“Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz”

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasında yaralanan ve tedavileri süren maden işçilerinin durumları ile ilgili ailelere bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” dedi.
Bu haber 2022-10-24 09:36:54 eklenmiş ve 380 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Kübra Nur AK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maden kazasında yaralanıp İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilen ve tedavileri devam eden 6 hastayı yakından takip eden doktorlarla bir toplantı yaparak, detaylı bilgi aldı. Tedavi süreçlerinin planlanması konusunda istişarelerde bulunduktan sonra ailelere hastalar ile ilgili bilgi verdi.

 

Bakan Koca, konuşmasında şunları söyledi:

 

“Ciddi bir sorunu yok”

 

 

“Bakan arkadaşlarımızla birlikte hastalarımızı da görmüş olduk. En son İbrahimi gördük. İbrahim Çeliktaş yürüye biliyor, ayakta. Genel sağlık durumu iyi. Ciddi bir sorunu yok. Arkadaşlar bize günlük bilgi veriyorlar zaten.

 

 

“Genel durumu iyiye gidiyor”

 

 

2 hastamız, Ayhan Akgül ile Remzi Taşkömür. Ayhan’ın durumu baştan daha kritikti şimdi daha iyi görünüyor. Kendisiyle de konuştuk. Bilinci yerinde. Olayın nasıl olduğunu anlatıyor. Genel durumu iyiye gidiyor. Ama yanıkları fazla olduğu için şu dönemde biliyorsunuz bundan sonrası için enfeksiyon durumu bir sorun olarak karşımıza çıkacak. O anlamda şimdi Ayhan daha iyi. Remziyle de konuştuk. Remzi baya konuşuyor. Oldukça iyiye gidiyor. Şu dönemde damardan besleniyor.

 

 

“Genel durumları stabil gidiyor”

 

Taner Şen’in durumu baştan ağırdı biliyorsunuz. Tener’in durumu şu an en ciddi olan. O ciddiyetini koruyor. Ama şu an genel durumu stabil gidiyor. Daha kötüye değil, ama kritik bir dönemde. Bundan sonrası enfeksiyon ile mücadele etmemiz gerekiyor. İzet Ak’ın genel durumu solunum cihazına bağlı ve kritik. Stabil olmakla beraber ciddi olan hastalarımız Tener’den sonra İzet kritik olan hastamız. Ama şu an stabil. Orhan Erol, o da solunum cihazına bağlı, Erol’un durumu da stabil ama ciddiyetini koruyor.

 

 

 

“Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz”

 

 

Arkadaşlar yoğun bir gayret içinde size de anlatıyor. Özellikle sadece bir iki hocamız değil bu hastalarda hem yoğun bakım hocası hem enfeksiyon hocası hem yanıkla ilgili hocalar, cerrahla ilgili hocalar hem hastanenin hem de yetkin olarak gördüğümüz bildiğimiz arkadaşların hepsini sürece dahil ettik. Sadece Çam Sakura’da ki hocalarımız devrede değil. Elimizden gelen çaba ve gayreti yapma içerisindeyiz. Ömer hocamda Akdeniz Üniversitesinde plastik cerrah. Ömer hocada geldi. Birlikte hastaları ziyaret ettik. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah bir an önce sevdiklerine bütün kardeşlerimiz ulaşır diye temenni ediyoruz.”  

ETİKETLER : Bartın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Amasra madenci
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›