“Hayatı paylaşmak için engel yok!”

Bartın Belediyesi tarafından hizmete açılan Engelsiz Sanat Evi’nde eğitim gören çocukları ziyaret eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, çay saati etkinliğine katılarak Özel gereksinimli çocuklarla birlikte kek, tuzlu kurabiye, kısır ve puding yaparak çocuklarla eğlenceli vakit geçirdi.
Bu haber 2022-07-16 10:43:14 eklenmiş ve 68 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2019 yılında Bartın Belediyesi tarafından hizmete açılan Engelsiz Sanat Evi’nde eğitim gören çocukları ziyaret ederek, “çay saati” etkinliğine katıldı.

 

 

Özel gereksinimli çocuklarla birlikte kek, tuzlu kurabiye, kısır ve puding yapan Başkan Akın, çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

 

 

Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Berna Şengün’ün de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Akın, gerekli hazırlık çalışmalarının ardından öğrencilere sofra kurma ve yemek servisinde de yardım etti. 

 

 

“Yavrularımız hayatı öğreniyorlar”

 

 

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Özel eğitim gerektiren bireylere yeterlilik ve işlevselliklerini en üst seviyeye çıkarmak, toplumsal yaşamlarını kolaylaştırmak, geleceğe güvenle bakabilmelerine katkı sağlayacak koşul, ortam ve olanaklarının yanı sıra destek ve rehabilitasyon programlarını geliştirmek büyük bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda da 1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan, uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasını BOEDDER SK ile ortak organizasyon yapılarak projelendirdik ve 2019 yılında tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak Engelsiz Sanat Evi’ni hizmete sunduk. Özel gereksinimli bireylere spor desteği, toplumsal yaşama uyum alanlarında ve bireysel eğitim desteği sağlanmış oluyor. Bu yavrularımız bu eğitim yuvasında hayatı öğreniyorlar.

 

 

“Gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz”

 

 

Bizler gerçekleştirdikleri faaliyetlerde elimizden gelen desteği veriyoruz. Bugün olduğu gibi çok sayıda etkinliklerine katılarak, onların gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bugün “çay saati” yaptık. Birlikte hazırladığımız; kek, tuzlu kurabiye, kısır ve pudinglerimizi afiyetle yedik. Bu tür etkinliklere desteğimiz devam edecek. Özel eğitim gereken vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarına katkı sunabilmek bizlerin en önemli görevleri arasında.  Altyapı, üstyapı çalışmaları gibi sosyal belediyeciliğinde çok önemli olduğu düşüncesindeyiz. Aynı hassasiyet içinde de çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hayatı paylaşmak için engel yok!” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›