Selde zarar gören İskele zemini onarılıyor

Bartın Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nce sel felaketinde zemini zarar gören tarihi Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde bakım ve onarım çalışması gerçekleştirilirken Belediye Başkanı Cemal Akın, çalışmaları yerinde inceledi.
Bu haber 2022-07-25 09:27:57 eklenmiş ve 94 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilimizde meydana gelen sel felaketinde zemini zarar gören tarihi Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmasını yerinde inceledi.

 

 

İnceleme sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “İlimizde meydana gelen sel felaketinde zarar gören tarihi Bartın Tahmil Tahliye İskelesi’nde bakım ve onarım çalışması başlattık. İskele zemininde yer alan ve taşkın nedeniyle zarar gören tarihi taşlarla uyumlu özel ırmak taşlarının onarımını yapıyoruz. Bu çalışmanın yanı sıra hasar gören 12 metrelik Bartın çektirmesi, kütükleri getiren manda arabaları, tersanede çalışan usta figürleri ve aydınlatmalarla ilgili de gerekli onarımı yapıyoruz. Bartın ekonomisine yıllarca hizmet etmiş, tek iç liman özelliğine sahip olan ve 1700’lü yıllardan itibaren kullanılmakta olan tarihi iskelemizdeki bu çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›