devamında, “Değerli Üyelerimiz; bilindiği üzere uzun süredir kantin kira artış oranlarının konutlarda olduğu gibi yüzde 25’e sabitlenmesi için TÜRKAP Kurucu ve AKO Başkanımız Sayın Bayram Şahin'in TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ile birlikte koordineli olarak bakanlıklarda yoğun bir çalışma yürütmekteydi.

 

 

TESK Genel Başkanımız Palandöken’le yapılan görüşmede haftasonu Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’le sorunu tekrar görüşüldüğünü ve Milli Eğitim Bakanımızın sorunun çözümü için bugün veya yarın kantin işletmecisi meslektaşlarımıza bir müjde vereceği beklentisi içerisine girmiştik.

 

 

Çalışmayı Başlatan ve Bakanlığa İleten Ankara Kantinciler Odası Başkanımız sayın Bayram Şahin'e Sorunu Cumhurbaşkanımıza İleten TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandöken'e ve sorunumuza kayıtsız kalmayarak gerekli talimatları veren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gerekli çalışmayı yapıp müjdeyi veren Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e teşekkür ediyor. Şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

 

“Bu kararla fiyatların dengelenmesi sağlanacak”

 

 

Yüksek fiyat artışının alınan bu kararla birlikte önleneceği konusuna dikkat çeken Tepe,  “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca kantinlerdeki kira artışını yüzde 25 oranıyla sınırlandırma kararını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Sn Mahmut Özer’e kantinci  esnafımız adına teşekkür ederken bu kararın başta yerel yönetimler ve vakıflar olmak üzere tüm özel sektöre de örnek olmalı” dedi.

ETİKETLER : Ayhan Tepe Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Kantin
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›