Hava sıcaklıkları düşüyor ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; (Karabük merkez hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Orta Toroslar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde hissedilir derecede sıcaklıkların azalacağı, değişiklik olmayan diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği değerlendirilirken Bartın için tahmin edilen sıcaklıkları değerleri ise şu şekilde…
Bu haber 2022-09-20 14:01:42 eklenmiş ve 14690 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Son günlerde yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olduğu yağışsız bir hava yerini soğuk ve yağışlara bırakıyor.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi olmak üzere kuzey kesimlerden başlamak üzere kademeli olarak düşerek, hafta ortasından itibaren yağışlarla birlikte tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

 

 

Hafta ortasına kadar kuzey kesimler ağırlıklı olmak üzere yerel olarak görülecek olan sağanak şeklindeki yağışların, haftanın ikinci yarısında kuzey ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere hemen hemen tüm yurtta görülmesi bekleniyor.

 

 

Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının ise kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

 

Bartın için tahmin edilen hava durumu

 

 

Meteorolojik tahminlere göre; Bartın’da hafta boyunca serin ve yağışlı bir hava etkili olacak. Yapılan değerlendirmelere göre Bartın için sıcaklık değerleri ve hava durumu şu şekilde gerçekleşecek:

 

 

20 Eylül Salı (bugün) sağanak yağışlı en düşük 10, en yüksek 25 derece, 21 Eylül Çarşamba günü (yarın) sağanak yağışlı en düşük 11, en yüksek 24 derece, 22 Eylül Perşembe günü sağanak yağışlı en düşük 9, en yüksek 23 derece, 23 Eylül Cuma günü sağanak yağışlı en düşük 11, en yüksek ise 21 derece.

ETİKETLER : Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›