Uyuşturucuya geçit yok!

Uyuşturucuyla mücadele konusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde bulunduran 5 şüpheliyi yakaladı… “Uyuşturucuya geçit vermiyoruz” mesajı veren İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, “Bartın’a bu zehrin girmemesi için canla başla çalışıyoruz” dedi…
Bu haber 2022-08-29 10:25:49 eklenmiş ve 252 kez görüntülenmiştir.

 

Korkmaz: “Canla başla çalışıyoruz”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Başarılı çalışmalar yürüten Bartın Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucuyu ilimizden temizlemeye yönelik kararlı çalışmalarına devam ediyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; 26 Ağustos 2022 günü saat:01:40 sıralarında İlimiz Çaydüzü mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan R.K., M.V., O.K., O.A., S.  N. U.(suça sürüklenen çocuk) isimli şahıslar üzerinde yapılan aramada  3 parça halinde toplam ağırlığı 1,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

 

 

Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda TCK 191 _Uyuşturucu Madde Bulundurmak Kullanmak_ suçu kapsamında adli tahkikata başlanıldı. S.N.U.(suça sürüklenen çocuk) isimli yaşı küçük şahsın tahkikatı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

 

 

Korkmaz: “Canla başla çalışıyoruz”

 

 

Uyuşturucuya karşı verilen mücadelede yapılan çalışmalar ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, şunları söyledi:

 

 

“Uyuşturucuya karşı Bartın Emniyet müdürlüğü olarak verdiğimiz mücadeleden bahsetmek ve uyuşturucu konusunda toplumun dikkatini çekmek için böyle bir açıklama yapmayı faydalı buldum. Özellikle başımıza bela olan bir zehirden, metamfetamin maddesinden bahsetmek istiyorum. Yasadışı uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ve kullanımı suçları toplum güvenliği açısından oluşturduğu olumsuz etkilerin yanı sıra bireylerin sağlığını da doğrudan etkilemektedir. İnsanlığa karşı işlenen bu suçlarla mücadelede başta biz kolluk birimleri olmak üzere devletimizin ilgili tüm birimleri can siperhane bir mücadele yürütmektedir. Özellikle son yıllarda kolluk birimlerimiz, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti kullanımı konusunda operasyonel boyutta önemli başarılara imza atmakta ve bu durum uluslararası kamuoyunda takdirle karşılanmaktadır. Kolluk birimlerimizce yürütülen operasyonel çalışmaların yanı sıra içişleri bakanlığımızca genç ve yetişkin vatandaşlarımızın bu alanda bilinçlendirilmesi ve farkındalıkların arttırılmasına yönelik en iyi narkotik polis anne polis projesi olmak üzere, farklı yaş ve meslek gruplarına yönelik ve tematik olarak sürdürülen birçok eğitim faaliyeti bulunmaktadır.

 

 

“Tüm imkânlarımızı bu konuya seferber edeceğiz”

 

 

Öte yandan son yıllarda uyuşturucu ticareti ve uyarıcı madde kullanımı suçlarına dair olaylarda özellikle metamfetamin olmak üzere sentetik maddelerin ticareti kullanım oranının hızla yükseldiği ve metamfetamin isimli narkotik maddenin kullanımı ve bağımlılığını dünya ve Avrupa’da giderek arttığı görülmektedir. Birleşmiş Milletler uyuşturucu ve suç ofisi tarafından 2021 yılında yayınlanan rapor verilerine göre, dünya genelinde ele geçirilen metamfetamin miktarı, bir önceki yıla göre, yüzde 43 oranında arttığı ifade edilmişti Avrupa’da son on yılda metamfetamin olay sayısında %100 yakalama miktarında ise yaklaşık,%500 oranında artış görülmüştür. Bu noktada, konumu ve sahip olduğu genç nüfus nedeniyle ülkemiz, kullanımda küresel anlamda yaşanan gelişmelerden olumsuz olarak etkilenmektedir. Metamfetamin kullanımında ve bağımlılığında da benzer bir durum söz konusudur. Metamfetamin kaynaklı olay ve miktar yakalamalarındaki artış, bu maddeden kaynaklı tedavi başvurularına da doğal olarak yansımıştır. Uluslararası istatistikî veriler ve son dönemde trendler göz önünde bulundurulduğunda, tamamıyla sentetik olarak üretilen metamfetamin maddesinin kullanımından kaynaklı olarak, kişilerde meydana getirdiği, psikiyastrisk rahatsızlıklar sonucu ortaya çıkan ve diğer suçlarda dikkate alınması gereken önemli bir husustur. Dolayısıyla metamfetamin maddesinin Dünyadaki ve Avrupa'daki yayılım hızıyla ülkemizde son eğilim göz önünde bulundurulduğunda yeni tedbirlerin ve eylem planlarının ortaya konarak farkındalığın arttırılması ve mücadelede etkinliğin en üst seviyeye taşınması mecburidir. Elzemdir. Bartın ilinde 2020 yılına kadar metamfetamin yokken değişik zamanlarda toplam miktar olarak 2020 yılında 12 gr, 2021 yılında 125 gr,2022 yılının ilk 5 ayında da yine 125 gr metamfetamin yakalaması gerçekleştirilmiştir. En iyi narkotik polis anne polis projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Son 2 yıldır,2500 kişiye ulaşılabilmiştir. Özellikle vurgulamak istediğim, yeni dönemin belası, metamfetamin zahirinden gençlerimizi, çocuklarımızı korumalıyız. Bu zehir fütursuzca yayılmaya devam ediyor. Annelerin, babaların çocuklarını çok sıkı takip etmesi, en ufak şüphe duydukları konuda bizimle irtibata geçmelerini istiyorum. Bu konuda hassas olduğumuzu direk bana ulaşılabileceğini söylemek isterim. Tüm imkânlarımızı bu konuya seferber edeceğiz ve Bartın’a bu zehrin girmemesi için canla başla çalışıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın Emniyet Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›