Kalaycı: “Cumhur İttifakının zaferle ayrılması için çalışacağız”

AK Parti 157. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış politikadan, iç politikaya, ekonomiden, devam eden yatırımlara ilişkin önemli mesajlar verirken, seçim gününe teşkilatlara gece gündüz çalışmaları talimatını verdi. AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da katıldığı bu önemli toplantı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından bir açıklamada bulunarak “Bu zamana kadar geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdürdük. Cumhurbaşkanımızda ülkemizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızın yoğun bir şekilde devam etmesi talimatını verdi. Davamız uğruna, ülkemiz uğruna bizler de çalışmalarımızı geceli gündüzlü sürdürecek, 2023 seçimlerinden ülkemizin geleceği için, Cumhur İttifakının zaferle ayrılması için çalışacağız” dedi.
Bu haber 2022-09-28 11:26:29 eklenmiş ve 621 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara talimat verdi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti 157. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, geçtiğimiz gün Ankara’daki Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıya AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz da katıldı.

 

 

Toplantıda İl Başkanlarına ve AK Parti Teşkilatlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikadan, iç politikaya, ekonomiden, devam eden yatırımlara ilişkin önemli mesajlar verirken, seçim gününe teşkilatlara gece gündüz çalışmaları talimatını verdi. 

 

 

Diğer ülkelerin enflasyonun yanında durgunluk ve beraberinde gelecek işsizlik tehdidiyle cebelleştiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim hem iş gücüne katılım hem de istihdam oranlarımız giderek artıyor. Yılbaşından sonra ekonomideki rakamları, ekonomideki istikrarı, ekonomideki güçlenerek yürümeyi de hep birlikte göreceğiz. Sanayi üretiminde, tarımda turizmde, salgın öncesi dönemleri yakaladık, hatta kimi alanlarda geçtik. İhracatta her ay rekor kırıyoruz. Avrupa’da havalimanları, kriz üstüne kriz yaşarken, havacılık sektörümüz tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor” dedi.

 

 

“Vatandaşımızı enflasyona ezdirmemekte kararlıyız”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerjide, zamanında attığımız stratejik adımların meyvelerini topluyoruz. Hiçbir alanda yatırımlara ara vermediğimiz gibi vatandaşlarımızı da enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmıyoruz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, üreticilerimize yüksek alım fiyatları vererek, asgari ücretli çalışanlardan, memur ve emeklilere kadar tüm kesimlere destek olarak, işverenlerimizin yükünü hafifleterek, gençlerimize sağladığımız imkânları artırarak, hasılı devletimizin elindeki tüm araçları kullanarak, milletimize sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kabine Toplantısı’nın ardından çiftçilerden üniversite öğrencilerine, sanayi kesiminden emekçilere kadar pek çok kesimle ilgili müjdeleri, destek paketlerini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 20 yıldır bu sıkıntılı süreçte de vatandaşımızı enflasyona ezdirmemekte kararlıyız” dedi.

 

Hizmetler kadar bunların millete anlatılmasının da önemli olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu sizlerle yapacağız. Benden dinledikleriniz sizde kalmasın, bunu gittiğiniz her yerde anlatmalısınız, anlatacağız” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasette ihmale, gevşemeye ve rehavete yer olmadığını belirterek “Bizim bıraktığımız her boşluğun, karşımızdakiler tarafından yalan, iftira, çarpıtma ve hezeyanla doldurulması mukadderdir. Bunun için atalarımız, ‘Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşır’ demiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

“İlk Evim, İlk İş Yerim projemizle milletimizin karşısına çıktık”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset arenasında iş yapanların, eser ve hizmet üretenlerin, kalbi ülkesi ve milleti için çarpanların, herkesten daha cesur ve daha gayretli olması gerektiğini anlattı.

 

“2023’e yaklaştıkça, tek sermayeleri yalan ve iftira olan muhalefet kanadının farklı yollara tevessül edeceği anlaşılıyor. Bizimle hizmette, eserde, projede yarışamayanlar, çareyi projelerimize kara çalmakta arıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun en son örneğini, sosyal konut kampanyasında gördüklerini söyledi.

 

Artan kira ve konut fiyatlarını dengelemek, milletin konut ihtiyacını gidermek için tarihî nitelikte bir adım attıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz 20 yılda 1 milyon 170 bin konutu inşa etmiş bir hükûmet olarak ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ Projemizle milletimizin karşısına çıktık. Muhalefet ne diyor? Bizim 1 milyon 170 bin konutumuzu görmemezlikten gelerek, şimdi de inşa edeceğimiz bu yeni konutlara çamur atıyor. Biz olmayan bir şeyi yapmıyoruz. 1 milyon 170 bin konutu inşa etmiş, sahiplerine de teslim etmişiz” diye konuştu.

