Elektrik kesintilerine tepki!

Bartın kent merkezinin yanı sıra ilçelerde, beldelerde ve köylerde yaşanan sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşları ve esnafları mağdur ettiğini ifade eden İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu “Yetkililerin bir an önce gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak başta esnaf olmak üzere vatandaşların elektrik kesintilerinden kaynaklı yaşadığı tüm mağduriyeti gidermesi gerekiyor” dedi.
Bu haber 2022-08-24 17:46:38 eklenmiş ve 69 kez görüntülenmiştir.

 

“Herkesi canından bezdirdi”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde, beldelerde ve köylerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin başta esnaf olmak üzere artık tüm vatandaşları canından bezdirdiğini söyledi. “Zorlu hava şartlarının yaşandığı kış aylarında ya da normalüstü hava olaylarının gerçekleştiği sair günlerde elektrik kesintilerini bir yere kadar anlamak ve kabullenmek mümkün ancak yaz aylarında hava muhalefeti yokken bu yaşanıyorsa söylenebilecek tek şey altyapı yetersizliği ve eksik yatırımdır” diyen Kasapoğlu, kesintiler nedeniyle  esnaf ve vatandaşın elektrikli aletlerinin ve dolaplarında bulunan ürünlerinin de bozulduğuna dikkat çekti.

 

 

“Kesintiler zarara neden oluyor”

 

 

Bartın’ın çok uzun yıllardır ister kent merkezinde olsun ister ilçe, belde ya da köyde elektrik kesintileri ile yaşamak zorunda kaldığını anımsatan İYİ Parti Bartın İl Başkanı Kasapoğlu, 20 yıldır Bartın’ın elektrik sorununun çözülemediğini belirtirken şunları kaydetti:
“Elektrik kesintileri vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı mağdur ederken, elektrik ve Telekom direkleri bakımsızlıktan yıkılıyor.

 

 

Günün farklı saatlerinde ve hiçbir bilgi verilmeden gerçekleştirilen elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar ve esnaflar mağduriyet yaşıyorlar. Evinde hastası olan vatandaşlarımız, dolaplarında yiyeceği olan ya da bozulmaması gereken ilaçları olan binlerce vatandaşımız var. Her kesintiyle birlikte birçok vatandaşımızın evindeki elektrikli alet ve ürünler zarar görüyor. Marketlerde, bakkal dükkanlarında dolapları olan esnaflarımız var. Saatler süren kesintilerde bunların içinde bulunan ürünlerin bozulma riski sözkonusu.  

 

 

“Gerekli yatırımların ve çalışmaların yapılması gerekiyor”

 

 

Bartın’daki elektrik kesintilerinin yaşanmaması için sorunun temeline inilmesi gerekiyor. O da ancak yatırım ile mümkün. Artık trafoların büyütülmesi ve değiştirilmesi gerektiği ortada. Bilhassa kış aylarında bazı bölgelerimizde günler süren elektrik kesintileri oluyor. Benzer durumların yaşanmaması için bir an önce gerekli yatırımların ve çalışmaların yapılması gerekiyor.

 

 

Vatandaşlarımızın bir diğer şikayeti ise yaşanan elektrik kesintilerinin neden olduğu arızalar ile ilgili muhatap bulamamak. Elektrik faturasını ödemediği zaman elektriği kesmesini bilen firmanın vatandaşı muhatap alıp kesinti olacaksa önceden bildirmesi ve bilgilendirmesi gerektiği gibi kesintilerden kaynaklı arızalar konusunda da vatandaşı mağdur etmemesi gerekiyor.

 

 

“Vatandaşın sesi olmayı sürdüreceğiz”

 

 

Halkımız yetkililere durumu anlattığında söz konusu yatırımların bakanlık tarafından yapılacağı söyleniyor. Bu durumda AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini de yürüten Bartın Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç’un kış gelmeden acilen eksiklerin giderilmesi için girişimlerde bulunması gerekiyor.  İYİ Parti olarak vatandaşımızın yaşadığı her sorunda olduğu gibi elektrik kesintileri ve bunun yarattığı mağduriyetler tamamen giderilinceye kadar konunun takipçisi olmayı, mağdur vatandaşlarımızın sesi olmayı sürdüreceğiz.”

 

ETİKETLER : İYİ Parti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›