Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı duyurusu

Bartın İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı ile ilgili duyuru yapıldı.2022 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 24 Eylül 2022 tarihinde olacağı açıklandı.
Bu haber 2022-07-20 14:45:03 eklenmiş ve 162 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınav Yönergesi kapsamında: 2022 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 24 Eylül 2022 tarihinde Ankara ilinde Gazi Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİÖDM) tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecek. İşte Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetleri Yönergesi özetle şu ifadelere yer verildi:  

 

 

“Bu Yönergenin amacı, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik hükümlerine göre, tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşların yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Bu yönerge, üretici örgütleri/ziraat odaları, tarımsal danışmanlık dernekleri/vakıfları, tarımsal danışmanlık şirketleri ve serbest tarım danışmanlarınca yerine getirilecek tarımsal danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesinde; görev, sorumluluk, izleme, değerlendirme ve denetim görevleriyle ilgili usul ve esasları kapsar. Bu Yönerge, 8/9/2006 tarihli ve 26283 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmeliğin 18 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

 

 

Tarımsal danışmanlık yetki belgesi başvuru işlemleri

 

 

Bu Yönergedeki hükümlere uygun olarak tarım danışmanı istihdam eden üretici örgütlerine ve ziraat odalarına, Bakanlık tarafından yetki belgesi bilgi sistemi üzerinden verilir. Yetki belgesi için; bilgi sistemi üzerinden veya büronun bulunduğu yerdeki İlçe Müdürlüğüne, İlçe Müdürlüğü olmayan yerlerde İl Müdürlüğüne başvuru yapılır.

 

 

Yetki belgesi başvurusunda bulunan üretici örgütleri ve ziraat odaları; İl Teknik Komitesince belirlenen tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetine yönelik materyal bulundurmak zorundadır. Başkanlık gerek gördüğü durumlarda İl Teknik Komitesinin bu konudaki kararını değerlendirerek görüşülmek üzere Merkez Teknik Komitesine sunar.

 

 

Yetki belgesi başvurusunda bulunan üretici örgütleri ve ziraat odaları; İl Teknik Komitesinin belirlediği bölümlerde tarım danışmanı istihdam etmek zorundadır.

 

 

Tarımsal danışmanlık yetki belgesi verilen üretici örgütü/ziraat odası adresini değiştirdiğinde yeniden yetki belgesi düzenlenebilmesi için; bilgi sistemi üzerinden başvuru formu doldurularak veya büronun bulunduğu yerdeki İlçe Müdürlüğüne, İlçe Müdürlüğü olmayan yerlerde İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapılır. Adres değişikliğinden dolayı yeniden yetki belgesi düzenlenebilmesi için aşağıdaki usul izlenir:

 

 

Mevcut tarımsal danışmanlık yetki belgesi numarası, elden başvuru aşamasında beyan edilir veya bilgi sisteminden yapılan başvurularda sistemden kontrol edilir.

 

 

Bilgi sisteminden veya elden yapılan başvurular için il/ilçe müdürlüğünce “uygun görüş raporu” düzenlenir. Raporu olumlu olan başvurular il müdürlüğüne gönderilir. İl müdürlüğüne gelen başvurular incelenir ve bilgi sistemine işlenerek yetki belgesi onaylanmak üzere bilgi sistemi üzerinden ve aynı zamanda yazılı olarak Ek-1c formu doldurularak Belgenet üzerinden Başkanlığa gönderilir.

 

 

Tarımsal danışmanlık yetki belgesi verilen üretici örgütü/ziraat odası mevcut tarım danışmanı sayısının artırılmasına yönelik yeni tarım danışmanı istihdam etmek için; il ve ilçe müdürlüğüne elden başvurularda aşağıda yer alan belgeler teslim edilir. Bilgi sisteminden yapılan başvurularda başvuru formu doldurularak aşağıda yer alan belgeler bilgi sistemine yüklenir veya başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde il/ilçe müdürlüğüne asılları veya asılları gösterilerek onaylı suretleri teslim edilir. Başvuruda da istihdam edilen tarım danışmanının sertifika numarasının ve T.C. Kimlik numarasının beyan edilmesi ve bildirilmesi gerekir

 

 

Şube açılmasına ilişkin esaslar

 

 

Üretici örgütü/ziraat odası; çalışmasını aksatmamak ve hizmet kalitesini düşürmemek koşuluyla, üretici örgütü/ ziraat odasının kendi biriminin bulunmaması durumunda faaliyette bulunmak üzere yetki aldıkları ilin ilçelerinde şube açabilirler. Üretici örgütü ve ziraat odasının, şube açabilmesi için merkezinde en az dört tarım danışmanının, şube açılan il/ilçede ise en az iki tarım danışmanının istihdam edilmesi zorunludur. İstihdam edilen tarım danışmanlarından biri lisans mezunu olmak zorundadır.

 

 

Bilgi sisteminden veya elden yapılan başvurular için il/ilçe müdürlüğünce “uygun görüş raporu” düzenlenir. Raporu olumlu olan, bilgi ve belge eksiği olmayan başvurular il müdürlüğüne gönderilir. İl müdürlüğüne gelen başvurular incelenir, bilgi sistemine işlenerek şube izni verilmek üzere bilgi sistemi üzerinden ve aynı zamanda yazılı olarak Ek-1d formu doldurularak Belgenet üzerinden Başkanlığa gönderilir.

 

 

Şubelerin yapacakları iş ve işlemlerden merkezdeki üretici örgütü/ziraat odası birinci derecede sorumludur.”

ETİKETLER : İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›