“İLÇELİK İSTEMİ İLE BÖYLE PANEL OLMAZ”

Hafta sonu Kozcağız’da gerçekleştirilen “Kozcağız İlçe Olmak İstiyor” paneline tepki gösteren Kozcağız esnaflarından Serkan Ölçek, “Kimse istediği olmadı diye Kozcağız halkı ilçelik istemiyor şeklinde algı yaratamaz yada Kozcağız halkı adına konuşamaz. Günü geldiğinde Kozcağız gerek nüfus gerekse gelişmeye bağlı mesafedeki sorunları aşacak ve ilçe olacaktır. Kozcağız beldesinde oturmayıp Kozcağız’ın ve Kozcağızlıların derdi ile dertlenmemiş hali ile hallenmemiş ama Kozcağız adına konuşmaya çalışanları Kozcağız halkı kale almaz” dedi.
Bu haber 2022-07-27 15:29:46 eklenmiş ve 261 kez görüntülenmiştir.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

“Kozcağız İlçe Olmak İstiyor Platformu” tarafından geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen “Kozcağız İlçe Olmak İstiyor” konulu panele Kozcağız esnaflarından Serkan Ölçek tepki gösterdi.

 

 

“Gövde gösterisi olduğu gayet açıktır”

 

 

Gündem yaratacak açıklamalarda ve iddialarda bulunan Ölçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 

 

Yazmayayım diyorum ama Kozcağız Beldesinin bir ferdi olarak cevap hakkı doğdu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kozcağız beldesinin ilçe olmasını en çok isteyenlerden ve bu konuda ciddi emek sarf edenlerden biriyim. Bu konuda özellikle bütün şehir yasası sürecinde köy köy cebinden para ve zaman harcamak sureti ile bilgilendirme yapmaya gönüllü olan birçok insandan ise sadece bir tanesiyim.

 

 

Bu gün yapılmaya çalışılan adına panel konulan ancak hiç bir yönü ile panel (bir konuşmacı topluluğunun katılmasıyla, genellikle bir bilimsel, toplumsal ya da siyasal konuyu dinleyiciler önünde tartışmak gereğiyle düzenlenen tartışmalı toplantı.) erki taşımayan toplantıya katılmadım.

 

 

Bizler de evvelce bu tür bilgilendirme çalışmaları yaptık toplantılarda ve aslında o gün bizim adını koyduğumuz Kozcağız İlçe Olsun Platformunun adını kullanan bu arkadaşların amaçları Kozcağız Beldesinin İlçe Olması gibi görünse de asıl amacın sadece bir derneğin gövde gösterisi olduğu gayet açıktır.

 

 

“Kozcağız halkı bu tür içi boş gövde gösterilerine alet olmaz”

 

 

Çünkü platform denildiğinde diğer dernek sivil toplum kuruluşları veya birlikteliklerin de olması gerekir. Niyetlerinin ilçe olduğunu öne süren adı panel konan toplantının sadece bir derneğe ve muhalifliğe yoğrulması ise çok mantıklı keza katılımcılara bakıldığında 3-5 kişi müstesna olmak üzere Kozcağız’ı tanımayan bilmeyen hatta Kozcağız’da bile ikamet etmeyen bir grup  insan önderliğinde halkı orada toplamak mümkün değildir.

 

 

Kozcağız halkı bu tür içi boş gövde gösterilerine alet olmaz. Mesele ilçelik konusuna gelince Kozcağız beldesinin İlçe olması için tek çare kalmıştır. O da barajlardan kaynaklı güvenlik sorunudur. Bu konu sebebi ile ilçelik istenemez ise Kozcağız beldesinin ne nüfusu nede ile olan mesafesi hali hazırda ilçe olmaya uygun değildir.

 

 

Ancak 40 köy ve toplamda 40 bin’den fazla nüfusun umudu Kumluca- Hasankadı beldelerinin kavşak noktası Filyos Projesine ilin en yakın noktası olan Kozcağız beldesinin içinde bulunduğu coğrafya gelişmeye çok müsait yapıdadır.

 

 

Yeri geldiğinde millet vekili çıkarabilecek çoğunluğu olan Kozcağız beldesinin İlçelik konusunda ki yumuşak karnı mutlaka siyasetçilere malzeme olabilecek bir yapıdadır keza bu gün toplantıya katılanların yüzde 70’i görevde olan muhalif siyasilerdir.

 

 

“Kozcağız’ın ilçe olması Bartın’ın da yararına”

 

 

Bu gün Kozcağız beldesinin ilçe olması gerek Hasankadı gerekse Kumluca ile 40 köyü olan 40 bin nüfusun yararına olduğu gibi Bartın ilinin de yararınadır.

 

 

Çünkü 40 bin’den fazla çoğunluğu yaşlı olan nüfus gerek sağlıkta gerek adliyede gerekse ilden alınan tüm devlet hizmetlerinde (tapu-maliye-emniyet…. Vs) yaşattığı yoğunluk sebebi ile Bartın ilinde yaşayan insanların devletten aldığı hizmet kalitesini düşürmektedir.

 

 

Örneğin bu gün adliyede görülen 10 davadan 6’sı Kozcağız beldesi ve köylerinden gelmekte yine Bartın Devlet Hastanesi’nde 10 hastadan 7’si Kozcağız beldesi ve köylerindendir.

 

 

Yine nüfus, tapu gibi kurumlardaki yoğunluğun müsebbibi Kozcağız beldesidir. Bu yönü ile Bartın halkı huzurunu artırmak devletten aldığı hizmetlerin kalitesini yükseltmek için Kozcağız beldesinin İlçe olmasına top yekun destek vermelidir.

 

 

“Kimse Kozcağız halkı adına konuşamaz”

 

 

Kimse istediği olmadı diye Kozcağız halkı ilçelik istemiyor şeklinde algı yaratamaz yada Kozcağız halkı adına konuşamaz. Günü geldiğinde Kozcağız gerek nüfus gerekse gelişmeye bağlı mesafedeki sorunları aşacak ve ilçe olacaktır.

 

 

Kozcağız beldesinde oturmayıp Kozcağız’ın ve Kozcağızlıların derdi ile dertlenmemiş hali ile hallenmemiş ama Kozcağız adına konuşmaya çalışanları Kozcağız halkı kale almaz. Bunu da adı panel konulan toplantıya katılım oranı ile göstermiştir.”

 

 

“Platformumuz ile hiçbir alakası yoktur”

 

 

Ayrıca Kozcağız İlçe Olmak İstiyor Platformu’nun Başkanının eski Hıdırlar Köyü Muhtarı Ersin Yalçın olduğunu söyleyen Ölçek, diğer grupların platformla ilgisi olmadığını ifade ederek “Kozcağız İlçe Olmak İstiyor Platformunun Başkanı yeni bir seçim oluncaya kadar eski Hıdırlar Köyü Muhtarı Ersin Yalçın’dır. Diğer platform olduğunu söyleyen grubun, başkanının ve yapmaya çalıştıkları toplantının platformumuz ile hiçbir alakası yoktur” dedi

ETİKETLER : Kozcağız
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›