“Çocuklarımızın çektiği nedir?”

Bartın’da Şahne Köyü’nde Merkez Mahallede ve diğer mahallelerde öğrencilerin okula yolu çileye dönüştü. Taşımalı eğitim kapsamında olan bölgedeki öğrenciler servis sorunu yaşayınca çareyi yürümekte buldu. Çocuklarının servis sorunu için kapı kapı dolaşan veliler ise gittikleri kurumlarda sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtirken tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade etti. Yaşadıkları sorunla ilgili olarak EYBEY Medya’ya konuşan veliler, yetkililere seslenerek sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.
Bu haber 2022-10-10 09:38:46 eklenmiş ve 439 kez görüntülenmiştir.

 

Servis sorunu yaşayan veliler, yetkililere seslendi!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da Eylül ayında başlayan 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının bir ayı geride kaldı.

 

 

Bartın’da Şahne Köyü ve buraya bağlı mahallelerde ikamet eden öğrencilerin okul heyecanı yaşadıkları servis sorunu nedeniyle çileye dönüştü.

 

 

İşçi servisi ile okula gitmeye çalışan çocuklar köyün girişine kadar yürümek zorunda kalan öğrenciler, eve gelmek için ise tekrar işçi servisini bekleyip evlerine yürümek zorunda kalıyorlar. Veliler ise artık bu duruma çözüm bulunmasını talep ediyorlar. 

 

 

Öğrenci servisiyle ilgili sorun yaşanan köyde, kendi çabalarıyla çocuklarını okula götürmeye çalışan veliler, Bartın Valiliğine, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bartın Şoförler Odasından talepte bulunmuş ama bir çözüm bulamamış.

 

 

Şahne Köyü’nde Merkez Mahallede ve diğer mahallelerde öğrencilerin okula giderken yaşadığı zorlukları veliler, EYBEY Medya’ya anlattı.

 

 

“Kapılar yüzümüze kapatıldı”

 

 

Mağduriyet yaşayan velilerden bir tanesi Melahat Özsoy, gittikleri kurumlarda sorunlarına çözüm bulamadıklarını belirtirken tüm kapıların yüzlerine kapandığını ifade ederek şöyle konuştu:

 

 

“Şoförlerle olan sıkıntımız büyük, öncelikle gereken kurumlara dilekçelerimizi verdik, her gittiğimiz kurum bizi başka bir kuruma yönlendiriyor. Nereye gittiysek kapılar yüzümüze kapatıldı. İlk önce, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittik, dilekçe yazdık. Öğrenci taşımacılığı yapamayacaklarını söylediler. 3 sene önce yapılan ya da geçen sene yapılan taşıma öğrenci sistemi neden bu sene yapılamıyor? Geçen sene bir öğrenci buradan alınırdı onu da yanlışlıkla aldık dediler ama 3 sene önce taşıma sistemimiz vardı. Şoförler öğrenci taşımak istemiyorlar; ‘biz para kazanmayacağız mı, yolcu almayacak mıyız, ekmek yemeyecek miyiz?’ diyorlar.  Peki veliler ne yapacak? Asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz ben çocuğumu kendi imkanlarımla çocuğumu okula götürüyorum. Bunu yapamayacak maddi sıkıntıları olan veliler var. Şoförler Odasında, önerilen 830TL ve 850 Türk Lirası ücretin velilerimiz  pahalı olduğunu düşünüyorlar. Çocuğumuza daha harçlık da vereceğiz, bahsedilen fiyat gerçekten pahalı.

 

 

“Öğrenciler işçi servisi ile okula gidiyor”

 

 

Önceki gün Şoförler Odası Başkanı Özcan Uzun ile görüştük, bizzat kendisi aradı ve 700 TL olduğunu söyledi ama veliler bunu da pahalı buluyor. Bizim isteğimiz eğer zarara uğruyorlarsa, her koşulda öğrencilerden vazgeçecekler. Diğer mahallelerde de buna benzer sıkıntılar yaşanıyor. Tabaklar Mahallesi, Recepoğlu Mahallesi, Odamehmetoğlu Mahallesi ve Şahne güzergahındaki öğrencilerin hepsi mağdur. 07.15’te işçi servisi ile çocuklarımız okula gidiyorlar. 09.40’ta derse giriyorlar. Okul çıkışında da işçi servisini beklemek zorunda kalıyorlar. Lise öğrencileri ve çocuklar, veliler gerçekten mağduruz.

 

 

“Her kurumdan eli boş döndük”

 

 

Her gittiğimiz kurumdan eli boş döndük ama daha üst kurumlara bu mağduriyetimizin çözülmesi için başvurularımızı gerçekleştireceğiz. Şoförlerin hiçbiri kurallara uymuyor. Yolcuları, öğrencileri yer olmamasına rağmen servise alıyor. Durağımız var ama ne yolcu ne öğrenci bu durakta inemiyor çünkü şoförler köyün girişinde indiriyorlar. Servise inip ve binmek için çocuklar ve yolcular köyün girişine kadar yürümek zorunda kalıyorlar. Yağmuru var, karı, kışı var bizim çektiğimiz, çocuklarımızın çektiği nedir?”

 

 

Seslerinin duyulmasını istiyorlar!

 

 

Yine mağduriyet yaşayan velilerden bir diğeri de iki çocuğu olduğunu ve yaşadıkları bu sorundan muzdarip olduklarını dile getirerek 5 kişi yaşadıkları evde asgari ücretle geçinmeye çalıştıklarını anlatırken servis sorunun bir an önce çözülmesini ve seslerinin duyulmasını istedi.

ETİKETLER : Bartın servis sorunu öğrenci
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›