Bartın’da “Tritikale” desteği!

Tarım ve Orman Bartın İl Müdürlüğü, yüksek verimli ve çevre koşullarına dayanıklı yem bitkisi olan Tritikale’nin ilimizde yetiştirilmesi için proje uygulanacağını açıkladı. Proje kapsamında isteyen çiftçileri yüzde 75 hibe ile ayni olarak Tritikale tohumu verilecek.
Bu haber 2022-08-29 10:36:44 eklenmiş ve 268 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yem bitkisi yetiştiriciliğine ilişkin yeni bir projenin hayata geçirileceğini duyurdu. Buna göre; son dönemde hayvancılıkla uğrayanların en büyük sıkıntılarından biri olan ve hayvansal gıdaların fiyatlarındaki aşırı yükselişin en önemli sebebi olan yem maliyetini aşağı çekebilmek için harekete geçen Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi ile yem bitkisi üretimini özendirerek hem çiftçilere hem de hayvancılara destek olacak. Türkiye genelinde uygulamaya sokulacak olan “Tritikale Tarımını Geliştirme Projesi”nden ilimiz çiftçileri de faydalanabilecek.

 

 

Yüzde 75 hibe destekli

 

 

Konuya ilişkin olarak Bartın tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

 

“Belirtilen proje doğrultusunda üretim yapmak isteyen çiftçilerimize yüzde 75 hibe ile ayni olarak Tritikale tohumu verilerek tritikale yetiştiriciliği yapılacaktır.

 

 

Proje konusu ile ilgili üretim yapmak isteyen çiftçilerimizin 30.09.2022 tarihine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvuruda bulunmaları gerekmektedir.”

 

 

Tritikale nedir?

 

 

Peki, Tritikale nedir? Tritikale, buğday ve çavdarın bileşimi ile elde edilmiş olan, buğdayın verim yüksekliğini ve tahıl kalitesi ile çavdarın hastalıklara ve toprak özellikleri de dahil olmak üzere çevre koşullarına dayanıklılığını birleştiren bir yem bitkisidir.

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›