Cezası 2 bin 815 TL!

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafik akışını aksatmadan otomatik olarak tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES)Projesi kapsamında uygulamalar devam ederken egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmayanlara 2 bin 815 TL para cezası kesiliyor.
Bu haber 2022-09-20 13:51:00 eklenmiş ve 293 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, araçlar durdurulmadan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) üzerinden gerçekleştirilen Egzoz Emisyon Denetimleri ile ilgili bir açıklamada bulundu.

 

 

Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği gereğince binek araçların ve resmi araçların ilk 3 yaş sonundan başlamak üzere devamında 2 yılda bir, diğer araçların ise ilk 1 yaş sonundan başlamak üzere devamında yılda bir kez egzoz ölçümünü yaptırmaları gerektiği hatırlatılan açıklamada egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmamanın idari para cezası 2022 yılında 2 bin 815 TL olarak uygulandığı belirtildi.

 

 

Motorlu araç sürücülerinin idari para cezası ile karşılaşmaması için Egzoz Gazı Emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmaları gerektiğine vurgu yapılan söz konusu açıklamada şöyle denildi:

 

 

“Bilindiği üzere motorlu taşıt sahiplerinin Çevre Kanununda belirtilen yükümlülükleri yerine getirip getirmediğini kontrol edebilmek için trafik kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesinde büyük önem taşıyan egzoz emisyon ölçümlerinin denetimleri İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.

 

 

Ülkemizde Egzoz emisyon ölçümü yaptırmakla yükümlü olan araç sayısının yaklaşık 19 milyon olması sebebiyle denetimlerin daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için dijital ortamda bu işlerin sürekli kaydedildiği ve raporlandığı denetim sistemine geçme ihtiyacı duyulmuştur.

 

 

Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği gereğince binek araçların ve resmi araçların ilk 3 yaş sonundan başlamak üzere devamında 2 yılda bir, diğer araçların ise ilk 1 yaş sonundan başlamak üzere devamında yılda bir kez egzoz ölçümünü yaptırmaları gerekmektedir.

 

 

Araç görüntüsü ile birlikte kaydedilip raporlanıyor

 

 

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile egzoz muayenesi yaptırmayan araçlar tespit edilebilecektir. Bakanlığımızın ASELSAN ile birlikte geliştirdiği bu sistem araçların plakasını tanıyarak EGEDES sistemi ile plakayı sorgulayarak aracın geçerli bir egzoz emisyon ölçümünün olup olmadığı araç görüntüsü ile birlikte kaydedilmekte ve raporlanmaktadır.

 

 

Ölçümlerinizi zamanında yaptırın!

 

 

İl Müdürlüğümüz tarafından egzoz muayenesi yaptırmayan araçların trafik akışını aksatmadan otomatik olarak tespit edilebilmesi için geliştirilen Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Projesi kapsamında uygulamalara başlanılmıştır.

 

 

Egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmamanın idari para cezası 2022 yılında 2 bin 815 TL olarak uygulanmaktadır. Motorlu Araç sürücülerinin İdari Para cezası ile karşılaşmaması için Egzoz Gazı Emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmaları gerekmektedir.”

ETİKETLER : Bartın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›