TBB heyeti Bartın’a geldi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Sibel Sürçmez, Amasra’daki maden faciası için “iş katliamı” ve “iş cinayeti” nitelemelerinde bulunurken, bu olayın Türkiye’deki iş kazaları için bir dönüm noktası olacağına inandıklarını söyledi. Vatandaşların adaletin gerçekleşeceğine olan inancını yitirdiğini savunan Sürçmez, bunu ortadan kaldırmak adına yargıya büyük görev düştüğünü söyledi. Soruşturmanın tüm aşamalarına katkı sunmaya çalışacaklarını belirten TBB Başkan Yardımcısı Sürçmez, herkes görevini doğru bir şekilde yaptığında adaletin yerine getirileceğini vurgularken “Bizler, görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, konuşamayanın sesi olacağız. Eğer bir yerlerde gördürtmeyenler, seslerin çıkartılmasına engel olmaya çalışanlar da olacaksa bilin ki barolarımız, Bartın Barosu ve Türkiye Barolar Birliği ışık olacaktır, ses olacaktır. Delillerin karartılmasına ve yargılama aşamasında en üst düzeydeki sorumlulara varıncaya kadar tüm sorumluların yargılanmışına engel olmaya çalışanlara engel olacağız. Buradan vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. Gün susma günü değil. Gün bildiklerinin söylenmesi, açıklanması günüdür” dedi.
Bu haber 2022-10-24 16:31:57 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

 

TBB: “Gün bildiklerinin söylenmesi günüdür”

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Sibel Sürçmez ve Yönetim Kurulu Üyesi Hicran Kandemir ile Artvin, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Giresun, Karabük, Kars, Kırıkkale, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ ve Zonguldak Baro Başkanları, Cumartesi günü, Amasra’daki maden faciası ile ilgili olarak Bartın Barosu’na desteklerini iletmek ve süreç hakkında bilgiler alarak sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtmek üzere Bartın’a geldi.

 

 

Parlatır: “Süreci, TBB ile birlikte yürütüyoruz”

 

 

Bartın Barosu’ndaki toplantının ardından Amasra Adalet Sarayı’na giden Bartın Baro Başkanı Parlatır’ın mihmandarlığındaki TBB heyeti, buradaki temaslarının ardından çıkışta kısa bir değerlendirme yaptılar.  Bartın Baro Başkanı Parlatır, Yönetim Kurulu üyeleri ve baro başkanları ile bugün itibariyle Amasra maden faciasına ilişkin durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi. Parlatır, “En başından beri söylediğimiz hukuksal mücadelenin devamlılığı ve kararlılığı noktasında süreci birlikte işbirliği şeklinde yürütmekteyiz. Bugün Cumhuriyet Başsavcımız ile bir görüşme yaptık. Yetiştirebildiğimiz ölçüde şehit madencilerimizin ailelerini de ziyaret edeceğiz” dedi. 

 

 

Parlatır, daha sonra sözü TBB Başkan Yardımcısı Sibel Sürçmez’e bıraktı. Sözlerine TBB ve 81 ilin baroları adına Amasra halkına başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Sürçmez, Bartın Baro Başkanı Parlatır ve Yönetim Kurulu üyelerinin facianın başından beri süreci yakından takip ettiklerini kendilerinin de TBB Başkanımız ve Bartın Baromuz ile birlikte olay mahallinde çeşitli gözlemlerde bulunduklarını söyledi. Sürçmez, Türkiye’nin her yerinden vatandaşların ve avukatların acısını iletmek üzere Bartın’a geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

 

 

Sürçmez: “Amasra’daki facia dönüm noktası olacak”

 

 

“Baro Başkanlarımız ile buradayız.  Türkiye adalet tarihinde Amasra’daki bu iş katliamının, iş cinayetinin önemli bir dönüm süreci yaratacağına inanıyoruz. Türkiye’de maalesef artık vatandaşlarımız adaletin gerçekleşeceğine inanmıyor. Tam da bu noktada, yargının saç ayaklarına düşen görev vatandaşın bu duygusunu ortadan kaldıracak etkin bir soruşturma yürütülmesi, soruşturma sonuçlarının da yargıya iletilmesi olacaktır. Bu anlamda bizler Barolar ve Baro Başkanları olarak elbette ki soruşturma aşamasında yargılamanın diğer süreçlerine katkı sunacağız, katılan olacağız ve yapılması gerekenleri ısrarla, ısrarla söyleyeceğiz.

 

 

“Hiçbir vatandaş savunmasız bırakılmayacak”

 

 

Şunun bilinmesini istiyoruz ki, Türkiye’de artık hiçbir vatandaş savunmasız bırakılmayacaktır. Türkiye Barolar Birliği’nin ve 81 baromuzun bu konudaki görüşü budur.  Zaten bu söylemle de görev başına geldik. Bu yüzden biz bugün burada Sayın Başsavcımızla ve Bartın Baromuz ile birlikte yaptığımız toplantıda da soruşturmaya ilişkin görüşlerimizi iletmiş bulunuyoruz.

 

 

“TBB ışık olacak, ses olacak”

 

 

Eminim, burada yapılacak bu soruşturmada hepimiz görevimizi yaptığımız zaman adalet yerini bulacaktır. Burada bizler, görmeyenin gözü, duymayanın kulağı,  konuşamayanın sesi olacağız. Eğer bir yerlerde gördürtmeyenler, seslerin çıkartılmasına engel olmaya çalışanlar da olacaksa bilin ki barolarımız, Bartın Barosu ve TBB ışık olacaktır, ses olacaktır. Ve kimsenin de gerek delillerin karartılmasına gerekse de yargılama aşamasında en üst düzeydeki sorumlulara varıncaya kadar tüm sorumluların yargılanmışına engel olmaya çalışanlara engel olacağız.

 

 

“Tüm söylem ve tespitler yargı önüne getirilmeli”

 

 

Buradan vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. Gün susma günü değil. Gün bildiklerinin söylenmesi, açıklanması günüdür. Ve biz yargı mensuplarına da, ayırmadan söylüyorum avukatı hakimi savcısı, bu söylenenleri, tespit edilenleri yargı önüne en önemli şekilde getirilmelidir. Bunun yapılacağını ve buradan iş kazalarının değil iş cinayetlerinin önünü kesecek yargılamaların çıkacağı inancı ile tekrar tüm Amasra halkına ve tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz.”

ETİKETLER : TBB Sibel Sürçmez Amasra Maden faciası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›