Başvurular başladı!

Bartın Valiliği, bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları için başvuruların açıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Festival 30 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olup 7’den 70’e herkese açık olacak.
Bu haber 2022-11-01 11:46:37 eklenmiş ve 465 kez görüntülenmiştir.

 

300 bin TL’ye kadar girişimcilik desteği

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Valiliği, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları için başvuruların açıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

 

 

7’den 70’e herkese açık

 

 

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, ileri teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor. TEKNOFEST, çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları, hava araçları sergisi, hava gösterileri, teknoloji firmalarının tanıtım yaptığı fuarlar, bilim söyleşileri, girişim zirvesi ve birçok sosyal etkinliğe aynı anda ev sahipliği yapmasıyla öne çıkan ve bu yönüyle dünyadaki diğer festivallerden ayrılan tek festival. TEKNOFEST teknoloji yarışmaları roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı sistemlerine, hyperloop geliştirmeden çip tasarımına kadar teknolojinin birçok gelişen alanında gerçekleştiriliyor. Düzenlenen teknoloji yarışmalarında farklı ülkelerden katılımcılar birbirleriyle rekabet etme ve yarışma şansı buluyor. 7’den 70’e herkese açık olan bu etkinlikler, birçok yabancı misyon temsilcileri ve heyetler tarafından ziyaret ediliyor. Bu platform gerek ulusal gerekse küresel anlamda savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine imkân sunuyor.

 

 

TEKNOFEST’ in Tarihçesi

 

 

İlki 2018 yılında İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen festival ikinci yılında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilmiş ve 1 milyon 740 bin izleyiciyle rekor kırarak dünyanın en büyük teknoloji etkinliği olmayı başarmıştır. Üçüncü yılında Gaziantep’e taşınan festivalde pandemi sebebiyle sadece yarışmalar düzenlenmiş, yarışmalar ziyaretçilere kapalı olarak gerçekleştirilmiştir. Yarışmalar internetten ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanmıştır. 2021 yılında tüm pandemi önlemleri alınarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Eylül ayında gerçekleştirilen TEKNOFEST gerek ziyaretçi sayısı gerek yarışma başvuru sayısıyla yine rekorlara imza atmıştır. 2022 yılında ise Karadeniz bölgesinde teknoloji esintisi yaşatan organizasyona 1 milyon 250 bin ziyaretçi katılım sağlamıştır.

 

 

Yarışmalar…

 

 

Her yıl farklı yarışma başlıkları açılarak ilan edilen teknoloji yarışmaları ülkenin önde gelen kurumları tarafından yürütülüyor. Yarışmalara takım halinde veya bireysel başvurular yapılabiliyor. Düzenlenen yarışmalarda başvuru yapan takımların değerlendirilmesi alanında uzman akademisyenlerin, mühendislerin ve yürütücü kurum uzmanlarının yer aldığı Danışma Kurulları tarafından yapılıyor. Değerlendirmeler sonucu başarılı olan takımlar ödüllendiriliyor.

 

 

TEKNOFEST etkisi

 

 

Teknolojiye toplumun her kesiminde ilgi oluşturmayı ve teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireylerin potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefleyen TEKNOFEST, büyük başarılara imza attığı 5 yıl boyunca ektiği tohumların meyvelerini toplamaya başladı. TEKNOFEST yarışmalarına katılan finalist takımlar, takım olarak gerçekleştirdiği çalışmalarda gerekli özgüveni kazanarak geleceğin teknolojilerine şimdiden hazırlanıp katma değerli ürünler üretme ve geleceğin girişimcileri.

 

 

 

TEKNOFEST’ten başarılı girişimlere

 

 

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalara katılmış teknoloji odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip yarışmacıların proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelde ve hızlı bir şekilde ticari faaliyete dönüştürmelerini sağlamak amacıyla “TEKNOFEST Girişim Programı” başlatıldı. Bu kapsamda hayata geçirmek istediği iş fikri olan, alacağı desteklerle fikrini olgunlaştırarak girişime dönüştürmek isteyen ekiplere 100 bin TL hibe destekli Ön Kuluçka Programı ve geliştirdikleri projelerle hâlihazırda kurmuş oldukları bir şirketi olan ekiplere 200 bin TL hibe destekli Hızlandırma Programı olmak üzere 2 farklı programla destek veriliyor.

