“Okul Güvenliği Çağrı Hattı” kuruldu

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, 2022-2023 eğitim öğretim yılının çok daha güvenli bir şekilde sürdürülmesini sağlamak amacıyla “Okul Güvenliği Çağrı Hattı” oluşturdu.
Bu haber 2022-09-14 13:29:03 eklenmiş ve 319 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın’daki tüm okulların çevresi başta olmak üzere gerekli tüm tedbirleri planladıklarını belirtirken önceliklerinin uyuşturucu maddeler ile mücadele olacağını söyledi. Korkmaz, Okul Güvenliği Çağrı Hattı’na 0553 9577400 numaralı telefondan okullarımız ve çocuklarımız için tehdit içeren her türlü ihbarın yapılabileceğini ekiplerin bunlara anında reaksiyon göstereceğini kaydetti.

 

 

Çağrı Hattı ile ilgili açıklamalar yapan Bartın Emniyet müdürü Korkmaz, konuya ilişkin olarak bir de video çekerek Bartın Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal paylaşım platformlarındaki sayfalarından yayımladı. Korkmaz, söz konusu videoda şu ifadeleri kullandı:

 

 

2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlıyor. Bartın Emniyet Müdürlüğü olarak çocuklarımızın suça sürüklenmesini ve mağdur olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan, tehlikeli maddelerden korumak ve güvenli ortamda eğitimlerini sürdürmeleri için gerekli güvenlik tedbirlerini alacağız. Genel olarak tedbirlerimiz, okul giriş çıkışlarında trafik düzenlemeleri asayiş tedbirleri ile okul çevrelerinde çocuklarımızı suçtan ve suçlulardan korumak amacıyla yapacağımız uygulamalardır. Sorumluluk bölgemizde 13 ilkokul 8 ortaokul,16 lise olmak üzere toplam 37 okulda tedbir alacağız. Okullarımız için güvenlik risk değerlendirmesi yapılmıştır. Bu değerlendirmeye göre ruhsal standartlarda çok riskli okul bulunmamaktadır. Yine de tüm okullarımızda emniyet terbileri planlanmıştır. Eğitim öğretim dönemi boyunca da ortaya çıkabilecek olaylara bağlı olarak okullarımızı risk kategorisine dâhil ederek, tedbirleri yeniden planlayacağız. Öncelikle 37 okulumuzda Çocuk Şube Müdürlüğü personellerimizden seçilen Güvenli Okul Koordinatörleri belirlenmiştir. Bu koordinatörler ve görevliler 6 okulumuzda iki hafta da bir kez,31 okulumuzda ayda bir kez olmak üzere, periyodik olarak okul idarecileriyle görüşecek, okullardaki olayları yeniden değerlendireceklerdir.

 

 

Anında bildirebilirsiniz!

 

 

Okulla alakası olmayanları uzaklaştıracağız. Okul etrafındaki, park, bahçe, internet kafe gibi umuma açık yerleri sürekli kontrol edeceğiz. Yine sigara ve alkollü içki satan yerler kontrol edilerek gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Çocuklarımızı öncelikle uyuşturucu tehlikesinden korumak için duyarlı ve tetikte olacağız. Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerini sıkı sıkıya planlayacağız. Okul çevresinde alınacak bu terbilerle birlikte ‘En İyi Narkotik Polis Anne’ projesi kapsamında 2 bin 600 anneye ulaşmayı planlıyoruz. Yine illegal yapılara yönelik gençlik ve güvenli gelecek konularında 2 bin 500 lise öğrencisine bilgilendirme yapacağız. Siber zorbalık ve internet bağımlılığı kapsamında iki bin öğrenciye bilgilendirme çalışmaları yapacağız. 2 bin adet bilgilendirme broşürü, afiş, billboard çalışması yapacağız. Amacımız çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim ve öğretimlerini tamamlamalarıdır.

 

 

Özellikle duyurmak istediğim Okul Güvenliği Çağrı Hattı olarak oluşturduğumuz 0 553 957 74 00 no’lu telefon numarasıdır. Bu telefondan çocuklarımızın okul içinde ve dışında güvenliğini tehdit eden sorunları anında sesli, görüntülü ve yazılı olarak bize bildirebilirsiniz. Geleceğimizin emaneti çocuklarımızın sağlıklı, huzurlu ve başarılı öğretim yılı geçirmeleri dileğiyle sağlıcakla kalın.”

ETİKETLER : Bartın İl Emniyet Müdürlüğü
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›