Belediye mağduriyetin giderilmesi için çalışıyor

Bartın Belediyesi Bartın’da gerçekleşen sel afetinden sonra çeşitli noktalarda temizlik çalışması gerçekleştirerek vatandaşların mağduriyet yaşamamasını sağlıyor.
Bu haber 2022-07-20 12:20:46 eklenmiş ve 63 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’da meydana gelen sel afetinin ardından Bartın Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmaları devam ediyor. 

 

 

Çalışmalar kapsamında Yalı Sevgi Parkı yürüyüş yoluna sel sularının taşıdığı ağaç dalları ekipler tarafından temizlenirken, su taşkınına maruz kalan bölgelerdeki ev ve işyerlerinin zemin kat ve depolarında ki çalışmalar da devam ediyor.

 

 

Bu çerçevede ekipler; Güneş Kent Sitesi, Borsa Blokları, Cumhuriyet Mahallesi 889. Sokak, Akmazlar Apartmanları, Elvan Aksoylu Apartmanı, Kibir, Bilginler, Papatya Apartmanı, Trendyol, İstikbal Mağazası ve Düşünür Kolejinin zemin kat ve depolarında sel suyundan kaynaklı tortuların temizliği, site içi yıkama ve su tahliye çalışmaları devam ediyor.

 

 

Tüm bu çalışmaların yanı sıra Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kent merkezinde sivrisinek, karasinek ve böcek larvalarının üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, dereler, rögarlar ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

 

 

“Ne gerekiyorsa yapıyoruz”

 

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Ekiplerimiz, sel suyuna maruz kalan ev ve işyerlerinin bodrum katlarında su tahliyesi ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Buradaki çalışmalarımızın yanı sıra taşkından etkilenen cadde ve sokaklarımızda yıkama çalışmalarımız devam ediyor. Altyapı tedbirleri almak amacıyla da ihtiyaç duyulan noktalarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da ekiplerimiz belirlemiş olduğumuz noktalarda vakumlu kombine kanal temizleme aracıyla yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarımızda temizleme çalışmaları yapıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Tüm birimlerimizle sahadayız. Selden kaynaklı vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›