 

 

Girişimcilere eğitimler

 

 

Seçilen ekiplere hibe desteğinin yanı sıra girişimcilik eğitimlerinden alanında uzman ve yönetici mentor görüşmelerine, ofis ve patent desteğinden yatırımcı ve iş birliği görüşmelerine kadar 12 farklı alanda destek verilmektedir.

 

 

2022 TEKNOFEST girişim programı destekleri

 

 

TEKNOFEST Girişim Programı’nın 2022 yılı 1. Dönemi için Ön Kuluçka Programı’na 333, Hızlandırma Programı’na 111 olmak üzere toplamda 444 başvuru geldi. Değerlendirmeler sonucunda 5'i Hızlandırma, 39'u Ön Kuluçka olmak üzere 44 girişim desteklendi.

 

 

13 milyon TL'nin üzerinde ödül

 

 

TEKNOFEST, 2023 yılında İstanbul’da gerçekleştirilecek. TEKNOFEST 2023 heyecanı, festival kapsamında gerçekleştirilecek “Teknoloji Yarışmaları” için açılan başvurularla yaşanmaya başladı. Toplumun her kesiminden, yerelden küresele binlerce gencin merakla beklediği ve ilgiyle takip ettiği TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce teknoloji tutkunu hayallerini gerçekleştirmek için katılabilecek. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları bu yıl 41 farklı kategoride düzenlenecek olup, yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih 20 Kasım 2022’dir. Gençlerin teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için bu yıl ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 30 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlar ise toplamda 13 milyon TL'nin üzerinde ödülün sahibi olacak.

 

 

Tüm dünyaya davet

 

 

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebi 30 Nisan-6 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in kapıları tüm dünyaya açıktır. Festivalin bir parçası olmak isteyen teknoloji severler yarışmalar hakkında daha fazla bilgi almak ve yarışma başvurularını gerçekleştirmek için https://teknofest.org/tr/competitions/adresini ziyaret edebilirler. 41 farklı kategoride düzenlenen yarışlara Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm öğrenciler ve mezunlar takım kurarak katılım sağlayabilirler. Yurtdışından katılım sağlayacak yarışmacılara belirli şartlar dahilinde aşağıdaki olanaklar sağlanmaktadır, “Malzeme Desteği İle Projelerini Hayata Geçirme Fırsatı” binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara malzeme desteği sağlanmakta olup, “Ulaşım / Konaklama Desteği” finalist takımlara TEKNOFEST 2023 yarışmaları için ulaşım/konaklama desteği sağlanmaktadır.

 

 

Ödüller

 

 

TEKNOFEST 2023'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları 13 Milyon TL'nin üzerinde ödüller bekleniyor. “Eğitim Kampı Programı” yarışmaların yürütücü kurumları tarafından finalist takımlara, projelerini destekleyecek çevrim içi eğitim programları düzenlenecek. “Soru-Cevap Toplantıları” yarışmaların yürütücü kurumları tarafından yarışmacılar için projeleri, yarışma süreci, değerlendirme kriterleri ve süreci hakkında danışma kuruluna sorular yönlendirebildiği fikir alış-verişleri yapılabilen çevrim içi toplantılar planlanacak. “Network Kazanımı” katılımcılar, birçok firmaya ev sahipliği yapan TEKNOFEST’te firmaları tanıma ve alanında uzman kişilerle konuşma fırsatı bulabilecek. “Girişimcilik Ödülleri” fikirleriyle geleceğe ışık tutan gençlere 300 bin TL’ye kadar girişimcilik desteği verilecek.

 

 

ETİKETLER : TEKNOFEST Bartın Valiliği
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›