Bakan Bozdağ, AK Parti Bartın teşkilatıyla toplantı gerçekleştirdi…

AK Parti Bartın teşkilatıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “20 yıldır, geceyi gündüze katarak çalışan büyük bir kadroyuz. Ülkemizin sadece Bartın’ına değil, doğudan batıya, güneyden kuzeye her bir ilini, her bir ilçesini, beldesini, köyünü, mahallesini, devletin imkânlarıyla buluşturduk. Milletimizin her alandaki sorunlarını çözme konusunda büyük rekorlara imza attık” dedi.
Bu haber 2022-08-25 14:44:56 eklenmiş ve 91 kez görüntülenmiştir.

 

Bozdağ: “Büyük rekorlara imza attık”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Adalet Sarayı’nın açılışı için geldiği Bartın’da bir takım inceleme temaslarda bulundu. Ziyaret programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Bozdağ, parti teşkilatı tarafından coşkuyla karşılandı. Burada partililere hitaben bir konuşma yapan Bozdağ, önemli açıklamalarda bulundu.  Bozdağ, konuşmasında şunları kaydetti:

 

 

 “Önemli bir eseri Bartın’ımıza kazandırdık”

 

 

“Bugün Bartınımız’da Adalet Sarayı’nın resmi açılışı nedeniyle bulunuyoruz. Bartın’a ve Bartınlılara yaraşır bir şekilde hak, hukuk ve adalet alanında hizmet verenlerin daha rahat bir ortamda hizmet vermesi ve vatandaşlarımızın da kendilerine layık bir ortamda adalet hizmeti almaları bakımından son derece hayırlı ve yararlı bir eseri Bartın’ımıza kazandırdık. Bartın için ve Bartınlılar için hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Bizim amacımız, ülkemizin dört bir yanını mamur etmek. Sadece adalet ile değil, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda her alanda büyük değişimleri ortaya koymaktır.2002’de milletimizin duası ve desteği ile Ak kadrolar iktidara geldiğinde Türkiye’de sadece 78 tane müstakil adliye binamız vardı. Diğer adliye binalarının tamamı ya hükümet konaklarının içinde ya evden ya dükkândan bozma izbe durumdaydı. Şu anda aradan geçen, 20 yıl içerisinde, 79 yılda bizden önce 78 adliye binası,20 yılda biz 363’e çıkardık bu rakamı. Kapalı alan 569 bin küsür metrekare ama şuanda bizim yaptığımız adliye binalarının kapalı alanı yaklaşık 6 milyon metrekareyi buldu. İşte hizmet böyle olur.

 

 

“Memleketin ihtiyaçlarını görmek çalışmakla olur”

 

 

 Memleketin ihtiyaçlarını görmek ve bunları karşılamak, sorunlarını bilmek ve teşhis etmek, bunları çözümle buluşturmak ve milletin her alandaki gelişmesini ve değişmesini olumlu anlamda sağlamak, ancak çalışmakla olur. Biz siz şahitsiniz. Aziz Türk milleti şahit. 20 yıldır, geceyi gündüze katarak çalışan büyük bir kadroyuz. Ülkemizin sadece Bartın’ına değil, doğudan batıya, güneyden kuzeye her bir ilini, her bir ilçesini, beldesini, köyünü, mahallesini, devletin imkânlarıyla buluşturduk. Milletimizin her alandaki sorunlarını çözme konusunda büyük rekorlara imza attık. Hamdolsun, sizde bize büyük destekler verdiniz.

 

 

“Tarihi adımlara hep beraber imza attık”

 

 

