Kurucaşile’de Ahşap Tekne ve Yat Festivali’nin 20.’si yapıldı

Bu yıl 20.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bartın Kurucaşile Ahşap Yat ve Tekne Festivali’nde sahne alan Hasan Yılmaz, Kurucaşilelileri coşturdu.
Bu haber 2022-08-08 10:02:27 eklenmiş ve 109 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl 20.'si düzenlenen Ahşap Tekne ve Yat Festivali coşkuyla kutlandı.

 

 

Kurucaşile Belediyesi’nce Liman’da düzenlenen festivalin sunuculuğunu Şehriban Tekce yaparken Ritim 74 eşliğinde sahne alan Hasan Yılmaz, söylediği şarkılarla katılımcıları coşturdu.

 

 

Festivale AK Parti Grup Başkanvekili ve  Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç,  Kurucaşile Kaymakamı Ebrar Evsen, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Taşköprü önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Aslan başta olmak üzere AK Parti İl ve Kurucaşile İlçe Başkanı Mustafa Ergin ile Yönetim Kurulu Üyeleri, vatandaşlar katıldı.

 

 

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, ilçenin tanıtımı için festivallerin önemli olduğunu söylerken ilçenin tanıtımı için çalıştıklarını kaydetti.

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç, Kurucaşile’nin ulaşımı için dağları deldiklerine dikkat çekerken Kurucaşile yolunun en kısa sürede tamamlanarak ilçe ulaşımın daha kolay hale geleceğini aktardı. Tunç, “20.Uluslararası Bartın Kurucaşile Ahşap Yat ve Tekne Festivali'nde hemşehrilerimizle buluştuk. Sanat, kültü, birlik, huzur, deniz, doğa hepsi burada... Festivalin ilk gününde sevilen sanatçımız Hasan Yılmaz sahne aldı. Osmanlıdan günümüze gelen Ahşap Tekne Yat yapımı geleneği yüzyıllardır Kurucaşile'de sürmekte. Yüzyıllardır süregelen bu geleneği geleceğe taşımak için yatırımlarımız,  desteklerimiz hız kesmeden devam ediyor” dedi.

 

 

 

Konuşmaların ardından da davetliler Hasan Yılmaz konseriyle eğlenceli bir akşam yaşadı.

 

ETİKETLER : Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurucaşile Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›