Esnafın sorunlarını ele aldı

Bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bartın’a gelen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Bartın Valisi Nurtaç Arslan’la ve Bartın Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz’le görüştü. Aynı zamanda Palandöken, oda birlik başkanlarıyla toplantı gerçekleştirerek, esnafın sorunlarını ve taleplerini konusunda istişarelerde bulundu.
Bu haber 2022-08-25 14:43:25 eklenmiş ve 121 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, önümüzde aylarda yapılacak olan genel kurul öncesi illerde bulunan oda birliklerini ziyaret ediyor. Bu kapsamda 22 Ağustos Pazartesi Bartın’ı ziyaret eden Başkan Palandöken, oda birlik başkanlarıyla toplantı gerçekleştirerek, esnafın sorunlarını ve taleplerini konusunda istişarelerde bulundu. Palandöken’e ziyaretlerde ise Türkiye Şoförler Odası Federasyonu (TŞOF) Başkanı ve TESK Genel Başkan Vekili Fevzi Apaydın, TESK Genel Sekreteri Sinan Özkan ve Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Nurettin Tümen eşlik etti.

 

 

Vali Arslan’a ziyaret

 

 

Başkan Palandöken ve heyeti, ilk olarak Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette esnafın sorunlarını, taleplerini, güncel durumu, beklentileri değerlendirildi. Ziyaret sonunda Vali Arslan’a hediye takdim eden Palandöken, Vali Aslan’a görevinde başarılar diledi.

 

 

TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nurtaç Arslan, Başkan Palandöken’e ziyaret için teşekkürlerini iletti.

 

 

Oda birlik başkanlarıyla istişare yaptı

 

 

Daha  sonra  Başkan Palandöken ve heyeti Bartın ESOB Başkanı Yılmaz Akdeniz’i ziyaret etti. Burada Palandöken, oda birlik başkanlarıyla toplantı gerçekleştirerek, esnafın sorunlarını ve taleplerini konusunda istişarelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Palandöken, esnafın sorunlarına değindi. Bartın’ın Türkiye’nin markası olduğunu ifade eden Palandöken sözlerine şu şekilde devam etti:

 

 

“Pandemi ve sel felaketinden sonra bölgenin sosyal ekonomik yapısını ve başkanı ziyaret için, Bartın’a geldim. Vali ile de görüşmelerimizi gerçekleştirdik, İç işleri bakanımızla da esnaflarımızın sorunları ile ilgili görüştük. Pandemi süresinde 2 yıl yarı açık yarı kapalı çalışan esnafın derdi. Kahveciler esnafı kuaför, berber ve lokanta da toparlanma süreci zor gelir gelmez kurula katıldık. Bartın’ı biliyorsunuz tabiat ve kültürel olarak zengin bir bölgedir. Biz umutluyuz ki, Bartın’ın ana sorunlarının çözümü yapılacak. Türkiye’nin marka şehri ama hakkettiği yerde olmamakla birlikte bundan sonraki süreçte umut bağlanılan yer olacaktır.

 

 

“Can suyu değil, nefes kredisine ihtiyaç var!”

 

 

Türkiye’nin tam kilit noktasında, turizm ve sanayi yönünden el sanatları ve organik ürünler konusunda çok önemli bir şehirdir. Sel felaketi geçirdiniz ve tam anlamıyla sel yaraları sarılmadan tekrardan üzerine geldi. Maddi kayıp çok ama en azından bu sefer can kaybı yok. İnsanlar borçlanarak işlerini devam ettirdi. Kamu bankası dışında destek olan çok bankada yok. Esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi adına yatmayan çekleri vatandaşların konfederasyon başkanı olarak meselelerini  gündeme getiren kardeşinizim. Daha göreve yeni geldiniz, toparlanma dönemindesiniz. Enflasyon yüzünden sadece Türkiye’de değil, Dünya’nın dört bir yanında vatandaşlar yüksek faizlerden mağdur. Halk; elektrik, doğalgaz ve sosyal güvenlik primi faturaları kat ve kat artıyor. Esnaf da yüksek fiyatta olduğu için ödeyemeyeceği borçlar yapmak zorunda kalıyor.  Yardımlaşma kurumları tekrar bunları yapın ki esnaf biraz soluk alsın. Buna daha önceden can suyu diyorduk şimdi ise can suyu falan değil nefes kredisine ihtiyaç var.”

 

ETİKETLER : Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›