Biz çalıştık, siz seçimde yine devam dediniz. Çalıştık yine devam dediniz. Biz adeta seçimlerle geldiğimizde, dedik ki ter döktük hakkımızı verin. Siz fazlasıyla hak verdiniz. Sizin burada azap tutarlar mı bilmem, bizim orada da azap tutarlar. İmkânı iyi olanlar çift sürsün, tarım veya hayvancılık işlerini yapsın diye yardımcı birini tutarlar. Siyasetçiler bu milletin azaplığına talip olanlardır. Hamdolsun Tayyip Erdoğan ve kadroları bu milletin 20 yıl hizmetinden memnun kalıp her gün, her defasında yeniden, yeniden bu millete hizmetkârdır. Değerli kardeşlerim, nerden geldiğimizi 20 yılda iyi değerlendirmemiz lazım. 2002 seçimlerine giderken sayın cumhurbaşkanımız ve hep beraber bizden üç yıl bir şey istemeyin dedi. Ekonomi çökmüş, adeta devlet istop etmişti. Çünkü önümüzdeki enkazı görüyor. Bu enkazı kaldırıp, millete iyileşmenin yansıması için en az üç yıla ihtiyacımız olduğunu söylüyor ve meydan meydan gezerken de, o isterken de bize üç yıl mühlet verin diyordu. Şimdi bakın muhalefete, her şeyi vermeyi vaat ediyorlar. İmkânlarından bir haber, sadece vatandaşa anlatıp oyunu almak için, söylemedikleri yalan, çevirmedikleri alavere, dalavere yok. Biz milletimizi aldatmadık. İmkânları gördük. Şartları gördük. Yetkiyi ona göre belirledik. Siz bize verdiniz. Ama dikkat buyurun, Türkiye’nin dört bir yanı sizin yeni getirdiğiniz, kadrolarla bambaşka bir yola girdi. Köydes dedik, bütün köylerimizi içme suyudur, Kanalizasyondur, yoldur, diğer medeniyet imkânlarıdır. Bunları şehirlerde olduğu gibi temin eden projelere hayat verdik. Beldes dedik, beldeleri ayağa kaldıran adımlar attık, ama Türkiye’nin her yanında bölünmüş yol dedik, sadece Bartın’da değil, Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı başlattık. Doğalgazı bütün illerimizle buluşturacağız dedik. Hepsinin adımlarını attık. Hızlı tren ağlarıyla Türkiye’yi birbirine bağlayacağız dedik. Tarihi reformlara, tarihi adımlara hep beraber imza attık. Geçilmez dağları, aşılmaz engelleri tünellerle geçtik. Havaalanlarıyla memleketimizi donattık. Bartın’ımız dâhil 81 ilimizi bilim ocaklarıyla donattık. Üniversiteler katarak, kazandırarak bilimsel rekabeti bütün illeri ortak eden adımlar attık. Savunma sanayinde ve diğer alanlarda da büyük değişimleri yaşadık. 3500 dolarlık milli geliri 10000 doların üstüne çıkardık, şimdi biraz düştü. Ama daha üstüne de çıkardık. İMF’ ye olan 22,50 milyar dolarlık borcu ödedik. İMF’ ye yol verdik, güle güle dedik. Hatırlar mısınız, IMF’nin kayyumları vardı.”

 

 

Tunç, “Ak Parti eser siyasetinin adresi”

 

 

Ak Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Bartın’ımız için önemli bir gün. Çok değerli adalet bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ı Bartın’da ağırlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz. Bartın adalet sarayının açılışı vesilesiyle teşrif ettiler. Bartın’a yakışan bir eser oldu. Sayın bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese adalet sarayı için çok çok teşekkür ediyoruz. Geçen hafta da sanayi ve teknoloji bakanımızı ağırlamış ve organize sanayi bölgemizi 1milyon m2 daha ilave alanla iki katına çıkaracak yeni fabrikaların temellerini atmıştık. Fabrikaları şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Ve aradan bir hafta geçti. Sayın bakanımıza da vatandaşlarımızın, Bartınlı hemşerilerimizin adalet hizmetlerini daha kaliteli bir mekânda alabilmelerinin yolunu açan adalet sarayını inşallah Bartın’ımıza uzun yıllar hizmet edecek olan bu eserin açılışını gerçekleştirdik. Bu açılışta bizleri yalnız bırakmadığı için sayın bakanımıza bir kez daha çok çok teşekkür ediyoruz. Ak Parti eser siyasetinin adresi.21 yıl oldu kuralı.20 yıldır da iktidardayız.20 yıldan bu yana ülkemizin 81 vilayetini en ücra köylerine varıncaya kadar, binlerce belki milyonlarca eser kazandırdık. Bartın’ımız da bundan nasibini almaya devam ediyor.11 milyarlık kamu yatırımını Bartın’a kazandırdık.10 milyarlık devam eden var. Yeni güncellemelerle beraber bu rakam çok daha yukarıya çıkıyor. Ülkemizi her tarafına eserlerle donatan dünya projeleriyle tanıştıran Ak Partimize milletimiz eser siyaseti yaptığı için sahip çıkıyor.21 yıl önce kendi elleriyle kurduğu partiyi bir yıl sonra tek başına iktidara getirdi ve 15 sandıkta da iktidardan düşürmeden durmak yok yola devam dedi.

