Karakaş’tan hükümete ağır eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, “seçim öncesi taze para kaynağı bulma” projesi olarak değerlendirdiği Sosyal Konut Projesi üzerinden hükümeti eleştirirken “İktidarın ödemesi imkansız peşinat ve taksitlerle ilan ettiği kampanya, bu haliyle bir sosyal konut projesi olmaktan çok uzak. Buna rağmen iki haftada 4 milyon kişinin başvuru yapması barınma ve kira sorununun ne kadar büyük bir sosyal soruna dönüştüğünü ortaya koyuyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da gençlerle buluştuğu partisinin Gençlik Buluşması programında söylediği “Seçmen yaşı 30’du, 25’e biz düşürdük, 18’e de biz düşürdük” sözlerini de Karakaş, “Seçmen yaşı hiç 30 olmadı. Seçmen yaşı hiç 30’dan 25’e de düşürülmedi. Seçmen yaşı 18’e 1995 tarihli anayasa değişikliği ile indirildi. Üstelik CHP ‘evet’ oyu vermişti; Tayyip Erdoğan’ın üyesi olduğu siyasi parti ‘ret’ oyu vermişti” diyerek eleştirdi.
Bu haber 2022-09-27 14:26:56 eklenmiş ve 820 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Sosyal konut projesi değil, seçim öncesi taze para kaynağı bulma projesi”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak hükümeti çok ağır sözlerle eleştirdi.

 

 

CHP’li Karakaş, açıklamasında; şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Biz düzeltmekten bıktık, o yalan yanlış söylemekten bıkmadı”

 

 

Recep Tayyip Erdoğan, ‘Seçmen yaşı 30'du, 25'e biz düşürdük, 18'e de biz düşürdük’ demiş. Neresini düzeltelim. Seçmen yaşı hiç 30 olmadı. Seçmen yaşı hiç 30’dan 25’e de düşürülmedi. Seçmen yaşı 18’e 1995 tarihli anayasa değişikliği ile indirildi. Üstelik CHP ‘evet’ oyu vermişti; Tayyip Erdoğan’ın üyesi olduğu siyasi parti ‘ret’ oyu vermişti.

 

 

“Seçim öncesi taze para kaynağı bulma projesi”

 

 

İktidarın ödemesi imkansız peşinat ve taksitlerle ilan ettiği kampanya, bu haliyle bir sosyal konut projesi olmaktan çok uzak. Buna rağmen iki haftada 4 milyon kişinin başvuru yapması barınma ve kira sorununun ne kadar büyük bir sosyal soruna dönüştüğünü ortaya koyuyor. Tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 kişilik işe 23 bin kişinin başvurduğunu görmezlikten gelerek ‘İşsizlik yok, çalışmak isteyene iş çok’ sözleriyle sergilediği gerçeklikten kopma hali, sosyal konut projesinde de kendisini gösteriyor.

 

 

“Borsada tarihinin en büyük vurgunu yaşanıyor”

 

 

Borsa İstanbul’da siyasi gücü de arkasına aldığı anlaşılan tarihi vurgunda iktidarın suskunluğu dikkat çekiyor. Borsa tarihinin bu en büyük vurgunu iktidardaki ahlaki ve kurumsal çöküşü, çürüme ve kokuşmayı gözler önüne serdi. Ağır görev ihmali yapan SPK, BİST, DDK, BDDK ve TBB’nin tüm kadrolarının ağırlıkla Saraya yakın isimler olması vurgunun bir başka dikkat çekici boyutudur.

 

 

“İktidar kış öncesi vatandaşına ‘ne halin var ise gör’ diyor”

 

 

Avrupa ülkeleri vatandaşlarının ve sanayi-ticaret işletmelerinin enerji faturalarını hafifletmek, destek vermek için peş peşe adımlar atıyor, Türkiye’de ise durum içler acısı! İktidar, yaklaşan kış öncesinde elektrik ve doğalgaza yüklü zamlar yaparak halka ve sanayiciye ‘ne halin varsa gör’ diyor.

 

 

“Gıda enflasyonunda dünyada ilk 5 ülke arasına girdik”

 

 

Türkiye, gıda enflasyonunda dünyada ilk beş ülke arasına girdi. 20 yıldır uygulanan tarım ve hayvancılığı bitirme politikalarına rağmen hâlâ tarımsal üretimde dünyadaki ilk 10 ülkeden birisi olan Türkiye’nin gıda enflasyonunda zirveye yerleşmesi tamamıyla iktidarın bilerek ve isteyerek uyguladığı yanlış, basiretsiz ve öngörüsüz ekonomi politikalarının sonucudur.

 

 

“Önce bu dünyada sonra ahirette hesap verecekler”

 

 

Yıllarca başörtüsü üzerinden istismar ve siyasi mağduriyet politikası izleyen AK Parti iktidarı, şimdi seçimde kendilerine oy vermeyenlerin öteki dünyada hesap vereceklerini, ahiretlerinin yanacağını öne sürüp tehdit ediyor. Seçmenlerin dini duygularını siyasi amaçla kullanıyor. Seçmeni ahiretle tehdit edenlerin önce millete hesap vermesi gerekiyor.

 

Yolsuzluk ve rüşvetin yaygın olmasına karşılık iktidar gücünü elinde tutanlar tüm bu icraatlarının üzerini din istismarıyla, kadınların gençlerin haklarını kısıtlayarak, getirdikleri ağır yasaklarla örtmek istiyorlar.

 

Son dönemde festival-konser yasaklarıyla sanatçıları hedef alarak bu istismarlarını genişletmeye yönelen iktidar, şimdi seçmenleri kullanacakları oylar için ahiret hesabıyla tehdit ediyor.

 

Yıllardır bu ülkede defalarca seçim yapıldı. Pek çok kez iktidar değişti. Hiçbir vatandaş kullandığı oy nedeniyle günah işlemekle, ahirette sorgulanmakla tehdit edilmedi. İnsanları öbür dünyayla korkutarak oylarını almaya çalışmak iktidarın ne kadar çaresiz olduğunu, seçimi kaybetmek korkusundan ne yapacağını bilmez halde insanları ahiretle tehdide kadar işi vardırdığını gösteriyor.

 

Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye’de hiçbir siyasetçi, hiçbir yönetici, hiçbir parti insanları, seçmenleri inançları nedeniyle, kullandıkları oy tercihleri nedeniyle tehdit edemez.

 

 

“Bağımsız yargı önünde hesap vermekten kaçamayacaklar”

 

 

Seçmenin hür iradesini yok sayan Cumhurbaşkanı ve iktidar sözcüleri önce, 20 yıllık icraatlarının, yolsuzluk, rüşvet ve usulsüzlüklerin, adaletsizliklerin hesabını versin. Bunun için öbür dünyayı beklemelerine gerek yok. Millet iradesinin temsil edildiği TBMM’de, siyasi baskılardan arınmış yargı önünde hesap vermekten kaçmasınlar.”

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş eleştiri hükümet
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›