Dünya liderlerinden ve devletin zirvesinden taziye mesajları

Bartın ili Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasının ardından dünyadan Bartın’a taziye mesajları peş peşe geldi.
Bu haber 2022-10-15 18:46:57 eklenmiş ve 339 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında geçtiğimiz Cuma günü saat 18.15'te patlama meydana geldi. Patlamada 41 maden işçisi hayatını kaybetti.

 

 

 

Maden faciasının ardından Dünya liderleri ile devletin zirvesinden ve birçok isimden başsağlığı mesajları geldi. 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında “Bartın’ımızın Amasra İlçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Dünya liderlerinden Türkiye’ye mesaj

 

 

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bartın’da dün akşam meydana gelen maden faciası münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “Sevgili Kardeşim, Bartın eyaletindeki madende meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizleri derinden sarstı” ifadelerini kullanarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajında “Bu trajedide acınızı paylaşıyor size, kurbanların ailelerine ve yakınlarına, kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifalar diliyorum” dedi.

 

 

 

Putin, maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunarak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, Bartın ilinde meydana gelen kömür madeni kazasının trajik sonuçları nedeniyle lütfen en derin taziyelerimizi kabul edin. Sizden yaşamını yitiren madencilerin ailelerine ve arkadaşlarına samimi desteğimizi ve tüm mağdurlara acil şifa dileklerimizi iletmenizi rica ediyorum.”

 

 

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis mesajında “Türkiye'nin Bartın ilçesinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kaybını duyunca üzüldük. Yunanistan, hayatta kalanların aranmasına yardım etmek için derhal yardım göndermeye hazır” dedi.

 

 

 

Zelenski’den Türkçe mesaj

 

 

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkçe mesaj yayınlayarak “Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“Milletimizin başı sağ olsun”

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop, “Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemîl niyazlarına, iyilerimize iyiler olacaklar. Dualarımız mahsur kalan kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması ve sonun artmaması için... Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da acı haberin ardından ilk dakikalarda bir mesaj yayımlayarak “Bartın’dan gelen acı haber yüreğimizi dağladı. Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. dualarımız kayıplarımızın artmaması için” dedi. 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise mesajında “Bartın’ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen feci patlama Türk milletini derin bir acıya maruz bırakmıştır. Yüreklere ateş düşüren bu felaket kırk işçimizi hayattan koparmıştır. İzah ve ifadesinde kelimelerin yetersiz kaldığı söz konusu maden faciası hepimizi ve herkesi hüzne boğmuştur. Elbette dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kenetlenmiş ortak bir iradenin eşliğinde bu zor ve çetin günlerin yaraları Allah’ın izniyle sarılacaktır. Maden ocağında emek ve alın teriyle ekmeğini kazanmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, hastanelere nakledilip tedavileri devam eden işçi kardeşlerimize de şifalar diliyorum. Rabbim ’den niyazım, ebediyete irtihal eden işçilerimizi cennetiyle ve cemaliyle buluşturmasıdır. Bu duygularla kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı temennilerimi bahusus iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

“Üzgünüz, yastayız”

 

 

 

Haberi aldıkları ilk dakikadan itibaren Bartın’a hareket eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Amasra’dan hiç ayrılmayan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu ile Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’da maden ocağında hayatını kaybeden madencilerimiz için taziye dileklerini illettiler.  

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Emeğinden başka gücü olmayan, kelimenin tam anlamıyla ekmeğini taştan çıkaran önce evlat, kardeş, eş, baba olan 40 madencimizi yitirdik. Tarifsiz üzgünüz, yastayız. Allah rahmet eylesin ve ailelerine bu acıyla baş etme gücü ve sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

 

 

 

 

 

 

Bartın Belediye Başkanlığı’nca da bir taziye mesajı yayınlanırken mesajda “Amasra’da maden ocağında meydana gelen patlamada şehit olan madencilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı, yaralı madencilerimize acil şifalar dileriz” denildi. 

 

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da “Amasra ilçemizde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Geçmiş olsun” diyerek taziye dileklerini iletti.

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık ailesi olarak biz de hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. 

 

 

 

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Aliyev Putin Kiryakos Miçotakis Zelenski
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›