Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Muhammet Akça güven tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi 4. Genel Kurulunu yoğun katılım ile gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen seçimde Muhammet Akça, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Bu haber 2022-11-02 09:50:09 eklenmiş ve 434 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Eğitim-Bir-Sen Bartın Şube 4.Olağan Genel Kurul Seçimi, büyük bir katılımla Şehit Mustafa Yaman Proje İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

 

4.Olağan Genel Kurul’a Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN, SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel, İl Gençlik ve Spor Müdürü Halil Akkaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, STK Başkanları, 6 Nolu Şubeye bağlı ilçe şube başkanları, delegeler katıldı.

 

 

Program, Diyanet-Sen İl Başkanı Sefai Albayrak’ın Kur’an tilavetiyle başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden kongrede, Divan Kurulu heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Divan Kuruluna; Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Diyanet-Sen İl Başkanı Sefai Albayrak seçildi.

 

 

“Kabusa dönüşmüş yasakçı duvarlarını blok blok yıktık”

 

 

4.Olağan Genel Kurulda, divan üyelerinin seçiminden sonra seçime tek liste ve tek adayla giren Muhammet Akça, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz. Sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettik; ulusal ve küresel ölçekte büyük atılımlar, sıçramalar gerçekleştirdik. Üzerimize karabasan gibi çökmüş yasakların kabusa dönüşmüş yasakçı duvarlarını gümbür gümbür, blok blok yıktık. Bugün 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen haklarla sendikal faaliyetler yeni ve ileri bir mesafe kazanmıştır. 3600 ek göstergenin alınması, beklentileri karşılamaktan uzak olmasına rağmen, önümüzdeki dönemde iyileştirilmesi için çaba harcayacağımız Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması, sözleşmeli personele kadro verilmesi ve bütün bunların hükûmetle ortak çalışma sonucu yapılması, sadece ülkemiz için değil bütün dünya sendikacılığı adına da tarihi nitelikte kazanımlardır.

 

 

“Birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında katkımız var”

 

 

Üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasının karara bağlanması, mesleki eğitim koordinatörlük görevlerindeki ek ders saat sınırlamasının kaldırılması, öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin yüzde 60 oranında ödenmesi, memur ve hizmetlilerin DYK ücretlerinde artış sağlanması, geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamının sağlanması, 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde ödenmeyen ek ders ücretinin ödenmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkartılması, sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılında çözülecek olması, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde haftada üç saat nöbet ücreti ödenmesi, müdür ve müdür başyardımcılarının, öğretmenevi yöneticilerinin, rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış sağlanması gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında, pek çok konunun kazanıma dönüştürülmesinde mücadelemiz, girişimlerimiz, katkımız vardır. Yeni müfredat programları ile eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesinde, okullara Kur’an ve Siyer derslerinin konmasında, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine saygınlık kazandırılmasında sendika olarak bizim etkimiz, katkımız vardır. Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Bu kararlılığı gösteren eğitim çalışanlarının, yeni Türkiye’nin yolunu açan, ufkunu aydınlatan kahraman, bilge öncüleri sizlersiniz. Sizleri can-ı gönülden kutluyorum.

 

 

“Sendikal yürüyüşümüz beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür”

 

 

Bu büyük ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen, milletin istikbali ve Allah’ın rızasından başka bir şey gözetmeyen azimli, sabırlı, vefakâr, fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun. Başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan başkanlarımıza ve mensuplarımıza Allah rahmet etsin, mekânları cennet olsun. Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, yıkma, bölme, parçalama, itme, ötekileştirme değil, birleştirme, kucaklama yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, yapma, onarma, köprüler kurma, gönül alma, sevme, güvenme, kardeş olma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku bütün bir medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır. İşte yüreğinde bütün yeryüzü mazlumlarının hüznünü taşıyan sizler, siz dostlarımız, yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunu da biliyoruz. Aynı şekilde her birimizin en az ülkemiz kadar geniş yüreğinden, yeryüzünün bütün ufuklarına umudun ışığı yayılıyor. Bu ışıkla yürüdüğünüzü, yani kalbinizin aydınlattığı yoldan, yürüdüğünüzü de biliyor, görüyorum. Kongremiz hayırlı, yürüyüşünüz kutlu olsun.”

 

 

Akça, güven tazeledi

 

 

94 üyenin oy kullandığı seçimde sandıktan 1 geçersiz oy çıkarken 93 oyla yeniden başkan seçilen Muhammet Akça ve listesi güven tazeledi. Üst Kurul Delegeliğine de Muhammet Akça seçildi.

 

 

“Var gücümüzle çalışacağız”

 

 

Seçim sonuçlarının ardından bir değerlendirmede bulunan Eğitim-Bir-Sen Bartın Şube Başkanı Muhammet Akça, seçim sonucunun memnuniyet verici olduğunu söyleyerek “Yeniden ‘Bismillah’ diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim mahcup etmesin. Dört yıllığına yüklendiğimiz emanetin hakkını vermek için var gücümüzle çalışacağız. Seçim sonucu ile bize duyduğunuz güveni ifade ettiniz. Bize inanan, güvenen tüm delegelerimize şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İşte yeni yönetim!

 

 

Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi Yönetim Kurulu Muhammet Akça, İlyas Kara, Ali Rıza Yılmaz, Ferhat Erenler, Ali Çolak, Yaşar Murat Beşkaya, Hüseyin Serdar Gazoz’dan oluştu.

ETİKETLER : Eğitim-Bir-Sen Muhammet Akça
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›