Bartın’da Gaziler onuruna yemek

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanın verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bartın Valiliği, ilimizdeki gazilerimiz ve şehit aileleri onuruna bir yemek düzenledi. Gazilerimiz ve şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edilen programda konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Kazanılan nice şanlı zaferlerde vatan, bayrak ve millet aşkıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, milletimizin her daim gurur kaynağıdır” dedi.
Bu haber 2022-09-19 14:24:52 eklenmiş ve 372 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Ulu Önder Atatürk'e Gazilik unvanı verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da bir dizi etkinlikle kutlandı.

 

 

Bartın Valiliği, ilimizdeki gaziler şerefine şehit ailelerine, gazilere ve gazi yakınlarına yemek verdi.

 

 

Düzenlene yemek programına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu başta olmak üzere askeri erkan, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

 

“Her daim gurur kaynağı”

 

 

Gazilerimiz ve şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edilen programda konuşan Vali Dr. Nurtaç Arslan, kazanılan nice şanlı zaferlerde vatan, bayrak ve millet aşkıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin şanlı tarihimizin ebedi kahramanları ve milletimizin her daim gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Sergiledikleri kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Gazilerimizin Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı olduğunu belirten Vali Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal Rütbesi’nin verilişinin 101.yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bekâsı için canlarını ortaya koyan ve yürüttükleri bu mücadele sırasında gazilikle şereflenen tüm kardeşlerime, şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Aziz milletimiz, şanlı tarihi boyunca bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ve bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Kazanılan nice şanlı zaferlerde vatan, bayrak ve millet aşkıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, milletimizin her daim gurur kaynağıdır.

 

 

Saygıdeğer Gazilerimiz, sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz. Şehitlerimiz ve sizler oldukça bu topraklar üzerinde hayal kuranlar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacak, şehitlerimizin kahramanlığı ve sizlerin fedakarlığı sayesinde kurulan oyunlar bozulacaktır. Vatanseverlikleriyle ve cesaretleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız aziz şehitlerimiz ve siz değerli gazilerimize ancak bizlere emanet edilen ülkemize, değerlerimize, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkarak ve güçlü Türkiye için el birliğiyle çalışarak layık olacağımıza inanıyoruz.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.”

 

 

Tek tek sohbet etti

 

 

Yemek programının ardından Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın ile birlikte davete katılan konuklarıyla tek tek sohbet etti.

 

ETİKETLER : Gaziler Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›