AK Parti Grubu suya yüzde 50 indirim isteyecek!

Bartın Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu, su ücreti tarifesini indirimi gündeme getirmeye hazırlanıyor. AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, bugün toplanacak olan ilk Belediye Meclisi Toplantısı’nda su ücreti tarifesinde yüzde 50 indirime gidilmesi yönünde grup önerisi vereceklerini söyledi.
Bu haber 2019-06-10 09:54:57 eklenmiş ve 216 kez görüntülenmiştir.

 

 

Talebin her ne kadar vatandaşın ekonomisi düşünülerek gündeme getirilmiş olsa da uygulanabilirliğinin mümkün olmadığını savunan Belediye kaynakları ise 2018 yılında hiç zam yapılmayan su ücretinde Ocak ayı başında yüzde 10 indirim yapıldığını anımsatırken, önerinin kabul edilmesi durumunda Belediye’nin çok önemli bir gelir kaybına uğrayacağı bunun da ister istemez hizmetlere yansıyabileceği uyarısında bulundular.

 

Ocak’ta yüzde 10 indirim yapılmıştı

 

Hatırlanacağı üzere 2018 yılı içerisinde Bartın’daki kullanma suyuna zam yapmayan Bartın Belediye Meclisi, 4 Ocak 2019 Cuma Günü gerçekleştirdiği toplantıda almış olduğu bir karar ile kullanma suyunun ücretinde yüzde 10 da indirime gitmişti. Bu kararla enflasyonla topyekun mücadele kampanyasına destek vermişti. Konu ile ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önüne alarak su fiyatlarına 2018 yılı içinde hiç zam yapmamıştık. Vatandaşımızın bütçelerine bir nebze destek olma amacı ile 2019 yılının ilk meclis toplantısında kullanma suyunda yüzde 10 indirime gitme kararı aldık. İlimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek müjdeli haberi hemşehrilerine duyurmuştu.

 

Kalaycı açıkladı

 

Bayram tatilinin ardından 10 Haziran tarihinde yapılacak olan Belediye Meclisi toplantısında su fiyatlarının fir kez daha gündeme geleceği bildirildi. AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, vatandaşlarımızın bütçesine destek olmak amacıyla Bartın Merkez ve İnkumu’ndaki su tarifesi üzerinden yüzde 50’lik bir indirim talebini toplantıda gündeme getireceklerini söyledi.

 

Belediyenin en önemli gelir kaynaklarından biri

 

Ancak bu talebin Bartın Belediyesi’ni oldukça zor durumda bırakabileceği değerlendiriliyor. Belediye yetkilileri, zaten 20018 yılında hiç zam yapılmayan su tarifesinde imkanlar zorlanarak bu yıl başı itibariyle yüzde 10’luk bir de indirim yapıldığını anımsatırken, bunun ötesinde bir beklentinin belediyeyi ekonomik açıdan zorlayacağı görüşünü paylaştılar.

Kendilerinin de her zaman vatandaştan ve onun bütçesinden yana kararlar almak için çalıştıklarını belirten Belediye yetkilileri, mevcut konjonktürde su tarifesinde yapılacak yüzde 50’lik bir indirimin Belediye gelirlerinde önemli bir gelir kaybına uğratacağını söylediler.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Meclisi AK Parti Grubu suya indirim
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›