Akdeniz’den “yerel esnaftan alışveriş yapın” çağrısı

Okul alışverişi telaşının devam ettiği bugünlerde Bartın halkına bir çağrıda bulunan Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını duyurmasının ardından velileri okul alışverişi heyecanı sardı. Yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesi okul alışverişi yapmaya hazırlanan öğrenci velilerin ve vatandaşların alışverişlerini yerli esnaftan yapmaları önem arz etmektedir. Kırtasiye malzemesinin sağlığa uygun ve kaliteli olması gerekmekte okul kırtasiye malzemelerinin kaliteli ve hijyen olması çocuklarımız için çok önemli. Alışverişlerimizi her türlü denetimleri yapılan esnaf ve sanatkârlarımızdan yapmalıyız” dedi.
Bu haber 2022-09-05 13:36:50 eklenmiş ve 549 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Kırtasiyeci esnafı başta olmak üzere eğitim sektörüne hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârın okulların açılmasını dört gözle beklediğini belirten Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, “Yeni eğitim-öğretim sezonuyla birlikte ülke genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 8 milyonu aşkın üniversite öğrencisi okula başlayacak. Bu yıl okul alışverişlerinden ortalama 40 milyar TL ciro bekleniyor. Başta kırtasiyeci esnafımız olmak üzere eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yoldan hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımız, 12 Eylül’de yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasını iple çekiyor” dedi.

 

 

“Yerel ekonominin canlı kalması hepimiz için çok önemli”

 

 

Eğitim sektörüne hizmet veren esnaf ve sanatkarların yeni eğitim-öğretim yılından umutlu olduğunu söyleyen Akdeniz, “Okulların açılmasıyla birlikte başta kırtasiyeci esnafımız olmak üzere, servisçi, kantinci, okul kıyafeti satan konfeksiyoncu esnafımız, ayakkabıcı, çantacı, terzi, lokanta ve pastacı, berber-kuaför, taksici, dolmuşçu gibi eğitim sektörüne hizmet veren yaklaşık esnafımız büyük bir hareketlilik bekliyor. Çünkü bir öğrencinin okula başlaması için kırtasiye alışverişleri, önlükler, beslenme çantaları, suluk, ayakkabı gibi okul araç ve gereçleri, temizlik ürünleri, ulaşım maliyetleri, yiyecek-içecek giderleri gibi tüm harcamalar için ortalama 40 milyar TL harcama yapılıyor. Bu da piyasanın hareketlenmesi ve esnafımızın iş yapabilmesi açısından çok büyük önem arz ediyor. Bartın’da her sokakta bulunan ve her ürünü satan zincir marketlerin kırtasiye ürünlerine de satılmaktadır, kırtasiye alışverişi için esnafımız var. Okul kıyafetleri, çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri okul alışverişlerinin olmazsa olmazı. Bu dönemde tüm okul alışverişi ihtiyaçlarımızı, yerli esnaftan yapalım. Yerli esnaftan yapacağımız okul alışverişiyle esnaflarımıza bir nebze olsun destek olalım. Vatandaşların, okul alışverişi yaparken cebine göre hesap yapması kadar doğal bir şey yok. Ancak, alışveriş konusunda ilimiz halkına destek olmamız, yerel ekonominin canlı kalması tüm Bartın için çok önemli” diye konuştu.

 

 

“Yükselen fiyatlar merdiven altı kırtasiye üretimini artırdı”

 

 

Okulların açılmasına kısa bir süre kala piyasadaki hareketlilikle birlikte artan kırtasiye alışverişleri konusunda velilere ve öğrencilere uyarılarda bulunan Akdeniz, “Bu yıl yükselen fiyatlarla birlikte özellikle kırtasiye sektöründe ucuz ama kanserojen ve ağır metal oranı yüksek ürünler fırsatçılar tarafından sezonluk olarak piyasaya sürülebiliyor. Kırtasiye malzemesi alınırken sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden getirilen ürünlere itibar edilmemeli. Rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamalı. Tüm kırtasiye malzemelerinde yer alan logolarda AB kalite işareti olan ‘CE’ belgesi mutlaka olmalı, ürünlerin yanma, zararlı maddelerden korunma vb. gibi kimyasal testlerden geçtiği kontrol edilmeli. Vatandaşlarımız bu dönemde doğru ve güvenilir adres olan kırtasiyeci esnafımızdan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir. En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur. Öğrencilerin sürekli kullanacağı okul malzemelerinin kaliteli ve sağlıklı olmasına her zamankinden daha çok dikkat etmeliyiz. En güvenilir malzemeler mahallemizin yerel esnafında bulunur. Alınacak kırtasiye malzemelerinin içeriğine çok dikkat edilmeli. Gerektiğinde hesap sorabileceğimiz, güvendiğimiz, tanıdığımız, nazımızın geçtiği mahalle esnafımızdan alışveriş yapılmalıyız. Böylece, hem çocuklarımızın sağlığını hem de mahalle kültürümüzü korumuş oluruz” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Yılmaz Akdeniz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›