“Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” etkinliği

İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında Bartın’da da Ağdacı İlkokulunda etkinlik gerçekleştirildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan etkinlikte öğrencilere trafikte ne yapmaları gerektiğini ve yaya önceliğini anlattı.
Bu haber 2022-09-29 12:04:36 eklenmiş ve 369 kez görüntülenmiştir.

 

 

Öğrencilere yaya güvenliği anlatıldı

 

 

Nilay Meryem Çömlek

 

 

 

 

İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında Bartın’da Türkiye ile eş zamanlı olarak Ağdacı İlkokulunda etkinlik gerçekleştirildi.

 

 

Etkinliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Ersin Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Ağdacı İlkokulu Müdürü Engin Köstekçi, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 

 

 

Etkinlikte Vali Arslan, öğrencilere trafikte ne yapmaları gerektiğini ve yaya önceliğini uygulamaları olarak anlatırken okulun önündeki yaya geçidi de kırmızıya boyadı.

 

 

Can kayıplarının yüzde 50 azaltması hedefleniyor

 

 

İçişleri Bakanlığı trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edildi. Kampanyada bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi. 

 

 

Yaya geçitleri kırmızıya boyanacak

 

 

Ana güzergâhlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesinin kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı.

 

 

“Önce Yaya” görselleri kullanılacak

 

 

Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edildi, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlandı, trafik ışığı bulunmayan ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “ÖNCE YAYA” görselleri uygulandı.

 

 

Sürücülerde doğru davranış modelleri geliştirilmek isteniyor

 

 

Trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesinin amaçlandığı kampanya uyarınca Millî Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde kampanya etkinlikleri düzenlendi.

 

Hafta boyunca kamuoyu bilgilendirilecek

Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulundukları alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İçişleri Bakanlığı Yayalara Öncelik Duruşu HAYATA SAYGI DURUŞU
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›