Siber Güvenlik Startup Weekend Yarışması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Siber güvenlik odağında üniversite öğrencilerine yönelik teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi konusunda Siber Güvenlik Startup Weekend girişimcilik yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler katılım sağladı.
Bu haber 2022-07-23 11:52:02 eklenmiş ve 130 kez görüntülenmiştir.

 

Ödüller verildi

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlık olarak faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün belirlediği Genç İstihdamı teması kapsamında siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması ve genç istihdamının arttırılması amacıyla Siber Vatan Programı uygulanmakta.

 

 

Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi kapsamında 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde siber güvenlik odağında üniversite öğrencilerine yönelik teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi konusunda farkındalık oluşturma, iş modeli geliştirme ve geliştirilen modelin doğru bir şekilde sunulması kapsamında eğitimlerin verileceği, takım çalışmaları ve mentör buluşmaları faaliyetlerinin yapılacağı ve Siber Güvenlik Startup Weekend girişimcilik yarışması gerçekleştirildi.

 

 

Girişimcilik farkındalığı yaratıldı!

 

 

Startup Weekend yarışması ile siber güvenliğe ilgi duyan öğrenciler tarafından girişimciliğe, teknoloji odaklı girişimciliğe duyulan ilgiyi arttırmayı, girişimcilerin iş kurma, iş modeli oluşturma ve iş modelini doğru şekilde sunma konusunda bilgi edinmesini ve girişimcilik farkındalığı yaratılması hedeflendi.

 

 

Siber Güvenlik Startup Weekend Yarışmasına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesinde öğrenim gören toplam 61 öğrenci katılım sağladı.

 

 

Aralıksız çalışıldı

 

 

Ekipler halinde gerçekleştirilen yarışmada toplam 12 takım, aralıksız bir şekilde toplam 54 saat süren maratonda siber güvenlik alanında farklı çözümler ortaya çıkarabilmek için aralıksız çalışma gerçekleştirildi.

 

 

Yarışma, etkinliğin ilk günü olan 13 Mayıs 2022 tarihinde açılış konuşmaları, etkinlik hakkında bilgilendirme, ekiplerin oluşturulması ve eğitim faaliyetleri ile başladı. Bu kapsamda takımlara ideathon kanvası ve iş modeli kanvası eğitimleri gerçekleştirildi. Yarışmanın 12. Saatinde iş modeli eğitimleri kapsamında takımların model önerileri değerlendirildi.

 

 

Teknik destek ve yönlendirme

 

 

Siber Güvenlik Startup Weekend’in 24. saatinde ise siber güvenlik alanında farklı uzmanlık alanı ve iş tecrübesine sahip, uzun yıllar yöneticilik, liderlik ve girişimcilik yapmış mentörler takımlarla bir araya gelmiş ve tüm takımlara proje önerileri kapsamında en az 4 mentör tarafından teknik destek ve yönlendirme sağlandı.

 

 

Yarışmanın 32. saatinde ise ekiplerin çalışmalarını jüriye sunmak üzere sunum hazırlama eğitimleri verilmiş ile sunum teknikleri eğitimleri verildi. Daha sonra ekiplerin proje önerileri kapsamında sunumlarının doğru ve etkili bir şekilde 3 dakika içinde tamamlanabilmesi için teknik yönlendirmeler yapılmış ve ekipler halinde kontrol toplantıları gerçekleştirildi.

 

 

Yarışmanın 50. saatinde ekipler projelerini jüriye sunmaya başladı ve jüri sunumlarının tamamlanmasının ardından Jüri değerlendirmesi gerçekleştirildi.

 

 

Gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi ve Siber Güvenlik Startup Weekend yarışması sonlandırıldı.

ETİKETLER : Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›