84 öğrenci 80 saat eğitim görecek!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Türkiye’de üniversitede öğrenim gören öğrencilere dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını ve siber güvenlik alanında genç girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan programı geliştirildi. Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında hazırlanan eğitim programının birinci ve ikinci eğitimleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirildi.
Bu haber 2022-07-23 11:41:27 eklenmiş ve 188 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Türkiye siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını ve siber güvenlik alanında genç girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı geliştirildi.

 

 

“Potansiyel yetenekleri ortaya çıkacak”

 

 

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, sistematik ve çok taraflı iş birlikleri çerçevesinde Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirildi.

 

 

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ajansımızla birlikte ANKARAKA, BAKA, BEBKA, DAKA, DİKA, GMKA, İZKA, FIRATKA, KUDAKA, KUZKA, SERHAT, TRAKYA ve ZAFER Kalkınma Ajansı, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve Üniversiteler tarafından uygulanmakta.

 

 

2022 yılı başında başlayan Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında hazırlanan eğitim programının birinci ve ikinci eğitimleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirildi.

 

 

İlk eğitimleri tamamlanan öğrencilerin siber güvenlik alt temalarında detay eğitimleri için takımlar oluşturuldu.

 

 

Oluşturulan Zararlı Yazılım ve Tersine Mühendislik, Web Güvenliği ve Block Chain takımlarının derin ve teknik eğitimleri hazırlanan ‘Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp’ etkinliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı,  T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Ajansımız işbirliğinde Antalya’da gerçekleştirilmekte.

 

 

10 gün boyunca eğitim!

 

 

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Bootcamp kapsamında üç farklı takımda toplam 84 öğrenci 10 gün boyunca toplam 80 saat derinlemesine eğitim alacak ve teorik bilgilerini Siber Vatan Bootcamp kapsamında sınırlı alanlarda uygulama fırsatını elde edebilecek.

 

 

Ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile uyumlu şekilde Türkiye’de siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması ve genç istihdamının arttırılması amacıyla uygulanan Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında gerçekleştirilen Siber Vatan Bootcamp etkinliği 28 Temmuz 2022 tarihinde son bulacak.

ETİKETLER : BAKKA Siber Vatan Bartın Üniversitesi
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›