“En İyi Narkotik Polisi; Anne”lere özel bilgilendirme

Anneler aracılığıyla madde kullanımının erken tespiti ve çocuklarımızın bu bataklığa düşmeden müdahale edilebilmesinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, annelerle birlikte verilecek mücadelenin çocuklarımızın uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmesi konusunda faydalı olacağına inandığını söyledi.
Bu haber 2022-09-16 10:35:52 eklenmiş ve 415 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi; Anne” Projesi kapsamında kadın mahalle muhtarları ve mahalle sakini kadınlarla Millet Konağı’nda bir araya geldi.

 

 

Toplantıda Vali Arslan’a Bartın Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan da hazır bulundu.

 

 

Anne ve anne adaylarının uyuşturucu illetinin zararları ve mücadele yöntemleri ile ilgili bilinçlendirilmesinin yanı sıra bu konudaki farkındalıklarının artırılmasının hedeflendiği programda; uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık soruna çözüm yolları ve önerileri gibi konularda Emniyet yetkilileri tarafından sunumlar yapıldı.

 

 

Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu beladan uzak tutmak adına anneler aracılığıyla madde kullanımının erken tespiti ve çocuklarımızın bu bataklığa düşmeden müdahale edilebilmesini sağlamanın önemine vurgu yapan yetkililer, kadın muhtarlardan ve annelerden çocuklarının uyuşturucuya bulaşmaması için çok dikkatli olmalarını isterken, sanki bir Narkotik Polisi gibi gözlem yapmaları tavsiyesinde bulundular.

 

 

Vali Arslan: “Gözünüzü dört açın”

 

 

Kendisi de anne olduğundan bu konudaki hassasiyetinin üst seviyede olduğunu belirten Vali Arslan da, bu illete Bartın’da aman vermemek için tüm annelerden gözlerini dört açmalarını ve evlatlarını çok iyi gözlemlemelerini istedi.

 

 

Anneler aracılığıyla madde kullanımının erken tespiti ve çocuklarımızın bu bataklığa düşmeden müdahale edilebilmesinin büyük önem arz ettiğini ifade eden Vali Arslan, bu doğrultuda muhtarlarımızla koordineli bir şekilde haftada bir gün annelerimize yönelik verilecek bilinçlendirme ve farkındalık eğitimlerinin ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Arslan, annelerle birlikte verilecek mücadelenin çocuklarımızın uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmesi konusunda faydalı olacağına olan inancını da dile getirdi.

 

 

Narkotik Şube yetkililerinin sunumlarının ardından akıllarındaki soruları yöneltip cevap alma imkanı da bulan annelere Vali Arslan, Emniyet Müdürü Korkmaz ve İl Jandarma Komutanı Albay Aslan tarafından narkotik ile mücadelenin en üst seviyede takip edileceğine dair söz verildi.

ETİKETLER : Nurtaç Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›