Tiyatroya rekor katılım!

Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2022-2023 Sanat Sezonuna 303 kişiyle başladığını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Beleyesi olarak kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bartın’ın bir kültür sanat şehri olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda da tiyatro etkinlikleri ile ilgili birçok çalışma yaptık” dedi.
Bu haber 2022-10-24 16:25:37 eklenmiş ve 35 kez görüntülenmiştir.

 

Akın: “Sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz”

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2022-2023 Sanat Sezonuna rekor katılım ile start verdi. Ekim ayında başlayan kayıtlarda 6-8 yaş drama atölyelerindeki 5 ayrı gruba 125 kişi, 9-13 yaş drama atölyelerindeki 1 gruba 25 kişi, lise tiyatro atölyesindeki 2 gruba 50 kişi, Üniversite tiyatro atölyesindeki 3 gruba 75 kişi ve yetişkin tiyatro atölyesindeki 2 gruba 28 kişi olmak üzere toplam 303 kişi tiyatro eğitimi için başvuru yaptı. Santral Sokak’ta bulunan Bartın Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleşecek olan drama ve tiyatro atölyelerinin eğitmenliklerini Drama Atölyelerinde Ezgi Gecegörür, Tiyatro Atölyelerinde ise Zafer Gecegörür yapacak.

 

 

“Bu sezon 303 vatandaşımız başvuru yaptı”

 

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Beleyesi olarak kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bartın’ın bir kültür sanat şehri olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda da tiyatro etkinlikleri ile ilgili birçok çalışma yaptık. 2010 yılında başlattığımız kurslarımızda yılda ortalama 250-300 vatandaşımızın eğitim görüyor. Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2022-2023 Sanat Sezonuna da rekor katılım ile başladık. Ekim ayında başlayan kayıtlarımızda bu sezon 303 vatandaşımız başvuru yaptı. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz. Altyapı- üstyapı gibi hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarla da halkımıza en iyi hizmetleri sunma arzusundayız.  Tiyatro ve Drama Eğitmenlerimiz Sayın Ezgi Gecegörür,  Sayın Zafer Gecegörür ve eğitim alacak olan tüm tiyatro severlere çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›