Tepe’den “İnkumu yasak olmasın” tepkisi

İnkumu giriş yasağına Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe’den tepki geldi. “Bu güzellik sadece bizim değil bu güzelliği görmek ve yaşamak herkesin hakkı” diyen Tepe, bu durumun kabul edilebilir olmadığını belirtti. Tepe, “Valilik veya İl Trafik Komisyonu tarafından girişi yasaklama kararlarında biraz daha hassasiyet gösterilmesi yeni alanların açılması için arayışa girilmesi yatırım yapan esnafımız şehrimize gelen misafirlerimiz ve her şeyden önemlisi iç turizmimiz açısından önemli ve kıymetlidir” dedi.
Bu haber 2022-07-20 12:12:24 eklenmiş ve 97 kez görüntülenmiştir.

 

“Yeni alanlar açılması için arayışa girilmeli”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kurban Bayramı ve yaz sezonuyla birlikte Bartın’daki sahillerde büyük yoğunluk yaşandı. Bartın’ın mavi bayraklı İnkumu plajı da yoğunluğun üst seviyelere çıktığı yerlerden biri oldu.

 

 

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan yoğunluk nedeniyle İnkumu’na giriş yasaklanırken, birçok araç Boğaz mevkiinden geri döndürüldü.

 

 

 

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, giriş yasağına tepki gösterdi.

 

 

“İç turizmimiz açısından önemli ve kıymetli”

 

 

İnkumu’na araç girişini yasaklamak yerine otopark sorununu için kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini savunan Tepe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bu güzellik sadece bizim değil bu güzelliği görmek ve yaşamak herkesin hakkı. İnkumu’na giriş yasaklanmasın. Bu çağda Jandarma’nın yol kesip, ‘giriş yasak’ demesi kabul edilebilir değildir. Ülkemizin belki dünyanın en mükemmel sahili olan İnkumu’nda sezon 45 gündür. Bu 45 günlük sezon için insanlar astronomik kiralar ödemek konaklama için ev tutmak ve bir sürü yatırım maliyetleri yapmak zorunda kalıyorlar.  İl dışından gelen misafirlere (turistlere) ülkemizin belki dünyanın en güzel sahiline giriş yasak diyerek geri çevirmek kabul edilebilir bir durum değildir.

 

 

Bugün İnkumu ülkemizin belki dünyanın en mükemmel bir sahili olduysa tâbiki bunda Bartın Belediyesinin ve Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın'ın etkisi ve katkısı yadsınamaz, görmezlikten gelinemez. ‘Yiğidi öldür ama hakkını da ver’ diye boşuna dememiş büyüklerimiz.

 

 

Geçen yıla nazaran birkaç tane daha otopark alanı oluşturulmuş olması sıkışıklığı bir nebze de rahatlatmış olsa da 500 veya bin metre yukarılara ilave alanların açılması elzem ve kaçınılmaz olduğu ayrı bir gerçektir.

 

 

Valilik veya İl Trafik Komisyonu tarafından girişi yasaklama kararlarında biraz daha hassasiyet gösterilmesi yeni alanların açılması için arayışa girilmesi yatırım yapan esnafımız şehrimize gelen misafirlerimiz ve her şeyden önemlisi iç turizmimiz açısından önemli ve kıymetlidir.”

ETİKETLER : Ayhan Tepe İnkumu Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›