Madencilerimize son görev!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciasında 41 işçi şehit olmuş 11 kişi yaralanmış ve 58 kişi de kurtarılmıştı. Madendeki grizu faciasında şehit olan işçiler son yolculuğuna uğurlandı. Cenazelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birçok isim katıldı.
Bu haber 2022-10-15 18:50:29 eklenmiş ve 373 kez görüntülenmiştir.

 

Bu acının tarifi yok….

 

 

 

Nilay Meryem Çömlek- Erkan Hızoğlu

 

 

 

 

Amasra'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait madende meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci şehit oldu. 

 

 

 

Cenaze anonslarının peşpeşe yankılandığı Bartın'da gerçekleşen faciada şehit olan madenciler son yolculuğuna uğurlandı. 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın'ın Amasra ilçesindeki grizu faciasında hayatını kaybeden Rahman Özçelik'in cenaze törenine katıldı. Şehit Rahman Özçelik gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 

 

 

 

Evlerinin önlerinden helallik alındı


 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçilerden 33 yaşındaki Selçuk Ayvaz'ın cenazesi toprağa verildi. Evli ve 2 çocuğu olduğu öğrenilen Ayvaz'ın cenazesi, hastane morgundan alınarak Uğurlar köyündeki evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından maden işçisinin naaşı, cenaze namazının kılınacağı köy camisine taşındı. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da taziyeleri kabul eden Ayvaz'ın ailesine başsağlığı diledi.

 

 

 

Törende, bir yakını tarafından Ayvaz'ın tabutunun başına getirilen 4 yaşındaki kızı Asel Meva bir süre babasının tabutuna dokundu.

Ayvaz'ın cenazesi, Bartın Müftüsü Ömer Keskin'in kıldırdığı namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

 

 

 

Törene Ayvaz'ın yakınlarının yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, hayatını kaybeden maden işçisi Selçuk Ayvaz'ın eşinin hamile olduğu öğrenildi.

 

 

 

Tabutları Türk bayrağına sarıldı

 

 

 

Maden şehitlerimizden evli ve 2 çocuk babası Emrah Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kaman köyüne getirildi. Evinin önünde helallik alınmasının ardından Kaya'nın cenazesi, köy mezarlığına götürüldü.

Kaya’nın cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine, Kaya'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Amasra'da, maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren, evli ve 2 çocuk babası 27 yaşındaki Gökhan Mercan, Amasra'ya bağlı Makaracı köyünde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında toprağa verildi. Mercan'ın, 2019 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda işe girdiği öğrenildi.

 

 

 

İzinden yeni dönmüştü

 

 

 

Maden işçisi 42 yaşındaki Mehmet Kara 42 ise Bartın'ın Kurucaşile ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde öğle vakti defnedildi. TTK Amasra Müessesesi Müdürlüğü'nde 2009 yılında işbaşı yapan Mehmet Kara'nın, 1 haftadır yıllık izinde olduğu, dün 16.00-24.00 mesaisine gittiği öğrenildi. Cenazede Mehmet Kara'nın eşi Selda Kara ve kızı Ayşe Melek ve oğlu Efe Kara, Mehmet Kara'nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

 

 

Gözyaşları sel oldu

 

Amasra Taşkömürü İşletmesi Müessesesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada 22 yaşındaki Yasin Çelik, hayatını kaybetti. Çelik için Ulus ilçesine bağlı Derecik köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çelik'in yakınlarının yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aktaş, Çelik ailesine başsağlığı dileklerinde bulunurken, anne Habibe Çelik'in “Gençliğine doyamadı yavrum, su gibi delikanlıydı yavrum” feryadı da yürekleri dağladı.

 

 


Baba Ömer Çelik çok üzgün olduğunu, oğlunun vefat haberini sabah saatlerine kadar öğrenemediğini söylerken 22 yaşındaki Yasin Çelik'in naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

 

 

Dualarla uğurlandılar

 

 

Amasra'da maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerden Aziz Köse, son yolculuğuna uğurlandı. 

33 yaşındaki Aziz Köse'nin cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Bayıryüzü köyündeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Köse'nin cenazesi, Bayıryüzü Köyü Camisi'ne götürüldü.

 

 

 

Maden işçisinin yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madenci arkadaşları ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninde amca Necati Köse, yeğeninin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Aziz Köse'nin cenazesi, namazın ardından köydeki aile mezarlığında toprağa verildi. Köse'nin amcası Necati Köse, 3 sene önce kurayla işe giren yeğeninin bir yıl önce düğün yaptığını, 15 gün önce de baba olduğunu söyledi.

 

 

 

Yakınları güçlükle ayakta durdu

 

 

 

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Emrah Kaval'ın cenazesi, yakınları tarafından Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Aladağ Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi.

Kaval için burada helallik alındı, dua edildi. Cenaze töreninde, Kaval'ın yakınlarının ayakta güçlükle durduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü.

 

 

 

Maden ocağında 3 yıl önce çalışmaya başladığı öğrenilen Kaval'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

 

 

 

Törene Kaval'ın yakınlarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile madenci arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Bakan Dönmez, cenaze törenine katıldı

 

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Berkay Pınaroğlu için kılınan cenaze namazında saf tuttu.

Patlamada yaşamını yitiren 23 yaşındaki Pınaroğlu için Bartın'ın Muratbey köyünde cenaze namazı kılındı.

 

 

 

Namaza, Pınaroğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Dönmez ve TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da katıldı.

Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Dönmez ve Akın tabutun taşınmasına da omuz verdi.

 

 

 

Her yerde acı vardı!

 

 

 

Amasra TTK ’da yaşanan maden kazasında vefat eden, Fikret Kansız’ın Cumayanı köyündeki cenazesine de AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve çok sayıda kişi katıldı.

 

 

 

TTK Amasra Müessesesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden maden şehidi Ali Doğru ise Bartın Merkez'e bağlı Fırınlı Köyü'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanına defnedildi.

 

 

 

Patlamada şehit düşen Rıdvan Acet de Kazpınarı köyünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Acet’in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. 

 

 

 

KUTU  KUTU

 

 

 

Yürekleri dağladılar!

 

 

 

Nişan hazırlığı yapıyordu

 

 

 

Grizu patlaması sonucu Amasra'da şehit olan madenci Yasin Çelik'in yakın zamanda sözlendiğini ve nişan hazırlıklarına başladığı öğrenildi. 

Bartın'da maden faciasında şehit düşen Yasin Çelik'in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım yürekleri dağladı. Sosyal medya hesabında kendi fotoğrafını paylaşıp 'Güneşi görebilmek için karanlığı kazıyoruz' notunu düştü.

 

 

 

“Seni bırakmayacağım…”

 

 

 

Bartın’da maden faciasında şehit düşen Ramazan Özer için nişanlısı Esra Baş, yürek yakan bir paylaşımda bulundu.  

 

 

 

Çok sevdiği nişanlısını kaybeden Esra Baş mesajında, “Bu hayat seni benden aldı ama ben seni asla bırakmayacağım. Sana olan sonsuz sevgim her gün artarak devam edecek” dedi. 

ETİKETLER : Amasra TTK Grizu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›