Başkan Akın’ın katıldığı törende ödüller sahiplerini buldu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Ödül Töreni’ne katılırken dereceye giren Ayvalık Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Keşan Belediyesi, Kozan Belediyesi, Seydişehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Sındırlı Belediyesi Başkanlarına ödüllerini takdim etti.
Bu haber 2022-10-04 09:40:04 eklenmiş ve 433 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’de kültürel miras bilincini korumak amacıyla faaliyet gösteren Tarihi Kentler Birliği’nin 2’nci Olağan Meclis Toplantısı ve bu yıl birliğin kurulmasını sağlayan Prof. Dr. Metin Sözen’in adına verilen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na Fatih Belediyesi ev sahipliği yaptı.

 

 

Törende Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör, ev sahibi Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı sıra belediye başkanları, meclis üyeleri ve yerel yönetimlerden temsilciler yer aldı.

 

 

Ödüller sahiplerini buldu

 

 

Tarihi Kentler Birliğinin 21’incisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışmaya bu yıl 34 üye belediye, toplam 67 projeyle katıldı.

 

 

2001 yılından bu yana düzenlenen Koruma Özendirme Yarışması, TKB üyesi belediyelerin “kimlikli kent” kavramını güçlendirmesini, kentin hafıza mekânlarını geleceğe taşınmasını, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirmesini ve yaşayan, canlı odaklara, kamusal alanlara dönüştürmesini destekliyor, teşvik ediyor. Tek yapı ölçeğinde onarımlar ile sokak, çarşı, mahalle gibi çok boyutlu yürütülen kentsel mirası koruma çalışmaları bu yarışma sayesinde tanıtılıyor, düzenlenen ödül töreniyle projeler sergileniyor ve ilgili kesimlerle paylaşılıyor.

 

 

Tarihi Kentler Birliğinin kurulmasını sağlayan Prof. Dr. Metin Sözen’in adına verilen Koruma Büyük Ödülü, bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesinin oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ise Jüri Özel Ödülüne değer bulundu.

 

 

7 Proje Ödülü, 7 Uygulama Ödülü, 8 Süreklilik Ödülü ve 9 Başarı Ödülünün verildiği yarışmanın ödül töreni, TKB Fatih Buluşmasında düzenlendi.

 

 

Başkan Akın, ödüllerini takdim etti

 

 

Törende Başkan Akın, dereceye giren Ayvalık Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Keşan Belediyesi, Kozan Belediyesi, Seydişehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Sındırlı Belediyesi Başkanlarına ödüllerini takdim etti.

 

 

Ödül töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Türkiye'de kültürel miras bilincini korumak amacıyla faaliyet gösteren Tarihi Kentler Birliği’nin 2’nci Olağan Meclis Toplantısı ve bu yıl birliğin kurulmasını sağlayan Prof. Dr. Metin Sözen’in adına verilen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na Fatih Belediyesi ev sahipliği yaptı. Bu yıl 21’incisinin Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendiği ve 7 Proje, 7 Uygulama, 8 Süreklilik ve 9 Başarı ödülünün sahiplerini bulduğu yarışmaya 34 üye belediye 67 proje ile katıldı. 2001 yılından bu yana düzenlenen Koruma Özendirme Yarışması, TKB üyesi belediyelerin “kimlikli kent” kavramını güçlendirmesini, kentin hafıza mekânlarını geleceğe taşınmasını, atıl durumdaki yapıları restore ederek yeniden işlevlendirmesini ve yaşayan canlı odaklara, kamusal alanlara dönüştürmesini destekliyor, teşvik ediyor. Yarışmada dereceye giren ve ödüllerini takdim ettiğim Ayvalık Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Keşan Belediyesi, Kozan Belediyesi, Seydişehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Sındırlı Belediyesi Başkan ve projelerine emek veren herkese teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Tarihi Kentler Birliği Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›