“Suçluların ortaya çıkarılması için iş başında olacağız”

Amasra’da yaşanan maden faciasından beri hem Bartın’daki hem de İstanbul’daki ailelerin ve yaralıların yanında olan CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, “Milletvekili olarak bu facianın nedenlerini öğrenmek ve sorumlularının ceza alması için gereken ne varsa yapacağımızın bilinmesini isterim. Görevini ihmal edenlerin ve suçluların ortaya çıkarılması ve ceza almaları için önce bölgemizde sonra ülke çapında iş başında olacağız. Amasra’yı unutmazsak ve adaletin yerine gelmesi için savaşırsak bundan sonra ne Soma’lar ne Amasra’lar olur” ifadelerini kullanırken “Acılarımızı hafifletecek tek şey adalettir” dedi.
Bu haber 2022-10-26 09:19:30 eklenmiş ve 605 kez görüntülenmiştir.

 

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 14 Ekim Cuma günü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinde 41 madencinin yaşamını yitirdiği faciadan ağır yaralı olarak kurtulan hastaların durumunu öğrenmek ve aileleri ziyaret etmek için İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine gitti.

 

 

CHP Milletvekili Bankoğlu beraberindeki CHP İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek, Yunus Emre ve Enis Berberoğlu ile Amasra’daki maden faciasından ağır yaralı olarak İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’ne sevk edilen madencilerin aileleri ile görüşerek 6 madencinin sağlık durumuna ilişkin olarak da doktorlardan görüş aldı.

 

 

Hastanede kaygılı bekleyiş içinde olan Taner Şen, Ayhan Akgül, Erol Bulduk, İzzet Ak, Remzi Taşkömür ve İbrahim Çeliktaş’ın aileleriyle bir araya gelen Bankoğlu, şifa dileklerini iletti.

 

 

“Bu savaşlarından galip çıkmaları için duacıyız”

 

 

Bankoğlu yaptığı açıklamada, “41 madencinin kaybından dolayı çok çok üzgünüz. Bir yandan da başta aileleri olmak üzere tüm ülkenin gözü kulağı burada, İstanbul’dan gelecek iyi haberde. Hastanedeki yaralıların beşinin durumu ciddi. Bu savaşlarından galip çıkmaları için duacıyız” dedi.

 

 

“Davamızın peşini bırakmayacağız”

 

 

Facianın yaşandığı andan bugüne kadar bölgede olduğunu belirten Bankoğlu, “Kurtarma çalışmalarının yapıldığı o karanlık geceden bugüne kadar büyük acılara şahit olduk, derin bir üzüntü duyduk. TBMM Genel Kurulu başta olmak üzere birçok platformda faciaya ilişkin görüşlerimizi ve sorularımızı sordum. Çok ağır işleyen ve ciddi şüphelerimizin bulunduğu hukuki süreci yakından takip ediyoruz. TBMM’nde konuyu incelemek üzere 19 kişilik bir Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Bu komisyon 3 ay çalışacak ve gerekli görürse 1 ay daha süre talep edebilecek. Çalışmalarımızı raporlayıp genel Kurul’da görüşülmesi için Meclis Başkanlığına sunacağız. Bu komisyonun bir yaptırım yetkisi yok ancak maden idaresinin konuya ilişkin alması gereken önlemleri tekrar tavsiye etmiş olacağız. Burada izin vermeyeceğimiz şey şu, 2014 Soma faciasından sonra da böyle bir komisyon kurulmuş, çalışıp raporlarını vermiş olsa da TBMM Genel Kurul’unda görüşülmediği için ‘hükümsüz’ kalmış. Millet çalıştığımızı zannetsin algısına izin vermeyecek, davamızın peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

7 mevlitlerinde tekrar bir araya geldi

 

 

Cenazelere de katılan Bankoğlu, Bayırdüzü’nden Köse Ailesini, Abdipaşa’dan Çelik ailesini, Makaracı köyünden Yıldırım, Serenli, Özçelik ve Mercan ailelerini, Kocaköy’de Altun ailesinin, İnciğez köyünde Ak ailesi, Doğaşı’da Akdeniz ailesini, Kurucaşile’de Baykal, Ergin, Çelik, Bulut, Öztan ailelerini, Cumayanı’nda Kansız ailesi ile Saraç, Kaya, Özer, Kaval ve Saygı aileleri ile madencilerin 7 mevlitlerinde tekrar bir araya geldi.

 

 

“Bölgemizde sonra ülke çapında iş başında olacağız”

 

 

Bankoğlu, “Amasra’da yitirdiğimiz madencilerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz. Ama milletvekili olarak bu facianın nedenlerini öğrenmek ve sorumlularının ceza alması için gereken ne varsa yapacağımızın bilinmesini isterim. Görevini ihmal edenlerin ve suçluların ortaya çıkarılması ve ceza almaları için önce bölgemizde sonra ülke çapında iş başında olacağız. Amasra’yı unutmazsak ve adaletin yerine gelmesi için savaşırsak bundan sonra ne Soma’lar ne Amasra’lar olur” dedi.

 

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu TTK Amasra patlama
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›