 

Gençlere, emeklilere, engellilere, şehit yakını ve gazilere özel kontenjan ayırdıkları bu kampanyanın rekor başvuruyla büyük bir teveccüh gördüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Peki daha düne kadar konut kıtlığından, kiraların yüksekliğinden dem vuranlar siz ne yaptınız? Ne yaptığınızı bir söyleyin. 14 tane büyükşehir belediye başkanınız var, ne yaptınız? Ben de büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. İstanbul’da KİPTAŞ’ı kurarak, süratle konutlar inşa etmek suretiyle vatandaşlarımızı konut sahibi yaptım. Siz ne yaptınız? Yapamazsınız. Yapacağınız bir şey de yok. Sadece iftira, yalan, dolan, talan. Önüne arkasına bakmadan kampanyayı kötüleme yarışına girdiler. Türlü bahanelerle projeye çamur atmaya kalktılar. Basiretsizliklerini, çapsızlıklarını, millete ve memlekete dair hiçbir dertleri olmadığını ikrar eden pek çok skandal beyana imza attılar. CHP ve şürekâsı ne hizmet eder ne de hizmet edene izin verir. Sadece son iki haftada yaşananlar bile bizimle ‘altılı masa’ denilen hilkat garibesi arasındaki vizyon ve ufuk farkını göstermeye yeterlidir. Bu dönemde, Türkiye’nin en büyük şansı, AK Parti ve Cumhur İttifakı varken, en büyük talihsizliği de bu takoz muhalefetidir. İnşallah 2023 seçimleri, ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla birlikte takoz siyasetinin de çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır.”

 

 

“Rekor oyla seçimleri göğüsleyebiliriz”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için AK Parti’nin il başkanlarına önemli görevler düştüğünü anlatarak şöyle konuştu: “Şu üç şeyi yapmaktan asla bıkmayacak, asla geri durmayacağız. Birincisi, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarıdır. İkincisi, gencinden yaşlısına her kesimden insanımızın hayatına dokunan eser ve hizmetlerimizdir. Üçüncüsü, muhalefet sadece lafla vakit öldürürken, 2053 vizyonuyla ülkemizin geleceğine dair hayali, programı ve projesi olan tek siyasi hareket olduğumuzu anlatmamızdır. Bunları milletimize her fırsatta anlattığımızda ve onların gönül dünyalarına girdiğimizde, 2023’te müjdeyi vereyim, rekor bir oyla cumhurbaşkanı ve Meclis seçimlerini Allah’ın izniyle göğüsleyebiliriz. Ben inanıyorum. İnandığıma göre bu işi Allah’ın izniyle başaracağız.”

 

Bu kadronun bu işi başaracağına inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inandıkları bu yolda, kararlı şekilde devam edeceklerini bildirdi.

 

 

“Gece gündüz çalışmanızı istiyorum”

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletten kopuk siyaset, siyasetçi, yönetici olamayacağına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Hep söylediğim gibi, AK Parti’yi kuran da iktidara getiren de yaşadığı onca badireye rağmen ayakta tutan da 2023’te tekrar iktidar sorumluluğunu verecek olan da milletimizdir. Bizim Allah’tan başka dayanağımız, milletten başka desteğimiz yoktur. Sizlerden seçim gününe kadar, ana kademesiyle kadın ve gençlik kollarıyla, mahalle ve sandık temsilcileriyle tüm AK Parti camiası olarak gece gündüz çalışmanızı istiyorum. Bu gayreti kendimizden ziyade evlatlarımız, gençlerimiz ve umudunu bize bağlamış mazlumlar için göstermeniz gerekiyor. Teşkilatlarımızın en üst düzey sorumluları olarak sizler bu yolu açtığınızda, milletimizin akın akın takip ettiğini göreceksiniz. Çünkü milletimiz dün olduğu gibi bugün de dertlerine çarenin AK Parti’de olduğunu, Cumhur İttifakı’nda olduğunu, geleceğini ancak AK Parti’ye emanet edebileceğini gayet iyi biliyor.”

 

 

Kalaycı: “Cumhur İttifakının zaferle ayrılması için çalışacağız”

 

 

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kalaycı, “Toplantımızda ülkemiz için atılan adımlardan, yaptığımız çalışmalara, teşkilat çalışmalarından seçim çalışmalarına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulunduk. 2023 seçimleri yaklaşırken Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını aldık. Bu zamana kadar geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdürdük. Cumhurbaşkanımızda ülkemizin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesi için 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızın yoğun bir şekilde devam etmesi talimatını verdi. Davamız uğruna, ülkemiz uğruna bizler de çalışmalarımızı geceli gündüzlü sürdürecek, 2023 seçimlerinden ülkemizin geleceği için, Cumhur İttifakının zaferle ayrılması için çalışacağız. Toplantımızın, milletimiz ve partimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti AK Parti 157. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›