“Teşkilatımıza dinamizm kazandırmak için istifa ettim”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Belediye Meclis Üyeliğinden ve Kadın Kolları Üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasına ilişkin olarak ilk kez EYBEY Medya’ya konuşan Kurtkaya, Genel Merkez’in istifasını henüz kabul etmediğini belirtirken “Artık biraz yorulduğumuz için siyasette dinlenme kararı aldık. Bunun herhangi bir şekilde tepki istifası olarak yorumlanmaması gerekiyor. Teşkilatların yenilenmesi, taze kana kavuşması için de bir fırsat olur düşüncesiyle hareket ettik. İstifa kararımın teşkilatımıza dinamizm kazandırmak amaçlı olduğu düşünülmeli.” dedi.
Bu haber 2018-12-06 16:32:04 eklenmiş ve 498 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. “15 yıldır hizmet ettiğim, Belediye Meclis Üyeliği yaptığım ve 3 dönemdir yapmakta olduğum AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanlığı görevimden yaptığım istişareler sonucunda gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim. Davadaki tüm dost ve arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.” diyerek istifasını açıklayan Kurtkaya, neden istifa ettiğiyle ilgili detaylı olarak herhangi bir açıklama yapmazken, kafalarda soru işareti bırakmıştı.

 

“Dinlenme kararı aldık”

 

İstifasına ilişkin olarak ilk kez EYBEY Medya’ya konuşan Kurtkaya, Genel Merkez’in istifasını henüz kabul etmediğini belirtirken davasından vazgeçmediğinin de altını çizerek şunları söyledi:

“Artık biraz yorulduğumuz için siyasette dinlenme kararı aldık. Bunun herhangi bir şekilde tepki istifası olarak yorumlanmaması gerekiyor. Kimseyle bir problemimiz yok. Biliyorsunuz, önümüzde çok önemli bir seçim süreci var. Dinlenmemiz gerektiğini düşündük. ‘Biraz kenara çekilelim’ dedik. Önümüzde ciddi bir şekilde koşturulması gereken bir süreç var. ‘Yorulduğumuz için, kenarda duralım’ dedik. Gerçekten gücümüz yok şu an için. Teşkilatların yenilenmesi, taze kana kavuşması için de bir fırsat olur düşüncesiyle hareket ettik. İstifa kararımın örgüte dinamizm kazandırmak amaçlı olduğu düşünülmeli.

 

“Davamızdan vazgeçmiş değiliz”

 

Eğer güç yoksa, yürüyemeyeceksek o zaman davamıza ihanet etmiş oluruz. Çalışamazsak ihanet olur. Hiç olmazsa geri çekilelim, taze kanlar bizden daha iyi çalışır, hizmet eder diye düşündük. Davamızdan asla vazgeçmiş değiliz. Yine onun arkasındayız. Bizim davamızda makamların hiçbir önemi yok. Ben o koltukta oturmadan da yine ona hizmet ederim, edeceğim de zaten. Kendimi tekrar etmeye başladığımı gördüm. İşte tam da bu noktada önümüzdeki çok önemli bulduğum seçimlere odaklanılması gerektiğini düşündüm. Bu noktada da eğer hedefimize çok fazla fayda sağlayamayacaksam çekilmemin doğru olacağını değerlendirdim. Tabiri caizse bakıma ihtiyacı olan bir araç gibi hissettiğim için kendimi, gerektiği kadar çalışamayarak ihanet edeceksem kenara çekileyim dedim.

 

“Genel Merkez istifamı henüz kabul etmedi”

 

Kimse merak etmesin AK Parti Bartın Kadın Kolları kısa sürede toparlanır ve aynı şekilde, hatta üzerine koyarak devam eder çalışmalarına. Ben çalışıyormuş gibi görünüp ortada fotoğraflar çektirerek de bu görevi sürdürebilirdim ama o zaman önce kendime, ardından da davama ve partime ihanet etmiş olmaz mıydım? Bu duruma düşmemek adına, aktif olmayacaksam davada, bu görevde işim yok dedim ve istifa ettim. Üstelik Genel Merkez de henüz kabul etmedi istifamı. Pazartesi günü gönderdim istifamı. Baktım olmuyor, Genel Merkez beni İl Başkanları toplantısına da çağırıyor, bari istifamı sosyal medyadan da yayayım da herkes görsün belki o zaman Genel Merkez kabul eder istifamı diye paylaşımda bulundum.

 

“Makam için siyasetin içinde olmadım”

 

Ben siyasette kadın yetiştiren bir kadın oldum. Benim siyasette egolarım asla olmadı. Tabi ki hedefsiz siyaset yapmadım ama ille de bir makam için siyasetin içinde asla olmadım. Ama doğru gitmediğini, verimli olamadığımı gördüğüm anda da bir şeyleri zorlamanın anlamı yok. Çekilmem gerektiğinde çekilmesini bilirim. Burası bir okul ben de burada siyaseti öğrendim. Dava önemli, biraz geri çekilmem lazım ki yeni vizyonlar, enerjisi yüksek arkadaşlar gelsin davamıza şevkle hizmet etsin. Ben artık bu saatten sonra siyasetin ablalığı, ağabeyliği kısmındayım. Siyaset hayatımızın her döneminde elbetteki olacak ama bu dönem kendimi biraz siyasetten soyutlamak istiyorum. Hayırlısı olur inşallah. Benden sonra göreve gelecek olan arkadaşlarımın bayrağı daha da yukarı taşıyacağına inanıyorum.

 

Kurtkaya'nın istifa etmesiden sonra Ulus İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Toklucu Çetin, Amasra İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Kayalık Karahan ve Kozcağız Belde Kadın Kolları Başkanı Arzu Yazıcı Pehlivan da istifa ettiği öğrenildi.

 

Kalaycı: “Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum”

 

Bartın İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifası ile ilgili görüşlerini sorduğumuz AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da “Kendisi böyle bir karar almış ve açıkladı. Takdirle karşılıyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine partim ve teşkilatım adına teşekkür ederim.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanlığı Yasemin Dora Kurtkaya
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›