Modern teçhizatı ve güçlü kadrosuyla, 24 saat görev başındalar!

Bartın’a 10 aracın rahatlıkla girebileceği garajı, akıllı santral sistemi, Avrupa standartlarında yatakhanesi, itfaiye erlerimiz için spor ve dinlenme alanlarının yanı sıra çok sayıda özelliği ile son derece modern itfaiye hizmet binası kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, “Hepimizin yüreğinde müstesna bir yer edinmiş, halkımızın kahramanları olmuştur. Kurulduğu günden itibaren sayısız yangına ve afete müdahale eden Bartın İtfaiyemiz modern teçhizatı ve güçlü kadrosuyla, can ve mal güvenliğinin sağlanması için 24 saat görev başındadır” dedi.
Bu haber 2022-09-30 15:24:50 eklenmiş ve 626 kez görüntülenmiştir.

 

Başkan Akın’dan İtfaiye Haftası ziyareti

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ile birlikte 25–30 Eylül tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası münasebetiyle Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, itfaiye teşkilatının haftasını kutladı.

İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz ve itfaiye personelleri tarafından karşılanan Başkan Akın, ülke genelinde yaşanan yangın ve sel afetlerinde gösterdikleri başarılı çalışmalarından ötürü itfaiye personelini bir kez daha tebrik etti.

Bartın’da modern bir itfaiye hizmet binası kazandırdıklarını belirten Başkan Akın, Bartın Belediyesi’nin bu hizmetini anlatarak şunları söyledi:

 “Yangınlarla, depremlerle, sellerle mücadele veya kurtarma operasyonları gibi pek çok görevi büyük bir özveriyle ifa eden itfaiyecilerimiz, sergiledikleri mücadeleyle hepimizin yüreğinde müstesna bir yer edinmiş, halkımızın kahramanları olmuştur. Kurulduğu günden itibaren sayısız yangına ve afete müdahale eden Bartın İtfaiyemiz modern teçhizatı ve güçlü kadrosuyla, can ve mal güvenliğinin sağlanması için 24 saat görev başındadır. Yalnızca şehrimizde değil, ülkemizin ihtiyaç duyulan her noktasında görev yapabilme kabiliyetine sahip itfaiyemiz, donanımlı personeli ve gelişmiş teknolojiye sahip acil müdahale araçlarıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Gece gündüz demeden hemşehrilerimizin huzur ve güvenliği için gayret gösteren İtfaiyemizin değerli personeli başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki tüm itfaiyecilerimize başarılar diliyorum.

 

“Modern itfaiye hizmet binası kazandırdık”

 

Göreve geldiğimizde, Kavaklı Caddesi üzerinde bulunan itfaiyemiz, her geçen gün gelişen ve büyüyen kentimize fiziki ve ekipman anlamında yeterli gelmiyordu. Bartın Belediyesi olarak yaptığımız yeni bir projeyle, 2 bin 500 metrekare alan üzerinde, 850 metrekare taban alanlı, iki katında bin 700 metrekare kullanım alanına sahip yeni itfaiye binamızı 2015 yılında sanayi bölgesindeki yeni yerine taşıdık. 10 aracın rahatlıkla girebileceği garajı, akıllı santral sistemi, Avrupa standartlarında yatakhanesi, itfaiye erlerimiz için spor ve dinlenme alanlarının yanı sıra çok sayıda özelliği ile son derece modern itfaiye hizmet binası kazandırmış olduk. İlk göreve geldiğimizde yangınlara yüksek katlara ulaşamayan, kazalara kazma kürek ile müdahale eden bir itfaiye vardı. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için ilk olarak bu önemli sorunlara el atıp yüksek katlara ulaşabilecek bir itfaiye aracı, kazalara etkili şekilde hızla müdahale edebilen ekipmanların yanı sıra arama kurtarma ve ilk müdahale aracını da itfaiyemize kazandırdık. Tüm bu ekipmanların yanı sıra gelinen süreçte gereken tüm araç ve ekipmanları tamamlayarak itfaiyemizi modern hale getirdik.

 

“İtfaiyecilik Haftası kutlu olsun”

 

İtfaiye Teşkilatının geçmişi çok eski yıllara dayanmakta olduğunu biliyoruz. 25 Eylül 1923 tarihinde yangın söndürme görevinin belediye hizmeti olarak görülmesine karar verilmiştir. İtfaiyecilik mesleği, afetlerde ve yangınlarda mal ve can kaybını minimize eden ve önleyen hayat kurtaran önemli bir meslektir. İtfaiyecilik Haftası da halkın olası yangınlar ve yangınlardan korunma yöntemleri hakkında farkındalık kazanmaları noktasında bir hayli önemli bir haftadır. Bartın Belediyesi İtfaiyesi, sadece bu önemli hafta kapsamında değil, periyodik aralıklarla okullarımızda, talep eden kamu ve kuruluşlarda yangın ve korunma yollarını içeren eğitim programlarıyla, halkımızın bilinçlenmesine katkı sunmaktadır. 7/24 saat esasıyla gece gündüz hazır kıta görev yaparak, büyük risklerle canı pahasına son derece meşakkatli ve tehlikeli bir görevi ifa eden tüm itfaiyecilerimizin İtfaiyecilik Haftası’nı kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte kazadan, beladan uzak, sağlıklı bir yaşam diliyorum.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›