 

 

“Darbecilerle, demokrasi düşmanlarıyla mücadele ettik”

 

 

Tabi bu başarılı icraat sürecini hazmedemeyenler var. Türkiye’nin gücündeki kalkınmasını, Türkiye’nin dünyanın büyük projelerine imza atmasını, Türkiye’nin dış politikada mazlumun sesi olmasını, hakkaniyetli, adaletli bir dış politikayla dünyada artık arabuluculuk noktasında görev istenen bir ülke ve lider konumuna gelmesini ve Türkiye’nin temel hak ve özgürlüklerini demokrasi çıtasının daha da yükselmesini hazmedemeyenler, türlü türlü tuzaklar kurdular. Bu süre içerisinde, 20 yılda bir taraftan hizmet ürettik bir taraftan da darbecilerle, demokrasi düşmanlarıyla mücadele ettik. Gezi olayları dediler, sokak darbesi yapmaya kalkıştılar.17-25 Aralık dediler, masa başında emniyet yargı darbesi yapmaya kalkıştılar. İşte 17-25 Aralıkta o emniyet yargı darbesine karşı duranlardan en önemlisi de burada sayın adalet bakanımız o dönemde dirayetli duruşuyla o emniyet ve yargı darbesine karşı koymayı milletimizle başardık. Tabi boş durmadılar, devam ettiler, terörü azdırdılar. Hendekler kazdırdılar. Türkiye’yi bir kaosa sürüklemenin gayreti içerisinde oldular. Ve 15 Temmuz geldi çattı, tankları yürüttüler. Milletin silahlarını millete doğrulttular. Ve 15 Temmuz gecesi hepimiz cumhuriyet meydanında toplandık. Darbeye karşı durmak için. Hiçbir örneği görülmemişti bugüne kadar. Hep darbelerde milleti korkuturlardı, sindirirlerdi. Yönetenler de şapkasını alıp giderdi ve zindanlara atılırdı. Millet de korkudan evden çıkamazdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın o görüntüsünü gören milletimiz, Haydi meydana sözünü işiten milletimiz meydanlara indi. O gece TBMM toplandı. TBMM’de sayın adalet bakanımız kürsüye çıktı. Kürsüde konuşma yaparken, meclis bombalandı. Sayın bakanımız oradaki hitapları hala kulaklarımızda çınlıyor. Ne yaparsanız yapın dedi. İkinci bomba atıldı. Bomba da atsanız buradayız dedi. Öldürseniz de buradayız dedi. Ama o arada birileri dedi ki, sayın bakanım bombalar yağıyor, burada ölürüz. Sığınağa gidelim dediler. Ama sayın bakanımız ne dedi. Sizler de izlemişsinizdir. Sayın başkanım dedi. Biz burada sığınağa inersek millet de evine geri döner dedi. Biz eğer millet darbeye karşı mücadele edecekse, bizim de burada bombaların altında ölmemiz lazım dedi. İşte onur ve gurur duyuyoruz.

 

 

“Düşmanlara hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz”

 

 

Sayın bakanımız gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte tarihi bir mücadele yaptı.  Onu Bartın’da ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Milletimiz ve Bartın adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimize şükran borçluyuz.2023’e giderken daha güçlü bir şekilde milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. İktidarda milli iradeyi en güzel şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Vesayetçi anlayışa, darbeci, demokrasi düşmanlarına hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. Ve milletimizin refahını, kalkınmasını artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Nice Ak yıllara. Nice 21 yaşlara. Durmak yok yola devam inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.”

 

 

Kalaycı, “21 yıldır hayal edilemeyen hizmetleri gerçeğe dönüştürdük”

 

 

Ak Parti Bartın Başkanı Turhan Kalaycı ise konuşmasında; “Biraz önce bir konuşma geçti, onu aktararak başlamak istiyorum. Oradakiler bunalır ve dağılır dedi. Ben de dedim ki Ak davanın gönüllüleri ve liderine inanmış Bartınlılar sonuna kadar bekler. Kar, çamur, yağmur ne olursa olsun bizi durduramaz dedim. Ve gerçekten sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Bu sıcakta bu nemli havada buraya kadar geldiniz, buraları doldurdunuz. Teşekkür ediyorum.21 yıldır hayal edilemeyen hizmetlerin gerçeğe dönüştüğü, otoyolların, sihaların, ihaların, tankların, tüfeklerin yapıldığı, taksime caminin yapıldığı, çamlıca’ya bir eser bırakıldığı ve 86 yıllık zincire, prangaya dur diyen bir liderin dava arkadaşları olarak sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bartın’ın liderine inanmış, davasına inanmış teşkilat mensupları ve Bartınlılar olarak bu yoğun programları arasında il binamıza gelerek bizlere vakit ayıran sayın adalet bakanımız Bekir Bozdağ’a hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Ben de bu sıcakta sözü fazla uzatmadan şunu söylemek istiyorum. Sizleri bu kadar kalabalık gördüğüm için söylüyorum. Zalime karşı dik duran, mazluma merhametli olan, İstanbul’da prangalara dur diyen, Türkiye’de dur diyen. Şimdi de dünyada dur demeye, o statüyü bitirmeye hedeflenen dünya liderinin davasının arkadaşları hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun var olun” dedi.

 

 

Parti binası önünde yapılan konuşmalarının ardından Bakan Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı başta olmak üzere parti teşkilatıyla basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

 

ETİKETLER : Bekir Bozdağ Bartın Adalet Sarayı AK Parti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›