“Köypark Bartın’ımıza çok yakıştı”

Bartın Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen 70 bin metrekare Bartın’ın en büyük parkı olan Köypark ile tarihimizi geleceğe taşıyacak Türk Dünyası Kültür Yolu ve Türk Bilim İnsanları Müzesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.
Bu haber 2022-08-31 09:23:46 eklenmiş ve 570 kez görüntülenmiştir.

 

Tarihimizin iki önemli dönem noktalarından olan 26 Ağustos 1071 tarihinde Türklere Anadolu'nun kapısını açan Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos 1922'de gerçekleşen Anadolu'yu düşman işgalinden  kurtaran Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılında Bartın Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen 70 bin metrekare Bartın’ın en büyük parkı olan Köypark ile tarihimizi geleceğe taşıyacak Türk Dünyası Kültür Yolu ve Türk Bilim İnsanları Müzesi büyük ilgi görüyor.

 

 

“Köypark’ı vatandaşlarımızla buluşturduk”

 

 

Köypark’ın Bartın’a çok yakıştığını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapımında emek veren herkese teşekkür etti.

 

 

Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “70 bin metrekare alanda Köy Park’ı vatandaşlarımızla buluşturduk. 3 yıl süren yoğun proje ve uygulama çalışmaları ile bu alanı içinde çok sayıda projemizi barındıran ailelerimizin güvenle ve huzurla vakit geçirebilecekleri bir mekâna dönüştürdük. Köypark ’ta neler var derseniz? Toprak Kokan Çocuklar Projemiz kapsamında çocuklarımızı tarımla buluşturuyoruz. Hayvanları Seviyoruz Projemiz kapsamında kümes hayvanlarımız ve çeşitli hayvanlarımızı çocuklara tanıtıyoruz.

 

 

“Çok sayıda donatıyı içerisinde barındırıyor”

 

 

Yerel Ticaretin Geliştirilmesi Projemiz kapsamında El Emeği Göz Nuru ve Organik Yöresel Ürünlerinin satışına ve teminine olanak sağlıyoruz. Geleneksel Türk Sporları ve Geleneksel Çocuk Oyunları Projemiz kapsamında Okçuluk Alanı ve Güreş Meydanı yaptık, bu sporların gelişmesine katkı sağlıyoruz. Hobi Bahçeleri Projemiz kapsamında ilköğretim okullarımızın kullanımına bahçe tahsisi yapıyoruz. Macera parkı, masal kahramanları, piknik alanları, yeşilin ve ağaçların huzuru ile bezenmiş Köypark Bartın’ımıza çok yakıştı.

 

 

“Emek veren herkese teşekkür ediyorum”

 

 

Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Aslında bu alanda biz bir projeye başladık, iki proje ile bitirdik. Köy Park’ı yaparken Türk Dünyası Kültür Yolu ve Türk Dünyası Bilim İnsanları Müzesi de alanda yerini alıverdi. Tabi böyle söylediğim gibi kolay olmadı. Arazi yapısına uygun bir proje çıkartabilmek için oba çadırlarını kullandık. Az sonra göreceksiniz. 24 Türk Boyunun bayrakları ve 16 Türk Devletinin askerleri ile dünya bilim tarihine damga vurmuş bilim insanları müzemiz de büyülüyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz için önemli bir müze oldu. Buraya da emek veren herkese teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›