Yeni av sezonu Kurucaşile'de düzenlenen törenle açıldı

Bartın’da önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık sektörünün heyecanla beklediği av sezonu açılış törenine katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Yeni av sezonunda da su ürünleri kaynaklarımızı koruyarak avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak, yarın da kullanabilmek ve geleceğe de bırakabilmek sorumluluğu ve bilinci ile tüm balıkçılarımıza ve balıkçılık sektörümüze kazasız belasız bol kazançlı bir sezon diliyorum Haydi… Rastgele” dedi.
Bu haber 2022-09-03 11:26:20 eklenmiş ve 205 kez görüntülenmiştir.

 

Arslan: “Haydi… Rastgele”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık sektörünün heyecanla beklediği av sezonu açılış töreni gerçekleştirildi.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kurucaşile Balıkçı Barınağında düzenlenen törene; Vali Dr.Nurtaç Arslan, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili  Av. Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Kurucaşile Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen, İl Jandarma Komutanı Vekili  Jandarma Yarbay Mustafa Alptuğ Aydınlı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve balıkçılar katıldı.

 

 

Önder, “Kazasız belasız bol kazançlı bir sezon diliyorum”

 

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Yasin Önder “ Su ürünleri kaynaklarımızı koruyarak avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak, yarın da kullanabilmek ve geleceğe de bırakabilmek sorumluluğu ve bilinci ile tüm balıkçılarımıza ve balıkçılık sektörümüze kazasız belasız bol kazançlı bir sezon diliyorum Vira bismillah ” dedi.

 

 

Tunç, “Vira Bismillah!”

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili  Av. Yılmaz Tunç ise konuşmada “Ülkemiz genelinde vazgeçilmez sosyo-ekonomik bir faaliyet olan balıkçılığın verimli, düzenli ve Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi, balık severlerin ve geçimini balıkçılıkla temin eden kitlenin yüzlerinin gülebilmesi, Bakanlığımızca yayımlanan Tebliğlerle getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uyulması ile doğrudan bağlantılıdır.  Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolayına olsun. Vira Bismillah!” dedi.

 

 

Arslan, “Haydi… Rastgele”

 

 

Yeni av sezonunda tüm balıkçılara sektörümüze kazasız belasız bol kazançlı bir sezon dileyen Vali Dr. Nurtaç Arslan, “Yeni av sezonunda da su ürünleri kaynaklarımızı koruyarak avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak, yarın da kullanabilmek ve geleceğe de bırakabilmek sorumluluğu ve bilinci ile tüm balıkçılarımıza ve balıkçılık sektörümüze kazasız belasız bol kazançlı bir sezon diliyorum Haydi… Rastgele” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından törene katılan davetliler gemilerle denize açıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Nurtaç Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›