“Arşiv unutmaz Sayın Yılmaz Tunç”

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Elazığ ziyareti sırasında billboardlara asılan “Hoş geldin” pankartlarının zabıta tarafından indirilerek yerine Elazığ AK Parti İl Başkanlığı’nca astırılan ve Kılıçdaroğlu ile bazı CHP’li yöneticilerin Demirtaş ile ilgili sözlerinin yer aldığı pankartların asılması üzerine Kılıçdaroğlu’nun bu pankartlar önünde fotoğraf çektirmesini, “6’lı masanın gizli ortağına mesaj” olarak değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’a cevap vererek “Arşiv unutmaz Sayın Yılmaz Tunç. Gel seni biraz gerilere götürelim” derken 2013 ile 2015 yılları arasında AK Partililerin, İmralı’da cezaevinde olan bölücü başı terörist Abdullah Öcalan, PKK ve onun güdümünde olmakla itham edilen siyasi partiye ilişkin kayıtlara geçmiş söylemlerini tarih tarih sıraladı.
Bu haber 2022-09-26 10:32:11 eklenmiş ve 515 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Elazığ ziyareti sırasında tepki olarak asılan “Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım” pankartının önünde poz veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’tan tepki geldi.

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu pozla Elazığlılara hakaret ettiğini savunan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Elazığlıların haklı tepkisinden ders çıkarmak yerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hezeyanlarına devam ettiğini belirtti.

 

Kılıçdaroğlu'nun, “Elazığlılara hakaret ederek, skandal sözünün yer aldığı afişin önünde fotoğraf çektirdiğini” kaydeden Tunç, “Kılıçdaroğlu, yedinci ortağına mesaj verirken şehitlerimizin kemiklerini sızlattı. Suriye'de terör devletine müsaade etmeyen Türkiye'ye 'işgalci' diyen, 'Biz daha Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyen, Kobani bahanesiyle sokak çağrısı sonucu 37 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanan bir kişiye şeref madalyası vaadi, en hafif tabiriyle sorumsuzluk” ifadelerini kullandı.

 

“Dümeni Demirtaş’a çevirdi”

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, sözlerinden alıntılar içeren billboardlar önünde objektiflere poz vererek vatanseverlikten bahseden güzellemelerde bulunmasını “siyaseten iflasın ilanı” olarak nitelendiren Tunç, “Masa ortaklarına bir türlü kendi adaylığını kabullendiremeyen Sayın Kılıçdaroğlu, soluğu yine HDP’nin kapısında aldı, dümeni Demirtaş’a doğru çevirdi” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Siz önce Mehmetçiklerin aileleriyle hesaplaşın”

 

Devletin, PKK başta olmak üzere her türlü terör örgütüyle mücadelesini sürdürdüğünü ve teröristlerin inlerine girdiğini vurgulayan Tunç, “Siz önce PKK'nın katlettiği masum bebeklerin, hamile kadınların, gencecik Mehmetlerin aileleriyle helalleşin. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Masumlara kıyanlar, ülkenin toprak bütünlüğüne karşı faaliyette bulunanlar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hesap vermeye devam edecek” dedi.

 

 

Tunç’un açıklamalarına Karakaş’tan sert yanıt!

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’un açıklamalarına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş’tan yanıt gecikmedi.

 

2013 ile 2015 yılları arasında AK Partililerin, İmralı’da cezaevinde olan bölücü başı terörist Abdullah Öcalan, PKK ve onun güdümünde olmakla itham edilen siyasi partiye ilişkin kayıtlara geçmiş söylemlerini tarih tarih sıralayarak Tunç’a sert bir dille yanıt veren Karakaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Sanıyor ki Osman Kavala da Selahattin Demirtaş da ‘Ben ettim sen etme’ diyecekler. Asla demezler. Haksız yere içeride tutulanlar içeride kaldıkları süreyi göğüslerinde hep bir şeref madalyası olarak taşıyacaklardır” sözlerini anımsatırken şu ifadeleri kullandı:

 

“AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Genel Başkanımızın açıklamasını çarpıtarak trollük yapan, yaptıkları alçaklığın bile arkasında duramayan AKP Elazığ İl Başkanlığı’nın hazırlattığı pankartlara atıfta bulunarak, Sayın Kılıçdaroğlu’nun şehitlerimizin kemiklerini sızlattığını içeren basına açıklamada bulunmuş.

 

“Arşiv unutmaz”

 

Sayın Tunç, gelin ‘Arşiv unutmaz’ diyelim ve sizi biraz gerilere götürelim:

Tarih 2013... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut: ‘Abdullah Öcalan Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor.’”

Tarih 2013… AKP MKYK üyesi Yasin Aktay: ‘Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyup Kürtlerin, PKK’nın, kendi tabanının önüne yeni bir hedef koymuştur.’

Tarih 2014… 62, 63 ve 64.hükümette Başbakan Yardımcısı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan: ‘Ben Öcalan’ın süreci diğerlerinden daha doğru okuduğunu düşünüyorum... Olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi vardır. Dikkat ederseniz onun verdiği mesajlar diğerlerinin verdiği mesajlara göre sürecin geleceğini daha çok düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor.’

Tarih 2014… 60. Hükümet’in İçişleri Bakanı, 61.Hükümette Başbakan Yardımcısı olan Beşir Atalay: ‘Beğenin ya da beğenmeyin, Öcalan Kürtlerin lideri. Bir mekanizma oluşturduk. MİT Öcalan’la görüşüyor. Biz BDP’lilerle görüşüyoruz, onlar da Kandil’le görüşüyor.’

Tarih 2014... Şu an AKP MKYK Üyesi olan eski Diyarbakır Milletvekili Orhan Miroğlu: ‘Şimdi PKK terörist bir örgüt mü? Hayır PKK terörist bir örgüt değildir. PKK kendi topraklarında belli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir.’

Tarih 2014... AKP’nin eski Adıyaman Milletvekillerinden Mehmet Metiner: ‘Öcalan’ın aslında durduğu yer, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer... Öcalan İmralı’da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor. Türkiye’nin demokratikleşmesine de katkı sunabilecek çok anlamlı şeyler söylüyor.’

Tarih 2015... 26. Dönem AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu: ‘Öcalan'ın duruşu daha milliydi. Orta Doğu'nun barışına ve Türkiye'nin bugünkü çözüm sürecine uygun yöntemler geliştirmesine katkı sunuyordu... Öcalan'ı sürekli basın karşısında tutarak anlamsızlaştırırsınız, etkisizleştirirsiniz, itibarsızlaştırırsınız. Biz Öcalan'ın pozisyonunu korumaya çalışıyoruz, etkin pozisyonunu korumaya çalışıyoruz.’

 

“PKK ve FETÖ terör örgütlerini övücü onlarca açıklamalarını göreceksiniz”

 

Evet, Sayın Milletvekili, şehitlerin kemiklerinin sızlaması sizi rahatsız ediyor ise arşivi biraz karıştırın. Orada partinizin yetkililerinin PKK ve FETÖ terör örgütlerini övücü onlarca açıklamalarını göreceksiniz.”

 

ETİKETLER : Bartın CHP CHP İl Başkanı Selim Karakaş Kemal Kılıçdaroğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›