Bir ilk: Dev kruvaziyer yüzlerce turisti Amasra'ya getirecek…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi deniz hudut kapısı ilan edilen Amasra yolcu limanı, ilk ziyaretçilerini ağırlayacak. Rusya’dan yola çıkan 'Astoria Grande' 3 Ağustos Çarşamba günü Amasra Limanı’nda olacak.
Bu haber 2022-08-02 10:03:16 eklenmiş ve 101 kez görüntülenmiştir.

 

'Astoria Grande' Amasra’ya geliyor

 

 

Kübra Nur AK

 

 

 

Tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasra'da deniz turizmi de başlıyor. Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya yabancı turistlerin deniz yoluyla ulaşımını sağlamak amacıyla yapılan Amasra Atatürk Yolcu Limanı ilk ziyaretçileri ağırlamaya hazırlanıyor.

Rusya’dan yola çıkan İstanbul-Amasra-Sinop-Soçi limanlarına seyahat edecek olan Astoria Grande yolcu gemisi 866 yolcu ve 300 personeli,  Amasra Atatürk Yolcu Limanı’na gelecek. Kruvaziyer gemi,  3 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 08.00-18.00 saatleri arasında Amasra Yolcu Limanı’nda olması bekleniyor. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Atatürk Yolcu Limanı’nın ilk misafiri 'Astoria Grande' yolcu gemisi için Çarşamba günü saat 09.00’da karşılama programı yapılacağını belirtti.

 

Çakır: “Yabancı turistlerin uğrak noktası olacak”

Limanın bölgeye önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Karadeniz Bölgesi’nde Sinop’tan sonra güvenlik liman anlamanda bizde ikincisi olarak uğrak noktası olacağız. Hem de Anadolu’ya açılan en yakın kapılardan biri olmayı hedefliyoruz. Amasra’mız yaz sezonunda ciddi turist ağırlayan tarihi ve turistik ilçemiz, bundan sonra artık deniz ulaşımıyla özellikle yabancı turistlerin geleceği bir yer haline gelecektir. Sadece Amasra değil, bölgenin turistik potansiyeline önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Astoria Grande yolcu gemisi Amasra Limanı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›