“O yakayı bırakmayacağız”

Beraberindeki 40’a yakın avukatla Bartın’a gelen İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “İhmalden kaynaklanan bu elim olayların takdirini, kadere bağlayanlara sesleniyorum. Madem her şeyi kadere bağlıyorsunuz, niçin yüzlerce korumayla geziyorsunuz? Niçin korumasız dışarıya çıkmıyorsunuz? Niçin Amasra’nın madencilikten elde ettiği gelirin üstüne korumalara masraf ediyorsunuz? Ve niçin dilinizde fakirlik kendiniz saraylarınızdan çıkmıyorsunuz?” dedi.
Bu haber 2022-10-21 12:22:18 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

 

İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, İYİ Parti İl Başkanlıklarında görevli olan 40’a yakın avukatla beraber, Amasra’daki maden ocağında 14 Ekim Cuma günü 41 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasını yerinde incelemek ve şehitlerin ailelerini taziye ziyaretinde bulunmak için Bartın’a geldi.

 

 

Ziyaretleri öncesine Partisinin İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüksel, hükümeti ve AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunarak şöyle konuştu:

 

 

“Bartın Amasra’ya öncelikle geçmiş olsun diyorum. Genel Başkanımızın talimatı ile buradayız. Dün mecliste yaptığı açıklama üzerine yaşanan bu elim kazanın ardından tüm kadın hukukçulara da seslendi partimizin. Niye özellikle kadın hukukçulara seslendi ve görev verdi. Kadını sadece çocuk doğurmaktan ibaret gören zihniyetin aksine kadınların cesur, çalışkan, hak savunucusu aynı zamanda da bu ülkede önemli bir kesim olduğunu ortaya koymak için bu görevi bize verdi. Gidiniz orada ihmal varsa orada göz göre göre bir ihmal sonucu bu can kayıpları yaşanmışsa şehit olan madencilerin ailelerine gidiniz, onların yanında durunuz, onların hukuk haklarını savununuz diye bizi buraya gönderdi.

 

“Niçin korumasız dışarıya çıkmıyorsunuz?”

 

Ben buradan bir şey daha ilave etmek istiyorum. İhmalden kaynaklanan bu elim olayların takdirini, kadere bağlayanlara sesleniyorum. Madem her şeyi kadere bağlıyorsunuz, niçin yüzlerce korumayla geziyorsunuz? Niçin korumasız dışarıya çıkmıyorsunuz? Niçin Amasra’nın madencilikten elde ettiği gelirin üstüne korumalara masraf ediyorsunuz? Ve niçin dilinizde fakirlik kendiniz saraylarınızdan çıkmıyorsunuz?

 

“O yakayı bırakmayacağız”

 

Biz bu yaşanan olayı, olayda ihmal var ise yapılacak tespitler sonucunda, bu ihmallerin ortaya çıkması, sorumluların gereken cezayı almaları için, şehit madenci ailelerinin sonuna kadar yanındayız. İhmali yapanlar, bu işten sorumlu olanların elimiz hukuken yakasında ve bu işin sonuna kadar götürmek içinde o yakayı bırakmayacağız. O ailelerin her türlü yanındayız. Bu da bizim Genel Başkanımız adına sözümüz olsun.”

ETİKETLER : Bartın İYİ Parti Amasra maden faciası İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›