Akın: “Türk Dil Bayramımız kutlu olsun”

26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Türkçe; milli hafıza, hatıra ve tecrübeyi nesilden nesile ulaştıran, milli kültürü, kimliği yaşatan ve geleceğin umutlarıyla buluşturan dildir” dedi.
Bu haber 2022-09-28 09:58:15 eklenmiş ve 272 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

 

Belediye Başkanı Cemal Akın mesajında, Türkçenin, var oluşumuzun teminatı, bağımsızlığımızın ebedi güvencesi olduğunu vurguladı.

 

 

Akın, “Türkçe; milli hafıza, hatıra ve tecrübeyi nesilden nesile ulaştıran, milli kültürü, kimliği yaşatan ve geleceğin umutlarıyla buluşturan dildir. Dünyanın sayılı dilleri arasında yer alan kadim dilimiz Türkçe, asırlar boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu topraklarda, milli kültürümüzün ve milli kimliğimizin oluşmasına vesile olmuştur. Türkçe; Türk Milleti’nin varlığının zırhıdır. 26 Eylül 1932 tarihinde toplanan Türk Dili Kurultayı’nın 90. yıl dönümünde, kökenleri tarihin çok eski dönemlerine uzanan dilimiz için kabul edilen Türk Dil Bayramı’nı kutluyorum. Türkçe’nin gelişmesi için emek veren, çaba gösteren Mustafa Kemal Atatürk ve tüm milli mücadele kahramanları ile bu uğurda hayatını vakfeden atalarımızı rahmetle anıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›