Kömür denetimleri devam ediyor

Kış döneminde ısınma amaçlı ve yakma tesislerinden kaynaklanan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halinde dış havaya atılan kirleticilerin hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Bartın sınırları dâhilinde Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi almış özellikle odun ve kömür ardiyelerinde bulunan işletmelerde Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği teknik personel ekipleri tarafından kömür denetimleri devam ediyor.
Bu haber 2022-10-24 16:44:32 eklenmiş ve 564 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürleri teknik personelleri tarafından 2022-2023 kış döneminde, ısınma amaçlı ve yakma tesislerinden kaynaklanan is, duman, toz, gaz, buhar ve aerosol halinde dış havaya atılan kirleticilerin hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Bartın sınırları dâhilinde Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi almış özellikle odun ve kömür ardiyelerinde bulunan işletmelerde denetimler yapılıyor.

 

 

Denetimi gerçekleştirilen işletmeler Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan kararda belirlenen sınır değerleri sağlayan katı yakıt satışının yapılması konusunda uyarılıyor.

 

 

Yine işletmelere söz konusu bu yönetmeliğe uyulmadığı takdirde 2872 Sayılı Çevre Kanunun 20’inci maddesinin d bendi (Değişik paragraf:29/11/2018-7153/5 md.) “Katı yakıtlar için bu Kanun kapsamında yapılan düzenlemelerle öngörülen; ‘Katı yakıt özelliklerini sağlamayan yakıtları ithal eden veya satanlara, katı yakıtların depolanması, taşınması, yüklenmesi, boşaltılması veya torbalanmasına ilişkin düzenlemelere uymayanlara 10 bin TL (22 bin 537 TL), Belgelerin veya izinlerin alınmaması durumunda 15 bin TL (33 bin 806 TL) idari para cezası verilir” hükmü kapsamında cezai işlem uygulanacağı konusunda uyarılar yapılıyor.

 

 

24 saat ölçüm gerçekleşiyor

 

 

Ayrıca konut, toplu konut, kooperatif,  site, işyerleri, okul, üniversite, hastane, resmi daireler, sosyal dinlenme tesisleri, sanayi ve benzeri yerlerde soba ve kalorifer yakma tekniklerine uymaları, herhangi bir atık yağ, naylon, plastik gibi atıkları, yakma esnasında kullanmamaları konusunda da uyarılıyor.

 

 

Bartın’da doğalgaz kullanımının artması ve yapılan denetimler neticesinde Bartın’ın hava kalitesinin iyi seviyede olduğu görülürken Cumhuriyet Meydanında bulunan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu ile 24 saat ölçüm gerçekleştiriliyor. Hava kalitesi ölçüm sonuçlarına ise “havaizleme.gov.tr” adresinden ulaşılabiliyor.

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü’nce denetimlere önümüzdeki günlerde de devam edileceği kaydedildi.

ETİKETLER : Bartın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kömür
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›